SAN CHOY BAOT JA EKA JULKINEN ESIINTYMINEN

by Beachhousekitchen
15 Kommenttia

Viime viikonloppuna oli ilo saada osallistua ruokabloggaajien ja ruoasta innostuneen yleisön yhteiseen What’s cooking Helsinki -ruokafestivaaliin Helsingin Teurastamolla.  Hurjan kuuloisessa paikassa ei kuitenkaan päitä katkottu, vaan hyvässä fiiliksessä kokkailtiin yhdessä muiden bloggaajien kanssa ja tarjoiltiin maistiaisia paikalle saapuneelle yleisölle. Tämä kuva otettiin juuri ennen kokkailusession aloittamista Arla Ingmannin keittiössä, ei vielä hikivanat norise tässä vaiheessa.

What's cooking Helsinki

Kokkikaverikseni sain varsin kätevän emännän eli  Lumolifestyle- blogin Tuulin, jonka tekemä persialainen kylmä jogurttikeitto suorastaan vietiin käsistä. En ehtinyt edes kunnolla jännittää, kun yksi  tapahtuman järjestäjistä, Teresa Välimäki, toi päämikit pari minuuttia kuvan oton jälkeen ja sitten olikin jo vuoromme kokata ja selostaa samalla mitä teemme. Aavistuksen verran tarvitsee vielä harjoittelua kokkaaminen yleisön edessä, mutta kivaa meillä oli joka minuutti. Eikä iskenyt paniikki, vaikkei heti löytynytkään tarvittavia työvälineitä, vieras keittiö kun oli : )

Kaikki tekemämme ruoka meni maistatuksessa ja olikin virkistävää käydä sitten ihailemassa myös muiden kollegoiden tuotoksia. Tiskivuoren emäntä -blogin Heidi ja Hannan soppa -blogin Hanna keittelivät päivän parhaimman liemen, vietnamilainen pho-keitto lämmitti kivasti ja sai aikaan jonon maistatuspisteelle.

2016_whatscookinghelsinki 029

Pääruokana hyvänolon menussamme olivat nämä (ks. kuva alla) aasialaisittain maustetut San choy bao- kääröt, joiden pääraaka-aine oli kananpojan jauheliha. Maistuivat hyvin yleisölle Tuulin loihtiman raikkaan jogurttikeiton jälkeen. Jälkiruoaksi tarjosimme vaniljavaahtoa, keksimurua ja kauden marjoja. Ihan onnistunut kokonaisuus ottaen huomioon että se lyötiin lukkoon muutamalla sähköpostilla ja ei edes ehditty harjoitella yhdessä. Tässä herkkukääröjen ohje, bon appetit!

San choy baot

San choy baot

San choy baot – mausteista broileria salaatinlehdellä

Viime viikonloppuna oli ilo saada osallistua ruokabloggaajien ja ruoasta innostuneen yleisön yhteiseen What’s cooking Helsinki -ruokafestivaaliin Helsingin Teurastamolla.  Hurjan kuuloisessa paikassa ei kuitenkaan… Kanaruokia SAN CHOY BAOT JA EKA JULKINEN ESIINTYMINEN European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

8 kpl pieniä salaatinlehtiä/kuppeja (esim. cosmopolitan salaatti)

400 g broilerin jauhelihaa

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 cm pala inkivääriä öljyä

1 chili

3 rkl makeata soijakastiketta esim. Ketjap Manis kastiketta

1 tl seesamiöljyä

suolaa ja pippuria

1 prk vesikastanjoita

1 dl cashewpähkinöitä

1 puntti korianteria ja chilikastiketta (esim. srirachakastiketta) maun mukaan

Ohje:

Ohje: Pilko sipulit kuutioiksi ja murskaa valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä hetki ja lisää sitten broilerin jauheliha. Raasta inkivääri ja pilko chili pieneksi. Lisää pannulle. Lisää Ketjap manis -kastike ja seesamiöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta vesikastanjoista neste ja lisää ne kananpojan jauhelihan sekaan. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele lautaselle. Jaa jauhelihamassa lehdille. Paahda cashewpähkinöitä hetki kuumalla pannulla ja murskaa ne. Ripottele pähkinät ja silputtu korianteri annosten päälle. Viimeistele chilikastikkeella.

