Aistikas parsa-avokado-sitruuna risotto

by Beachhousekitchen

Tahdon jakaa teille mahtavan, itse kehittelemäni risoton, jossa makunystyröiden hellimisen hoitaa kolme superruokaa: avokado, parsa ja sitruuna. Risotto sopii alkuruuaksi, kevyemmäksi pääruuaksi ja esimerkiksi paistetun kalan tai kanan kanssa isompaan nälkään juhlaruuaksikin! Avokadon voittokulkua suomalaisiin keittiöihin vauhditti se kuuluisa…avokadopasta, mutta uskallan luvata, että ei tämä oma risottoni  kauaksi herkullisuudessaan siitä jää. Vaikkei olekaan suomalaisen parsan huippusesonki meneillään, niin jos sitä herkkua kuitenkin jostain löydät, valmistapa tätä ihanuutta ja jää koukkuun! Kun kokeilin avocadoa risottoon ensimmäisiä kertoja, hieman epäilytti, miten koostumus ja maku saattaisivat muuttua. Toki avokado ei kestä pitkää kuumentamista tai keittämistä, nopea sekoitus valmiiseen risottoon ja kuumennus, niin avot, ei enää epäillystäkään, etteivätkö nämä maut keskenään rimmaisi!

Parsa-avocado-sitruunarisotto

Aistikas parsa-avokado-sitruunarisotto (neljälle herkkusuulle)

2 rkl voita

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

n. 8-9 dl kana tai kasvislientä

3 dl risottoriisiä

½ pakettia parsaa

2 kypsää avokadoa

1 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1-2 tl sitruunan kuorta seokseen ja koristeeksi

1-1 1/2 dl Västerbottenost-juustoa

mustapippuria

————-

 

1. Paista sipuli ja valkosipulin kynsi miedolla lämmöllä voissa ja lisää sitten riisit, kuullota seosta sekoitellen parin minuutin ajan.

2. Pese parsat hyvin ja leikkaa tyven puumainen osa pois. Pilko parsat (säästä nuppuosat koristeluun) ja lisää seokseen. Lisää kanalientä yksi kauhallinen kerralla ja sekoittele seosta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.

3. Loppuvaiheessa lisää juusto ja sitruunan kuori.

4. Hienonna avokadot haarukalla, lisää päälle sitruunamehua ja ripaus suolaa.

5. Juuri ennen tarjoilua lisää avocadoseos valmiiseen risottoon.

6. Grillaa parsanuput parilalla saadaksesi niihin kauniin värin ja lisää ne valmiisiin annoksiin.

7. Kruunaa keväinen herkku raastetulla Västerbottenost-juustolla, juuri rouhitulla mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.

With ♥ from beach house kitchen.

 

Lue nämäkin

2 Kommenttia

KOLME UPEAA VUOTTA BLOGGAAJANA & ARVONTA | Beach house kitchen 07/07/2017 - 07:33

[…] Glorian Ruoka & Viini- lehden risottokilpailun voitosta keväällä 2014. Tuo sitruunainen parsarisotto sen aikaisista kuvatehosteista huolimatta maistuu vieläkin ja sitä haetaan blogista varsinkin […]

Vastaa
Matti Jämsenin opissa: suloinen ruotsalainen rapuähky | Beach house kitchen 07/09/2015 - 23:34

[…] sillä tämän juustotalon reseptikilpailussa keväällä 2014 voitin ensimmäisen palkinnon parsa-sitruuna-avokadorisotollani. Siitä sitten lähti bloggarin urani käyntiin! Näitä aromikkaita ja täyteläisiä juustoja […]

Vastaa

Kommentoi