SAVUSTETTUA KANANPOIKAA

by Beachhousekitchen

Jonkun aikaa to do-listalla ollut keittiökokeilu suoritettu onnistuneesti! Kun kokonainen kananpoika oli sopivasti tarjouksessa lähikaupassa, päätin kokeilla, miten se onnistuu sähkösavustimessa tehtynä. Mielessäni olin kuvitellut tämän näköisen lopputuleman ja kun sitten vielä ne aidot savuiset tuoksut tulvahtivat tuolta luukun takaa, niin täytyy kyllä jakaa tämä makuelämys myös täällä blogissa.

savustettua kananpoikaa

Esikypsensin kanaa Crock pot – haudutuspadassa reilun tunnin, sen voisi esikeittääkin, mutta haudutuspata on niin vaivaton ja sitä ei tarvitse vahtia. Sivelin esikypsennetylle kananpojalle BBQ-kastikkeesta ja öljystä (kumpiakin 2 rkl) tehdyn kastikkeen kauttaaltaan ja ripottelin päälle suolaa ja mustapippuria. Savustimessa kana sai aika kivan värin ja maun puolessa tunnissa.

Pelasin varman päälle suorittamalla tuon esikypsennyksen ja kanasta tuli erityisen mureaa ja mehukasta, vaikken sisälämpömittaria käyttänytkään. Joidenkin googlaamieni ohjeiden mukaan kanan kypsentyy kyllä savustimessa ilman esikypsennystä, mutta varsinkin kokonaisen kanan kohdalla ja yli 10 asteen pakkasessa tasaisesti kypsentyminen ei olekaan niin satavarmaa. Tämä taisi mennä melkein siltä seisomalta ja vieraatkin tykkäsivät.

savustettua kananpoikaa

Tuli sitten kokeiltua viikonloppuna minkä makusäväyksen ja rakenteen broilerin rintafileet saavat savustimessa, tosin sokeripalat unohtuivat ja lopputulos jäi hieman valjuksi. Maku kyllä korvasi ulkoiset puutteet. Näille tein kuivamausteseoksen tuoreesta rosmariinista, timjamista, mustapippurista, valkosipulijauheesta, paprikajauheesta, cayennepippurista sekä suolasta – vähän sen mukaan mitä kaapista löytyi. Päälle vielä appelsiinin lohko!

savustettua kananpoikaa

Rintafileet menivät siis savustimeen ilman esikypsennystä ja puolen tunnin kohdalla kypsyyden tarkistus, ohuemmat fileet olivat kypsiä, mutta paksummat jatkoivat vielä 10 minuutin ajan kypsymistä. Lempeän savuaromisia ja mureita tuli näistäkin, sopisivat varmasti erinomaisesti fajitaksiin sekä salaattiin. Mitä sitä seuraavaksi savustaisi, kasviksia ehkä? Kerro ihmeessä jos sinulla on joku hyvä idea tai reseptivinkki takataskussa.

savustettua kananpoikaa

Kuvassa yllä testissä Maku Kitchen lifen musta pajuvanerinen tarjoiluastia/uutuus 2018. 

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Kanelitytön kakkuparatiisi 27/02/2018 - 07:30

Sulla on kyllä niin ihania herkkuruokia täällä aina, että nälkä tulee joka kerta! 😀 ♥

Vastaa
Beachhousekitchen 28/02/2018 - 09:23

Ihana kommentti <3 Blogista löytyy vain hyviksi tai oikeastaan erinomaisiksi testattuja ja luokiteltuja reseptejä : )

Vastaa
Outi 26/02/2018 - 20:14

Voi nam, yhdessä täällä perheen miesten kanssa kuolataan näitä ruokia. Oletko muuten huomannut, että usein sun blogia lukiessa tuo mies roikkuu tuolla selän takana katsomassa, että mitä se Heli on kokkaillu? 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 28/02/2018 - 09:23

Terkkuja miehelle, hänellä on hyvä maku, hih!

Vastaa

Kommentoi