Voi(han)kana, miten hyvää intialaista!

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

 

Yksi luottoresepteistäni on intialainen voimainen mantelikana. Täydellistä pataruokaa kylmiin vuodenaikoihin. Nyt korkattiin talvikausi tälle mausteiselle ruoalle viikonloppuisen pihasuursiivouksen jälkimainingeissa. Päivä meni viljelyslaatikoita siivotessa, ruukkuja tyhjentäessä ja vankkoja tomaatteja alas laittaessa. Vaikka aurinko soi vielä lämpöä, niin jo iltapäivällä kolmen aikoihin tunsi kuinka pohjoisen tuuli tiukensi otettaan ja kurkkua alkoi karhentamaan. Niin mieli kuin keho vaikersi mausteisen ja tuhdin padan perään, joten tilaus voi-mantelikanalle oli tervetullut. Paljon ainesosia ja vaiheita, mutta silti aika nopea tehdä ja kun kerran hankit nämä mausteet, niin niistä riittää iloa koko talven eksoottisempiin aterioihin. Tämä ruoka vain paranee uudestaan lämmittämällä.

VOI-MANTELIKANA INTIALAISITTAIN (4-6 hengelle)

600g broilerin rintafileitä

Marinadi:

2 dl luonnonjugurttia

2  raastettua valkosipulin kynttä

2 tl suolaa

1 rkl limemehua

2 cm raastettua inkivääriä

2 tl jauhettua korianteria

1 rkl garam masala-maustetta

1 tl kurkumaa

1 tl juustokuminaa

Tomaattikastike

800 g tomaattimurskaa

1 sipuli

1-2 chiliä

1 kanelitanko

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa

1 tl kuminaa

1 dl vettä

Voikastike

100 g voita

1/2 dl mantelijauhetta

3 dl kermaa

1 rkl limen mehua

Raita

2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia

2-3 tl tuoretta tai kuivattua minttua

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 tl limen mehua

1 tl hunajaa

chilijauhoa maun mukaan

suolaa ja mustapippuria

——

4 dl basmatiriisiä

mantelilastuja ja korianteria koristeeksi

—-

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja leikkaa broileri palasiksi. Anna marinoitua muutama tunti. Jos mahdollista niin yön yli.

Tee raita: sekoita kaikki ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan.

Laita kattilaan tomaattikastikkeen ainesosat ja anna poreilla miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

Kun saat tomaattikastikkeen tulille, siirry voikastikkeeseen ja aloita sulattamalla miedolla lämmöllä voi ja lisäämällä mantelijauhe. Vatkaa vispilällä rivakasti. Massa saattaa muistuttaa lähinnä mannapuuroa tässä vaiheessa, älä huoli, kastike tasoittuu uunissa. Lisää kerma ja limen mehu. Anna kuplia miedolla lämmöllä 15 minuuttia, älä anna palaa pohjaan.

Paista marinoituneet kanapalaset paistinpannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä (200 astetta ja 15 minuuttia).

Aja tomaattikastike sauvasekoittimella sileäksi (muista poistaa ensin kova kanelitanko) ja kaada voikastikkeen sekaan.

Kaada kanapalat kannelliseen uunivuokaan, lisää tomaatti-voi kastike päälle. Hauduta 200 asteessa puolisen tuntia. Anna tasautua uunista nostamisen jälkeen 15-30 minuuttia.

Keitä basmatiriisi. Voit paistaa sekaan esim. pinaattia, jos haluat ravintorikkaampaa ruokaa. Koristele annokset mantelilastuilla ja korianterilla.

Mun chilibaby

Laitoin keväällä kasvamaan chilin siemeniä ja viidestä siemenestä iti vain yksi, joka ei meinannut millään kasvaa isoksi. Kitui ja sinnitteli. Nyt tämä lapsonen syytää chiliä (erittäin hottia sellaista) mahtavalla tempolla ja sitähän tullaan laittamaan ruokaan kuin ruokaan tulevina viikkoina.

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi