Kun pirteän värinen punajuuririsotto saa makupariksensa ihastuttavan valkohomejuuston, ei voi syntyä muuta kuin makuhermoja värisyttävä elämys! Jos kaipaat vaihtelua perinteisille joulupöydän antimille, niin tässä voisi olla yksi vaihtoehto.
BRIE-PUNAJUURIRISOTTO
4 annosta
2 punajuurta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä ja nokare voita
3 dl risottoriisiä
(1 dl valkoviiniä)
8-9 dl kasvislientä
1 tl timjamia
100 g briejuustoa
1/2 dl kermaa
n. 1 dl parmesaania
mustapippuria
salaattiversoja
Raasta punajuuret ja pilko sipulit. Kuullota sipulit ja punajuuriraaste öljyn ja voin seoksessa. Lisää risottoriisi ja sekoittele parin minuutin ajan. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, anna imeytyä riisiin miedolla lämmöllä ennen uuden neste-erän lisäämistä. Lisää timjami, kerma, voi ja 1/2 dl parmesaania loppuvaiheessa. Mausta mustapippurilla. Leikkaa valmiiden annosten päälle siivut briejuustoa ja viimeistele annokset vielä parmesaanilla ja salaattiversoilla.
With ♥ from beach house kitchen