Suloisen tahmeita BBQ kananuijia ja pihaprojekti osa 1

by Beachhousekitchen

tahmakana

Meille piha on ollut aina tärkeä juttu, olipa kotia laitettu niin vuokra-asuntoon kuin sittemmin omiin omistuskoteihinkin. Pienikin maa-alue, jolle on saanut grillin, pöydän ja muutaman istutuksen, on ollut kuukausien ilon aihe. Aita on aina pitänyt olla, tarpeeksi korkea ja alta tilkitty, sillä tykkään yksityisyydestä ja kodissa on kolme kissaa, jotka on kiva päästää kesäisin ulos aidatulle alueelle. Koska olen niin kesäihminen, tässä nykyisessä kodissa olemme viimeiset pari kolme vuotta laittaneet matkakassan kiinni pihaan. Joka vuosi jotakin. Viime vuonna rakensimme n. 160 cm korkeata aitaa liki 60 metriä ympäröimään pihapiiriämme. En paljoa liioittele jos sanon että kahdestaan se tehtiin parissa päivässä, minä ojensin aitapuuta ja huolehdin muonituksesta, mies käytti porakonetta. Aika yksitoikkoista liikettä aamuseitsemästä yömyöhään, mutta olipa se ihana kellahtaa omalle pihalle kaiken työn jälkeen ja nauttia rauhasta ja ei-kenenkään katseista!

Tänä kesänä oli sitten pation rakentamisen vuoro. Puolet pihan nurmikentästä sai puisen kestopuuterassilaudoituksen ja projekti valmistui hiljattain. Samalla asensimme patiolle valaistuksen, jonka itse suunnittelimme yhteistyössä Airamin kanssa. Tämä koko työ vei aikaa liki kolme kuukautta ja kaiken vapaa-ajan. Ulkopuolista apua ei palkattu, onneksi kotoa löytyy puuseppätaitoinen puoliso. Unelmapiha on siis likipitäen valmis, mutta missä ihmeessä se aurinko ja lämpö luuraavat? Eihän tuolla pihalla ole voinut nautiskella pitkistä illallisista ystävien kanssa ja pitää hauskaa hämärtyvässä kesäyössä, kaiken mukavan on katkaissut joko sade tai kylmä. Tulen nyt esittelemään muutamassa postauksessa grillausohjeiden lomassa tuota projektiamme, toivottavasti saat ideoita omalle pihallesi ja me parempia säitä & tunnelmallisia elokuun pihajuhlakuvia, joita esitellä tulevina viikkoina!

Ja tässä ihan loistava tahmaisten koipinuijien grilliresepti. Ei kannata tehdä sitä virhettä että luulliset nuijapalat kypsentäisi pelkässä grillissä sillä raakaa kotkottia siitä vain syntyy, miksi ihmeessä en googlannut. Vahingosta viisastuneena esikypsensin nuijat seuraavan kerran siten, että edellisiltana laitoin ne kannelliseen pataan, lisäsin hieman öljyä, paprikajauhetta, suolaa ja 2 dl vettä. Annoin hautoa puolisen tuntia 200-asteisessa uunissa ja sen jälkeen hieman jäähtyä. Kypsät nuijat sivelin oheisella kastikkeella (noin puolet) ja annoin marinoitua yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä grillaa ne nopeasti lämpimiksi ja sivele vielä jäljelle jääneellä kastikkeella mehukas lopputulos! Ihan killeriä!

KANANUIJAT JA TAHMAKASTIKE

1 kg kanankoipipaloja tai -nuijia

kastike

1 1/2 dl aitoa Coca colaa

1 dl ketchuppia

3 rkl Ketjap manis-kastiketta

2 rkl Sweet chili-kastiketta

1 valkosipulin kynsi

1 pala/50 g palmusokeria

1-2 tl valkoviinietikkaa

1 rkl Worcester-kastiketta

ripaus suolaa ja mustapippuria

Mittaa ainesosat kattilaan ja keitä kokoon n. 20 minuutin ajan. Marinoi puolella kastiketta esikypsennetyt kananuijat ja säästä loppu kastike grillaukseen.

tahmakana

tahmakanaa

Ja siihen pihaprojektiin! Tässä hieman esimakua valaistusvaihtoehdoista, Airamin vanhoja mainoksia (mainosheput, miksei tällaisia mainoksia enää tehdä…) ja lopuksi se ankea ennen-kuva. Siitä olikin hyvä lähteä työstämään unelmapihaa  😆 Jälkeen-kuvia sitten luvassa tulevien postausten ja reseptien lomassa!

Airam

airam

En edes tiennyt tällaisia olevan olemassa, Easy Connect -sarjaan kuuluu yhteensä 24 erilaista valaisinta, erilaisia kytkentä- ja haaroitusjohtoja sekä ohjausyksiköitä. Helppo asentaa ja valaistusta voi laajentaa ja muuttaa kätevästi haaroitusjohtojen avulla!

airam

Piha vuonna 2012…pelkkää savea ja ryteikköä! Silti visio oli jo olemassa, tästä tulee vielä hyvä piha!

pihamuutos

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

5 Kommenttia

Peggy 18/05/2019 - 12:51

Rakastan just tahmaista ruokaa, jota saan syödä käsin 😀

Aivan hulvattomia noi mainokset! Ihanan aurinkoista viikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2019 - 14:07

Kyllä! Oikeata sormiruokaa : )

Vastaa
Outi 29/07/2015 - 11:26

Nyt on sellaista herkkua, että kelpaisi oikein hyvin myös minulle.
Oma rauha o.alla pihalla on kyllä tärkeää. Mä peitin naapurin ja meidän välisen aidan verhoilla 🙂

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 29/07/2015 - 20:06

Tämä tahmakana on kelvannut kaikille vieraillemme ja lapsetkin ovat tykänneet! Kun nämä kaupunkialueiden kaavoitetut pihat eivät suuren suuria ole, niin sitäkin tärkeämpää on että oma rauha säilyy ja pihalla saa seisoa vaikka päällänsä ja pikkubikineissä ; )

Vastaa

Kommentoi