HÄRKIS CALZONE JA MESSULIPPUARVONTA

by Beachhousekitchen

Olen ihan hurahtanut härkikseen! Niin paljon, että lopetin toviksi nyhtökauran jahtaamisen. Laktoositon ja proteiinipitoinen (17 g/100g) härkäpapuvalmiste, eli härkis on rakenteeltaan kuin pitkään haudutettua lihaa ja siinä on sellaisenaankin makua! Kyllä, myönnän popsivani sitä jopa jääkaappikylmänä. Nyt en halaja spagetti bolognesea jauhelihasta, kun saman asian hoitaa melkeinpä kovemmilla pinnoilla kotiin härkis bolognese.

Testaamani härkis calzone oli jotakin niin herkullista, että pakko jakaa resepti täällä. Calzonet tein nyhtökanacalzoneiden taikinareseptillä, niitä tulee neljä. Jos et ole sienien ystävä, niin laita täytteeksi tuplamäärä härkistä. Calzone on italialainen ns. suljettu pizza. Se on hävikkiruokaa parhaimmillaan, taikinan sisään sujahtavat sulassa sovussa myös juuston kannikat, kastikejämät, ylikypsät tomaatit jne.

calzone

Bloggaajkollegatkin ovat olleet innoissaan tästä tuotteesta! Käy kurkistamassa miltä näyttävät meksikolainen härkispannu ja härkis-kasvis pannukakku,

Uskaltaisinkohan jo kohta julistaa, että pääsääntöisesti syön tällä hetkellä kasvis- ja kalapainotteista ruokaa. Kala, äyriäiset ja kasvikset – niistä ainakin itse tunnen saavani ne tärkeimmät ravintoaineet ja hyvänolon tunteen! Markkinoilla olevat erinomaiset proteiinin lähteet kuten soijavalmisteet sekä tämä härkis helpottavat suunnattomasti siirtymistä kasvisruokavalioon. Lihassa ei todellakaan mitään pahaa ole, ehkä kuitenkin valitsen syömäni lihat jatkossa paremmin ja pääsääntöisesti eettisestä näkökulmasta. Syksyyn kuuluvat myös pitkään haudutetut padat ja en kieltäydy, jos saan hirvenlihaa pakkaseen lähitoimijoilta! Maistuuhan se maussakin, kun ei ole stressilihaa lautasella.

calzone

Olen itse tyytyväinen näihin valintoihini, kasvisruoka on tullut jäädäkseen ja onneksi me kuluttajat saamme valita ruokamme mahtavasta valikoimasta uusia innovatiivisia tuotteita. Jokseenkin takamuistissa on se 80-luku, jolloin taisi saada kaupasta vaan sitä yhtä oranssisessa esanssiliemessä marinoitua kanaa, huh. Kasvisvaihtoehdoista nyt puhumattakaan! Kokeilkaa ja maistelkaa rohkeasti uusia tuotteita, kivoja yllätyksiä siellä kauppojen tiskeillä ja hyllyissä.

calzone

calzone

Härkis calzone

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

TAIKINA (4 kpl)

  • 4 dl vettä
  • 11 g kuivahiivaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl mannaryynejä
  • 7 -8 dl durum pizzajauhoja
  • 1 tl suolaa

TÄYTE

  • 250 g härkäpapuvalmistetta (Härkis)
  • 3 dl/n. 250 g sieniä (tatteja, rouskuja jne.)
  • pieni sipuli
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 dl pinaattia
  • valkosipulinkynsi
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl voimakkaanmakuista juustoraastetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje:

Sekoita jauhot ja mannaryynit. Lisää kädenlämpöiseen veteen 1 dl jauhoseosta, johon on sekoitettu kuivahiiva. Lisää veteen myös hunaja. Anna kuplia viiden minuutin ajan. Lisää nesteeseen alustaen koko jauhomäärä, öljy ja lopuksi suola. Anna kohota vähintään tunti. Täyte: Ruskista silputtu sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää sienet ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää pinaatti pannulle hetkeksi. Hienonna härkis pienemmäksi kulhossa, lisää siihen sienimassa, hienonnettu feta, juustoraaste ja kananmuna. Mausta hieman suolalla ja pippurilla, sekoita tasaiseksi. Jaa kohonnut taikina neljään osaan, pyöritä palloiksi ja kaulitse sitten pyöreän muotoisiksi, mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Laita täytteet toiselle puoliskolle ja nosta toinen puoli päälle, kieputa reuna kiinni. Käännä ylijäämä osa oikean sisäkulman alle. Paisto uunissa: 250-asteisessa uunissa 9-12 minuuttia.

calzone

Lokakuun nautintojen huipentuma, eli Viini ja Ruoka -messut käynnistyvät tasan kolmen viikon päästä (27.-30.10.2016). Tapahtuman aukioloaikoja on pidennetty ja mikä mahtavinta, koko tapahtuma on yhtä anniskelualuetta. Sehän mahdollistaa ihan uudet makuelämykset, kun voi syödä ja makustella lempiviiniänsä samalla aikaa. Ennen joutui hoopehkosena pyörimään aidatuista karsinoista toiseen ja juomaan lasit tyhjiksi ennen ruokaosastoille siirtymistä. Kiitos messukeskus, asiakkaita on jälleen kuunneltu ja viihtyvyys nousee varmasti harppauksin eteenpäin tämän muutoksen myötä.