San choy baot

Kiitos tapahtuman järjestäjille, Teresa, Mari & Johanna. Toivottavasti ensi vuonna nähdään samoissa merkeissä!

2016_whatscookinghelsinki 002

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

15 Kommenttia

VOIHAN CHIA, MIKÄ TAPAHTUMAKEVÄT! | Beach house kitchen 29/03/2017 - 17:12

[…] kokkaavan! Viime vuonna Lumolifestyle- blogin Tuulin kanssa kokattiin ja maistatettiin mm. san choy baoita tuossa tapahtumassa. Nyt olen siellä klo 12 alkaen kirppistelemässä, eli pöydässäni myynnissä […]

Vastaa
52weeksofdeliciousness 16/04/2016 - 14:26

Voi että, tapahtuma kuulostaa kyllä aivan mahtavalta! toivottavasti ensi vuonna järjestävät sen uudelleen niin pääsen mukaan 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 17/04/2016 - 12:00

Vaikutti sen verran onnistuneelta tapahtumalta, että varmasti ensi vuonna päästään taas mukaan : )

Vastaa
Heidi - Kärähtäneet 15/04/2016 - 10:12

Oli kiva tavata tapahtumassa! Kääröt näyttävät niin hyviltä että harmittaa, että jäivät maistamatta, kun oma kokkausvuoro sattui päällekkäin.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2016 - 22:26

Oli mahtavaa nähdä : ) Seurailen blogiasi ja kiva että reseptit saivat nyt kasvot : )
Ihanaa kevättä & kesää sun keittiöön!

Vastaa
Tiia K 14/04/2016 - 08:07

Mahtava aisapariskunta ja syntyi syntisen hyvää herkkua. Tuollaisiin voisi sitä valkoista leipää vaihtaa. 🙂 Muiskuja päivään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2016 - 22:27

Juuri näin, mun bikikuntoon 2016 -projektissa nähdään salaatinkuoria valkoisen (ihanan) höttöleivän sijaan : )
Ihanaa viikonloppua!

Vastaa
Rouva Sana 13/04/2016 - 15:09

Oi, aika ihanaisia ja rohkeita kokkivelhoja te Lumon kanssa olette. Rouva nostaa teille kukkaista hattuaan <3 <3!!

Vastaa
Beachhousekitchen 15/04/2016 - 22:30

Voi kiitos : ) Meille sattui virhe ilmoittautumisessa ja jouduimmekin sitten näytöskeittiöön…Ja nainenhan ottaa haasteen aina vastaan, vaikka kauhistutti aluksi. Tuuli on kovaa seuraa ja niin loistava kokkikamu, ettei minulla ollut huolen häivää…

Vastaa
Tiina / Tinskun keittiö 13/04/2016 - 08:52

Hienosti teillä meni. Harmi, että en myöskään ehtinyt maistelemaan ihania luomuksianne. Kiireellä piti juosta ensimmäiseen työpajaan. Oli todella antoisa päivä. Ensivuonna ehdottomasti uudestaan ! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 13/04/2016 - 09:15

Olipa kiva päivä ja mahtava oli nähdä niin monta kollegaa saman katon alla. Tuli aika kiirus päivän aikataulujen suhteen. Seuraavana vuonna toivottavasti on hieman enemmän siirtymisaikaa workshopista toiseen : )

Vastaa
Outi 13/04/2016 - 00:07

Siis aivan upeeta, että pääsitte Lumon kanssa kokkailemaan tällaiseen tilaisuuteen ♡
Näytätte ihan ammattilaisilta ♡ (mitä tietty mulle olettekin).
Aurinkoa viikkoosi Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 13/04/2016 - 09:16

Kiitos ihanainen, upeata viikkoa sinnekin.
Olihan hauska päivä, kainalot hieman märkinä, mutta sitä paremmat muistot : )

Vastaa
Lumo 12/04/2016 - 23:24

Resepti menee piakkoin kokeiluun, enhän ehtinyt saada maistiaisia lauantaina lainkaan kun yleisö suorastaa repi herkullisen näköiset annoksesi käsistäsi!

Vastaa
Beachhousekitchen 13/04/2016 - 09:17

Hih..Olin ajatellut että siinähän meille jää lounastakin, mutta kaikki meni…onneksi! Ensi vuonna uudestaan : )

Vastaa

Kommentoi