Burani Bonjon kesäkurpitsaa jogurtin kera

by Beachhousekitchen
13 Kommenttia

Kesäkurpitsaa nousee taas runsaasti ja tässä tämän kesän suosikkiresepti hyödyntää nuo kasvimaiden monipuoliset viherpötkylät. Yksi omista lempikasvisruokakirjoista on ehdottomasti Sally Butcherin Vegestan – kasvisruokaa Lähi-idästä. Mausteisia, meheviä ja värikkäitä kasvisruokia, jotka valmistuvat kuitenkin helposti ja sopivat arjenkin nopeiksi reseptivaihtoehdoiksi.

burani bonjon

Alkuperäinen ohje oli tehty munakoisolle ja kantaa nimeä burani bonjon. Varoitan, että tämä resepti addiktoi jo ensituoksuilla, kun kesäkurpitsasiivut aloittavat ilakoinnin padassa yhdessä kurkuman, chili-sipulisilpun ja korianterin kanssa. Jogurttikastike pehmentää elämyksen ja tätä voi nauttia naan- tai pitaleivän kanssa alkuruoaksi tai pääruoaksi sellaisenaan vaikka kvinoan kera.

burani bonjon

Meillä keiteltiin burania niin iso satsi, että siitä riitti muheva soosi myös seuraavan päivän pastalounaaksi. Sopi se hyvin kanankoipienkin kanssa kolmantena päivänä! Edullista, monikäyttöistä ja niin herkullista, beach housen makuraati tykkäsi 😆

burani bonjon

burani bonjon

Kesäkurpitsaa jogurtin kera

Kesäkurpitsaa nousee taas runsaasti ja tässä tämän kesän suosikkiresepti hyödyntää nuo kasvimaiden monipuoliset viherpötkylät. Yksi omista lempikasvisruokakirjoista on ehdottomasti Sally Butcherin Vegestan – kasvisruokaa… Kasvisruokaa Burani Bonjon kesäkurpitsaa jogurtin kera European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

3 isoa kesäkurpitsaa (tai munakoisoa) suolaa rapsiöljyä 1 iso sipuli silputtuna 4 chiliä silputtuna 1 tl kurkumaa 1 tlk tomaattimurskaa 1 pieni nippu korianteria silputtuna

JOGURTTI

4 1/2 dl sakeaa valutettua luonnonjogurttia

2 rkl sitruunamehua

5-6 valkosipulia hienonnettuna

kourallinen tuoretta minttua silputtuna (tai 2 tl kuivattua minttua)

suolaa ja mustapippuria  

  1. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna tilkka öljyä kannellisessa pannussa ja kuullota sipulia ja pilkottuja chilejä, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Nosta ainekset öljystä reikäkauhalla ja siirrä sivuun.
  4. Ruskista kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyssä molemmilta puolilta (lisää tarvittaessa öljyä).
  5. Sirottele kurkuma viipaleiden pinnalle ja lisää pannuun tomaattimurska, korianteri (säästä osa koristeluun) ja chili-sipuliseos.
  6. Peitä pannu kannella, alenna lämpöä ja anna porista hiljalleen noin 30 minuuttia.
  7. Pyöräytä sillä välin kastike. Sekoita jogurtti ja sitruunamehu kulhossa. Sekoita joukkoon valkosipuli ja minttu ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Pane kastike jääkaappiin viilenemään.
  8. Kokoa ainekset yhteen. Tarkista kesäkurpitsoiden maku, lisää suolaa tarvittaessa. Lusikoi puolet jogurtista tasaisesti kookkaalle vadille, asettele kesäkurpitsasiivut päälle ja levitä loppu jogurtti päälle. Koristele korianterilla ja tarjoile välittömästi.

burani bonjon

burnai bonjon

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

13 Kommenttia

KESÄKURPITSATALKOOT – Liemessä 29/08/2017 - 17:07

[…] flammkutchen – valkoinen pizza Kesäkurpitsaa jogurtin kera Kesäkurpitsa flatbread Grillattu kesäkurpitsa ja raikas salsa […]

Vastaa
Mari 15/08/2016 - 15:13

Mahtavaa, kiitos reseptistä! Me saadaan myös pohdiskella harva se päivä, mitä kesäkurpitsasta laittaisi, kun niitä puskee pensaista yhtenään. Kuulostaa tosi oivalta tavalta maustaa neutraali kesäkurpitsa.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/08/2016 - 19:41

Oikeasti kiittäminen on Sallya : ) Ja tämä resepti todella toimii!

Vastaa
52weeksofdeliciousness 14/08/2016 - 17:09

Superherkullisen näköinen annos Heli! tykkään tällaisista mauista kovin 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 15/08/2016 - 19:43

Sama täällä, mulla on taas sellainen äijäjogurttikausi, siksi tuleekin sitä syötyä niin aamiaisella kuin lounaiden kanssa! Ja kasvisruoka rulettaa tällä hetkellä!

Vastaa
Outi 12/08/2016 - 18:24

Marokossa olen tätä maistanut ja samaan tyyliin valmistettu paprikaversiota myös. Siellä se syödään ohkaisen vaalean leivän kanssa, jonka päälle on ripoteltu mannaryynejä.
Oih, oikein voin maistaa tämän maun suussani.
Ihanaa perjantaita ja viikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2016 - 18:19

Oih, kuulostaa niin hyvältä! Nyt julkaisemaan marokkolaisia reseptejä myös omassa blogissasi, namskis!

Vastaa
Terhi Kananpoikien Bistro 12/08/2016 - 14:11

Sallyn reseptit ovat niin herkullisia. Tämäkin kuulostaa niin hyvältä, täytyykin pistää kokeiluun ja pitäisi myös hankkia tuo Vegestan kirja. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2016 - 18:31

Ihan huippu tämä kirja! Ihan mitä tahansa reseptiä voisi kokeilla, tykkään kun mausteilla saa niin herkkua aikaan : )

Vastaa
Sari 12/08/2016 - 12:40

näyttää ja kuullostaa niin herkulle, pakko kokeilla, mukavaa viikonloppua 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2016 - 18:31

Kesäkurpitsaa onneksi tulee niin paljon tänä kesänä, että saa monta satsia tehtyä : )

Vastaa
Tiia K 12/08/2016 - 11:59

Aah rakastan itämaista ruokaa ja kun on hyvät mausteet ja raaka-aineet, niin lihaa ei edes tarvita. Kivaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 13/08/2016 - 18:34

Sama täällä, ei ole ollenkaan vaikea jättää punaista lihaa lautaselta, kun kasvisruoasta saa näin hyvää : )

Vastaa

Kommentoi