PIKNIKILLE RÄVÄKÄSTI PUNAISISSA!

by Beachhousekitchen

Heti alkuun tunnustus. Ehei, en sitten lainkaan ole vappuihminen. Joskus nuorempana taisin saada melkein pullosta päähän Espan vappukulkueissa ja siitä lähtien olen vältellyt isoja remuavia ihmismassoja ja kakofonisia vappupillien yms. ääniä. Tukahduttavaa katu- ja siitepölyä, mölisevä katumarssi, kipeä kurkku koleassa tuulessa, huonolaatuisia vappubrunsseja ja jyskyttävä kankkunen – siinäpä vapun osio, jonka jätän kokematta.

Sen sijaan munkit ja sima maistuvat täälläkin, sekä itse tehty brunssi kuplivine juomineen niiden läheisten kesken. Nyt on iskenyt vielä sen verran kova siivousinto päälle saada koti, terassi ja lasitettu parveke sellaiseen kuntoon, että siellä todellakin voi kilistellä tulevan kevään kunniaksi, ettei sitä pilata laiskotteluun. Meillä siis vietetään kodin- ja pihansiivousvappua tänä vuonna!

Tutustuin alkuvuonna suomalaisen muovivalmistajan Plastexin* tuotteisiin ja kun pääsin selaamaan heidän tuotevalikoimaansa, niin tuli ahaa-elämys siitä, että muoviastiatkin voivat olla kauniita ja kun kerran ne ovat aidosti suomalaisia ja Suomessa tehtyjä, niin kyllä näissä kelpaa piknikille lähteä tai kattaa pöytä kesän pihajuhliin.

Plastex

Plastexista tulevat heti mieleen ne kuuluisat kastelukannut, lasten pulkat, vesiastiat, kylmäkallet ja taskumatit, mutta mitä kaikkea muuta valikoimista löytyykään. Omaan käyttöön ja keittiöön löysivät tiensä mm. salaattikulhosetit (kuvassa), pastakulhosetti sekä kestävät ja aika makean pastelliset astia- ja taikinakulhot.

Kannellisessa kulhossa on kätevä ottaa salaatti mukaan, kannessa on upotetut salaattiottimien paikatkin valmiina! Tässä helppo & nopea pikniksalaatin ohje, joka varmasti maistuu tulevana viikonloppuna sekä kesän karkeloissa.

Plastex

Värikäs pikniksalaatti

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

grillattua broileria

kuskusta tai kvinoaa

avokadoa

punasipulia

salaattia

tomaattia

fetajuustoa

korianteria

oliiviöljyä

mustapippuria ja suolaa

Oman kesäterassin kaunistaja on ehdottomasti Eero Aarnion suunnittelema ajaton Evergreen -vaasi, kaunis, kestävä ja käytännöllinen. Ei ihan pienistä kolhuista säikähdä. Neljä kokoa, jotka voi kätevästi pinota sisäkkäin. Juhlien varalta näitä on hyvä olla kaikkia kokoja, hinnat alk.12,95,-. Eikös olekin aika täydellinen kesätuliainen kauniin kukkapuskan kera?

Plastex

*Yhteistyössä Plastexin kanssa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Outi 29/04/2016 - 20:41

Plastexin lautasia käytettiin meillä jo silloin kuin olin vielä kotihoidossa. Muistan miten mulla ja siskolla oli omat muovilautaset ja niiden kanssa käytiin asukaspuistossa syömässä ilmaista kesäruokaa (äiti oli siis perhepäivähoitaja silloin). Kestäviä ja todella hyviä tuotteita.
Kivaa vappuviikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/04/2016 - 10:59

Innostuin shoppailemaan Plastexilla ja nyt meillä odottaa jo oma miniharava ja sählymailat pientä perheenjäsentä!
Aivan ihania tuotteita jotka todella kestävät : )

Vastaa
52weeksofdeliciousness 29/04/2016 - 14:51

Plastex onkin itselle ihan uusi tuttavuus, mutta kivalta näyttää! samoin hyvältä näyttää ruoka astiassa, loistava piknikeväs :) herkullista vappua!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/04/2016 - 12:10

Kiitos, ihanaa vappua sinnekin! Kannattaa käydä tsekkaamassa lasten lelut ja pulkat sieltä nettikaupasta! Paljon klassikkoja ja kivoja juttuja löytyi keittiöönkin : )

Vastaa
52weeksofdeliciousness 30/04/2016 - 12:36

Kiitos vinkistä :)

Vastaa
Tiia K 29/04/2016 - 12:47

Nam maistuisi mullekin ja myös tämä resepti sopii elämäntaparemppaankin. Kivan pirteän punainen ja oma lempiväri. Plastex on ikiklassikko <3

Vastaa
Beachhousekitchen 30/04/2016 - 12:20

Niin on! Meillä herkutellaan vielä viikonloppu ja sitten maanantaina takaisin ruotuun : )
Mukavaa vappua & paljon aurinkoa!

Vastaa

Kommentoi