GLUTEENITTOMAT PORKKANAVOHVELIT

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Vohveleita tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tuplavohvelirauta takosi niin makeita kuin suolaisia vohveleita muutama vuosi sitten harva se kuukausi, nyt taisi olla taukoa liki vuosi viime vohveleista. Kun vauvalle tulee keitettyä porkkanasosetta viikoittain, porkkanalettujen sijaan halusin kokeilla soseen sopivuutta vohveleihin. Tuloksena päältä rapeita ja sisältä unelman pehmoisia vohveleita. Tattarijauhot antavat tavallisille letuille ja blineille mukavan täyteläisen maun, vohveleihin ne sopivat täydellisesti!

porkkanavohvelit

Porkkanavohvelit saivat täytteen avokadosta, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä. Herkullista kasvisruokaa, raikasta ja maistuu ihan kaikille!

porkkanavohvelit

porkkanavohvelit

Porkkanavohvelit (n. 8 kpl)

Vohveleita tulee tehtyä aivan liian harvoin. Tuplavohvelirauta takosi niin makeita kuin suolaisia vohveleita muutama vuosi sitten harva se kuukausi, nyt taisi olla taukoa liki… Kasvisruokaa GLUTEENITTOMAT PORKKANAVOHVELIT European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ohje:

2 dl maitoa 2 dl vichyä 2 dl porkkanasosetta 2 kananmunaa 2 dl jauhoja (1 dl tattarijauhoja ja 1 dl gluteenitonta Semperin Fin mixiä) 1/2 tl leivinjauhetta 50 g sulatettua margariinia tai voita 1 tl suolaa rasvaa paistamiseen Täytteeksi vuohenjuustoa avokadoa sitruunamehua balsamicoa pinjansiemeniä yrttejä mustapippuria  

  1. Sekoita maidon ja vichyn sekaan kananmunat, jauhot voimakkaasti vispaten sekä loput ainekset.
  2. Anna seisoa vähintään 20 minuuttia.
  3. Paista rasvatussa vohveliraudassa vohvelit kypsiksi.
  4. Kuori ja pilko avokadot, ripottele päälle sitruunamehua.
  5. Tarjoa vohvelit avokadoista, vuohenjuustosta ja paahdetuista pinjansiemenistä tehdyn salsan kanssa. Viimeistele yrteillä ja mustapippurilla.

porkkanavohvelit

Porkkanavohvelit

porkkanavohvelit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Camilla 06/05/2017 - 21:40

Kiitos tästä ohjeesta! Tosi maukasta! Ollaan itseasiassa tehty näitä täytteineen useamminkin jo, mutta aiemmin olen unohtanut jättää kommenttia 🙂 Täytyy tutustua muihinkin ohjeisiisi vielä!

Vastaa
Beachhousekitchen 09/05/2017 - 20:07

Ihan mahtava kuulla, kiitos kun kävit kommentoimassa. Ihanaa kevättä ja herkullisia ruokakokeiluja : )

Vastaa
Tiia K 27/07/2016 - 15:01

Voisin elää letuilla ja vohveleilla ja en tiedä onko Suomessa yhtään “vohvelipaikkaa”. Latviassa on Pankukas baareja ja muutenkin ruokalistoilla usein erilaisia suolaisia ja makeita lettuja ja ihan ymmärrettävää, ovathan ne ennen vanhaan olleet siellä ruokaisaa ja edullista ruokaa.

Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/07/2016 - 09:06

Täällä myös ehdoton lettu-, pannukakku- ja vohvelifani! En minäkään ihan puhdasverisiä vohvelipaikkoja Suomessa tiedä…Pitää kyllä tehdä useammin itse!

Vastaa
pia/aurinkokujalla 26/07/2016 - 13:31

Jes, glut vohveleita.
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/07/2016 - 10:19

Oma kesän suosikkivohveli on kyllä tässä : )

Vastaa
Outi 25/07/2016 - 22:45

Näyttää herkulliselta. Mun alkoi tehdä mieli pinaattivohveleita. Onnistuiskohan ne?

Vastaa
Beachhousekitchen 27/07/2016 - 10:20

No varmasti! Mä tein aina ennen pinaattivohveleita tai jopa kesäkurpitsasta, nyt tulee porkkanaisia : )

Vastaa

Kommentoi