Kaupallinen yhteistyö Texas Pete Finlandin kanssa
Kuka muu rakastaa voimakkaan maukkaita makuja, eikä kavahda kipakkaa tulisuutta? Oli sitten talvi tai kesä, niin ruoka saa olla maukasta ja hyväillä tulisestikin makuhermoja. Pääsin tutustumaan tämän yhteistyön kautta legendaarisiin Texas Pete -maustekastikkeisiin ja valikoimasta nappasin heti testiin makeahkon Fiery Sweet BBQ -kastikkeen. Nyt on jumalaista punaista ja savuista nektaria pullossa, en oikein keksi mihin se ei sopisi! Täydellistä tortilloihin, quesadilloihin, chicken wingseihin, pizzaan, hampurilaisen väliin ja mille tahansa lihalle marinadiksi, monikäyttöistä kuin mikä! Helppo dippikastike syntyy kun lisäät pari ruokalusikallista Fiery Sweet -kastiketta ja yhden teelusikallisen sitruunaa purkilliseen kermaviiliä.
Savunmakuinen ja sopivasti tulinen Texas Pete Fiery Sweet barbeque -kastike, johon on lisätty makeutta hunajan muodossa, maustoi kananpojan jauhelihan mehevästi ja toimi myös kastikkeena kuvan annokselle. Tajuttoman hyvää ja melkeinpä terveysruokaa täysjyväriisin ja parsakaalin kanssa. Olen paininut aiemmin kanan jauhelihan maustamisen kanssa, on ollut haasteita saada sitä makua, mutta nyt löytyi oikean maustekombo. Pikkuväellekin pullat maistuivat, sillä niissä se tulisuus ei niin tunnu, mutta kastikkeessa tulisuutta sitten on! Eli kun otat pullat uunista, jätä osa syötäviksi sellaisenaan, jos paikalla on herkempiä ruokailijoita.


Ainesosat:
400 g kananpojan jauhelihaa
1/2 dl Texas Pete Fiery Sweet BBQ -kastiketta
1 pienehkö sipuli silputtuna (esim. salotti)
1-2 valkosipulinkynttä murskattuina
2 rkl soijakastiketta
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kananmuna
1/2 dl korppujauhoja
KASTIKE
1 1/2 dl Texas Pete Fiery Sweet BBQ -kastiketta
1 dl ananasmehua
1/2 dl omenasiiderietikkaa
ripaus suolaa
LISÄKSI
korianteria/basilikaa
täysjyväriisiä tai kvinoaa
parsakaalia
sitruunalohkoja
Ohje:
- Sekoita kulhossa Fiery Sweet -kastike, hienonnetut sipulit, mausteet, kananmuna ja korppujauhot.
- Lisää kananpojan jauheliha ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
- Anna maustua ainakin pari tuntia kylmässä.
- Pyörittele pullat kostutetuin käsin leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
- Laita kastikkeen ainesosat kasariin ja keitä kokoon n. 5 minuttia.
- Lisää kypsät, uunissa paistetut pullat kastikkeeseen ja lämmitä tarjoilulämpötilaan.
- Koristele yrtein ja tarjoa esim. riisin ja paahdetun parsakaalin kanssa. Laita tarjolle myös sitruunaa.

ARVONTA
Tule vierailulle instragram-tililleni, kerro kommenttikentässä, ovatko Texas Pete tuotteet sinulle jo tuttuja ja ota Texas Pete Finland – instargramtili seurantaasi. Runsas tuotepalkinto (lajitelma Texas Pete tuotteita arvoltaan 50 €) arvotaan kaikkien osallistujien kesken torstaina 24.1 klo 19.00. Voittajaan otetaan yhteyttä instagramin kautta, tarkista siis viestipyynnöt, jotta paketti saadaan oikeaan osoitteeseen!
Suomessa myynnissä Texas Peten tuotevalikoimasta ovat Fiery Sweet BBQ-kastike, Original Hot Sauce, valkosipulin makuinen Sautéed Garlic Hot Sauce sekä Sriracha Cha -maustekastike. Plussaa siitä, että näissä maustekastikkeissa ei ole aromivahventeena natriumglutamaattia! Texas Pete tuotteita saa hyvin varustelluista K-Supermarketeista, Citymarketeista ja Prismoista. Texas Pete Hot Saucea löytyy lisäksi S-markettien ja K-markettien hyllyiltä.



12 Kommenttia
Onpa taas herkullinen resepti, kastike antaa makuun uutta ulottuvuuttta
Todellakin, ja varsinkin tämä BBQ sauce tuo sitä umamista tulisuutta!
Ihan mielettömän ihana resepti, minä kun tykkään väkevistä mauista.
Tuliset maut myös jotenkin sopivat omalle elimistölle, aineenvaihdunta toimii & tulee hyvä olo!
Mielettömän ihanan oloiset kanapullat ja soosit, nam! Lämmittää näin pakkasilla mukavasti 🙂
Ihanaa viikkoa!
Kiitos, juuri se olikin tarkoitus, saa lämmittää oikein kunnolla näissä keleissä!
Pullat ihan tihkuvat mehevyyttä näissä kuvissa ahh ihanaa!
Oli kyllä todella onnistunut rakenne ja mehevyys, vaikka itse sanonkin…; )
Me ollaan miehen kanssa naurettu, että jotain on jo makuhermoissa vialla, kun hyvin maustettu ruoka on meidän mielestä sellaista, että räkä valuu nenästä ja hikeä pukkaa 😀 Näistä voisi saada makuja irti oikein hyvin. Herkullinen resepti!
Ihanaa alkavaa viikkoa Heli <3
Kiitos, näissä on kyllä sitä makua ja soijaakin saattaa pukata!
Lähtee kokeiluun, sillä yritämme vähentää tuota punaista lihaa. Näyttää kyllä niin nam ja nää kuvat. <3
Kivaa uutta viikkoa Heli <3
Olin niin unohtanut kananjauhelihan, mutta se onkin todella kivan kevyttä ja maustamalla siitä saa melkoisia herkkuja!