Laitetaan siis jakoon kahden hengen lippupaketti (arvo 32,-) messuille. Kerro kommenttikentässä mikä raaka-aine, ruoka tai trendi on villinnyt sinua tänä vuonna erityisen paljon? Arvon liput sunnuntai-iltana 9.10.2016 klo 20 ja voittajalle laitan heti sähköpostia. Liput toimitan messukeskuksen sisäänkäynnille ja voittaja saa ne sieltä nimellänsä. Onnea arvontaan!

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

32 Kommenttia

VEGERUOKA ON TULEVAISUUS! | Beach house kitchen 01/02/2017 - 09:28

[…] itse intohimoinen härkisfani ja siitä on tehty blogissa calzoneita ja pinaattilettujen täytettä! Helmikuussa kaupoista löytyvät myös maustetut BBQ- ja […]

Vastaa
HÄRKISTACOJA JA MIKÄ VUOSI TAKANA! | Beach house kitchen 30/12/2016 - 08:50

[…] joista yksi maistuvimpia oli härkis. Siitä tehtiin aiemmin syksyllä keittiössäni calzoneita ja unelma-aamiaista, nyt härkis täyttää makoisasti uuden vuoden tacot ja tortillat, jotka […]

Vastaa
HÄRKISTÄ, PINAATTILETTUJA JA UPPOMUNIA | Beach house kitchen 05/12/2016 - 10:16

[…] on härkistä ja lisukkeena herkullisia uppomunia. Härkiksestä on tehty meidän keittiössä mm. härkis-calzoneita ja innostus tähän proteiinipitoiseen ja sulavarakenteiseen, härkäpapua sisältävään […]

Vastaa
Beachhousekitchen 09/10/2016 - 20:11

Valtavasti kiitoksia kaikille osallistujille! On niin ilo lukea vastauksia ja hymähtää jokaisen kohdalla, että maistuisi kyllä itsellekin : ) Trendit siis hallussa ja monta juttua tosiaankin myös omia suosikkejani. Onnetar nosti kulhosta nimen Hanna, ja hän saa messulippupaketin, ONNEA! Ja nähdään Viini ja ruoka 2016 -messuilla!

Vastaa
Elina Lehtinen 09/10/2016 - 11:19

Meksikolainen ruoka: tacot, quesadillat, burritot, meksikolaiset kulhoruoat… Ai ai ai arriba!

Vastaa
Alexander Trivedi 07/10/2016 - 20:56

Terve, ehkä eniten on villiinnyttänyt vegaani ruokatrendi, siltä osin että olen itse syönyt kasvispainotteisesti melkein 10 vuotta. Nyt kun kaikkia kiinnostaa aihe monet kysyvät asioita joita tuli mietittyä kauan sitten 🙂

Vastaa
Hanna 07/10/2016 - 09:51

Jättikatkaravun pyrstöt. Niitä on tullut tehtyä monessa eri ruoassa ja olen saanut mieheni ja lapsenikin innostumaan niistä 🙂

Olen tähän asti suhtautunut epäluuloisesti härkikseen, mutta tuo ohjeesi kuulostaa todella herkulliselta, joten täytyy ehkä kokeilla 🙂

Vastaa
Suvikh 07/10/2016 - 07:18

Pinaattia on tullut syötyä nyt aika paljon. Härkis on vielä testaamatta.

Vastaa
katja 07/10/2016 - 06:38

Sain työpaikalla maistaa nyhtökauraa ja aiemmin vannoin etten tule ostamaan ko tuotetta mutta kuinkas kävikään! Olen kuola suussa yrittänyt turhaan lähikaupasta saada tätä mutta taidankin tän ohjeen myötä kokeilla härkistäkin 😊

Vastaa
Paula 06/10/2016 - 20:55

Sesonginmukaiset kasvikset. Smoothiet.

Vastaa
Linda 06/10/2016 - 20:53

Lehtimangoldi on uusi mielenkiintoinen tuttavuus.

Vastaa
Roosa 06/10/2016 - 20:51

Kikherneet! Ne ovat niin monikäyttöisiä:)

Vastaa
Sohvi 06/10/2016 - 20:11

Parsakaaliin on tullut julmettu himo, sitä on syöty p-a-l-j-o-n. Nyhtökaura viliinnytti myös aluksi mutta ikävä kyllä sen tekstuuri on jotenkin outo, ei innosta enää.

Vastaa
Jarmo Pellonpää 06/10/2016 - 20:04

Järvikala on ollut juuri nyt esillä!

