Tyrni-appelsiinikana ja polenta isänpäiväksi!

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Joko olet miettinyt juhla-ateriaa isänpäiväksi? Nopeasti valmistuva ja raikas tyrni-appelsiinikana ja kuohkea polenta voisivat olla hyvä vaihtoehto, jos tyrnin kirpsakkuudesta tykkää ja parmesaania runsaasti sisältävä polenta on juhlakalun mieleen!

Söin vastaavan annoksen elokuussa Kauhajoen Krouvissa ja nyt sitä kovasti yritin jäljitellä. Jos kastikkeesta haluaa sakeamman, siihen kannattaa käyttää suurustetta. Itse tykkään tehdä kaikki kastikkeet ilman jauhoja, neste kyllä keittyy kokoon kun sen antaa hieman porista pannulla.

tyrnikana

tyrnikana

TYRNI-APPELSIINIKANAA JA KUOHKEAA POLENTAA (4 annosta)

Joko olet miettinyt juhla-ateriaa isänpäiväksi? Nopeasti valmistuva ja raikas tyrni-appelsiinikana ja kuohkea polenta voisivat olla hyvä vaihtoehto, jos tyrnin kirpsakkuudesta tykkää ja parmesaania runsaasti… Kanaruokia Tyrni-appelsiinikana ja polenta isänpäiväksi! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

Tyrni-appelsiinikana

  • 4 kananrintafileetä
  • 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl tyrnimarjoja
  • rosmariinia ja persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria

Polenta

  • 7,5 dl kasvis- tai kanalientä
  • 1,5 dl polentaryynejä
  • 1 rkl voita
  • 1 1/2 dl parmesaanijuustoa
  • mustapippuria

  Tyrni-appelsiinikana

  1. Paista fileet öljyn ja voin seoksessa kypsiksi. Nosta hetkeksi pois pannulta.
  2. Kuullota pieneksi silputtu salottisipuli miedolla lämmöllä ja lisää valkoviini. Kiehauta nopeasti.
  3. Lisää fileet pannulle yhdessä appelsiinimehun kanssa.
  4. Hauduta hetki, kunnes mehu haihtuu. Lisää hunaja.
  5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja makusi mukaan mustapippuria.
  6. Lisää tyrnimarjat, koristele yrtein ja tarjoa polentan kanssa.

     Polenta

  1. Kiehauta kasvis- tai kanaliemi kattilassa.
  2. Vatkaa polentaryynit liemeen ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuutin ajan.
  3. Lisää lopuksi voi ja parmesaani, vatkaa voimakkaasti sekaisin.
  4. Mausta mustapippurilla.

 

tyrnikana

polenta

Joskus sitä pääsee niin ihanasti yllätetyksi! Seuraamani Outi’s life -blogin Outi oli tehnyt kauniin nimikkopannunalusen lahjaksi, tätä kelpaa Beach housen keittiössä pitää esillä.. KIITOS!  😆

sunnuntaiateria

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tiia K 04/11/2015 - 22:49

Nyt täytyy todeta, että oi että näitä kuvia. Havuja ja tuo lankkualusta, on vaan jetsulleen mun makuun. Heh meitä kutsuu Rosso sunnuntaina, onneksi italialainen Rosso eli ei siis perusrosso. 😉 Siellä syö lapset ja aikuiset, eikä tarvitse kokata. 😉

Vielä tuo Outin ihana <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 05/11/2015 - 10:46

Kiitos, hieman sunnuntain fiilistelyä : ) Outi on kyllä ihailtavan taitava, ei voi muuta sanoa!
Maukkaita hetkiä koko perheelle sunnuntaina! Rossollekin on paikkansa, pääsee valmiille ja voi viettää aikaa perheen kanssa, eikä kukaan joudu tiskivuoroon ; )

Vastaa
Outi 04/11/2015 - 18:09

Olen niin otettu, että sain tehdä sulle yllätyksen, mille on oikeasti käyttöä. Sanotaan näin, että tekstiä ei ollut vaikea päättää 🙂
Ruoka-annos näyttää taas todella makoisalta <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 05/11/2015 - 10:34

Kiitos, itse olen niin otettu. Tämä on kaunis lahja ettei sitä raaski ainakaan kovin kuumien kannujen alla käyttää! Täydellinen!

Vastaa

Kommentoi