Vastaa
Jukka 06/10/2016 - 19:49

Itsekasvatetut yrtit ja niiden kokeilu mitä erilaisempiin ruokiin.

Vastaa
Jenny 06/10/2016 - 19:34

Ensinnäkin nam, ihanan näköisiä calzoneja! Täytyy ahtaa härkistä matkalaukkuun, kun tulen käymään Viini ja ruoka – messuilla. Vuodessa ehtii villiintyä aika monesta asiasta, mutta kaikkia villityksiäni yhdistää kaksi asiaa; kasvisruoka ja kotimaisuus. Nyt vuorossa kurpitsa kaikissa muodoissaan.

Vastaa
Sanna P 06/10/2016 - 19:26

Härkis, nyhtökaura ja Propud-vanukkaat 🙂

Vastaa
Henna 06/10/2016 - 19:22

Kukkakaali 🙂

Vastaa
tyynenkaa 06/10/2016 - 18:58

Oi, oli varmasti herkullista! Myönnän, että koko härkkis on minulta vielä testaamatta. Olen nyt epätoivoisesti yrittänyt tyhjennellä pakastimia, jotta saadaan taas reilusti poronlihaa tulevalle vuodelle varastoon. Yritän myös suosia parhaani mukaan luomua ja lähiruokaa…riistaa ja kalaa tietenkään unohtamatta. En osallistu arvontaan. Oli vaan ihan pakko kommentoida kun teki mieli haukata näyttöä 😀 Ihanaa alkavaa viikonloppua <3

Vastaa
Ida 06/10/2016 - 17:39

Mifua olen ruvennut käyttämään paljon ruuanlaitossa 🙂

Vastaa
Mari 06/10/2016 - 16:37

Kasvisruoka villiinnyttää täällä tänäkin vuonna, nyt on menossa niinkin perinteinen villitys kuin bataatti. Sitä kuluu pitkästä aikaa tosi paljon! Mikähän siinä onkin, että omassa keittiössä on aina joku juttu hittinä ja sitä sitten versioidaan väsymykseen asti? 🙂

Vastaa
Essi 06/10/2016 - 16:20

Mulla meneillään feta- ja falafelvillitys. Nomnom.

Vastaa
Marja-Liisa 06/10/2016 - 16:06

Kreikkalaisteema (no ehkä ei pelkästään tänä vuonna), smoothiet ja asteen tulisemmat pizzaversiot.

Vastaa
Marix 06/10/2016 - 16:02

Härkiksen ja nyhtökauran testailu kiinnostaisi kovasti, mutta kun sisältävät herneproteiinia ja härkäpapuproteiinia, ovat jääneet hyllylle huhuilemaan ruokarajoitteisen perään 🙂 Toisaalta antaumuksellisena ruokaintoilijana olen pyrkinyt etsimään itselleni sopivia vatsaystävällisiä kasviksia ja kovasti lisäämään kasvisten osuutta lautasella. Uunissa valmistettuna, pataruokana tai sosekeittona parhaita – rapsakka on kasvisten yhteydessä meillä (valitettavasti) vähän niin kuin kirosana 🙂

Vastaa
Laura 06/10/2016 - 14:31

Kulhoruoka!

Vastaa
hannuraty 06/10/2016 - 12:53

Hirvenliha!

Vastaa
Lumo 06/10/2016 - 12:35

Hyvältä näyttää!

Hämmästyksekseni jopa mieheni antoi siunauksensa Härkikselle kahden kokeilukerran perusteella. Vaikka hän syö mielellään kasvisruokaa, on hän suhtautunut varauksella lihaa imitoiviin tuotteisiin. Härkis kuitenkin upposi ihan hyvin.

Vastaa
Jenny/Vastaisku ankeudelle 06/10/2016 - 11:49

No innostuin kovasti niistä Tuoreksista. Sinä viikkona kun niitä oli kaapissa, tuli syötyä reilusti kasviksia. Härkistä pitelin just eilen kaupassa hyppysissäni, ens kerralla aion ostaa 🙂 Jos en oo muuten vielä sanonut, sun blogi on tosi kaunis.

Vastaa
Susanne 06/10/2016 - 11:47

Olen innostunut aamupuurosta!

Vastaa
Sari Haitio-Laakso 06/10/2016 - 10:44

Hävikkiruoka <3 🙂

Vastaa
Anu 06/10/2016 - 08:56

Kaikki kasvikset on olleet suuressa pääosassa ruokavaliossa, etenkin “väriterapiaa” lautasella on tullut toteutettua. Kaunista katseltavaa!
Arvonnassa mukana, anu.nyman@gmail.com

Vastaa
Tiia K 06/10/2016 - 08:18

Näyttää jumalaisilta. Nyhtöä maistanut ja on hyvää, mutta entäs härkis sitten. Ihan pakko olisi päästä maistamaan. <3 Iloa päivään <3

Vastaa

Kommentoi