Hävikkiviikkoa vietetään ensi viikolla 29.8. – 4.9.2016, ja se on jo neljäs kerta, kun Kuluttajaliiton organisoima teemaviikko käynnistyy. Oman talouden ja ruokahuollon peruskulmakiviä on juuri hävikin esto ja kaiken mahdollisen aterialta jäävän hyödyntäminen. Siinä onkin aika kiitettävästi onnistuttu, sillä kekseliäs mieli taikoo ihmeitä puolityhjästäkin jääkaapista ja erittäin harvoin joudutaan heittämään pois vanhentunutta ruokaa. Aina voi kuitenkin parantaa, ja siksi kannattaakin jakaa omia parhaita vinkkejä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hävikkiviikko. Suurin osa maailmaa parantavista muutoksista lähtee lattiatasolta, eli meidän kuluttajien valinnoista ja tahtotilasta. Kannustetaan myös muita hyviin tekoihin ja ehkäistään yhdessä hävikki!
Elämme kasvissyönnin kulta-aikaa ja erilaiset lihan korvikkeet valtaavat markkinoita – se on ihan tervetullutta! Kaikki mikä nyhtö -sanan alle ympätään saavat aikaan hysteriaa ja tyhjäksi hamstrattuja hyllyjä moneksi kuukaudeksi. Mikä ikinä monipuolistuttaa ja helpottaa arjen ruokakuvioita, on aina positiivinen juttu. Eikä unohdeta niitä oikeita kasviksia ja juureksia. Itse asiassa munakoiso on valtavan lihaisaa ihan luontaisesti ja sillä saa kyllä peruspastasörsseleihin kivasti erilaista makua ja sitä monen kaipaamaa lihaisuutta!
Kesällä tuli grillattua paljon ja aterialta jääneet grilli- tai uunikasvikset (esim. kesäkurpitsa ja munakoiso) on aika helppo kätkeä spagetin sekaan ja syödä seuraavan päivän lounaana. Vaikken vielä haluaisi heittää hyvästejä kesälle, niin ilmassa väreilevä syksy sai aatokset tuleviin syksykuukausiin ja tämä pasta punertui kauniisti granaattiomenien (sesongissa tosin vasta myöhempänä vuotta) siemenistä.

Ainesosat:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
1 1/2-2 dl grillattuja/paistettuja munakoisolohkoja
100 g vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux vuohenjuusto)
1 dl granaattiomenan siemeniä
1 -1 1/2 dl parmesaanijuustoa mustapippuria
200 g pastaa
suolaa pastan keitinveteen
yrttejä esim. persiljaa
Ohje:
- Pilko sipulit ja freesaa niitä kevyesti öljyssä.
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Lisää grillatut kasvikset sipulin sekaan.
- Murustele vuohenjuusto kastikepohjaan.
- Valuta pasta ja kaada kastike päälle.
- Viimeistele mustapippurilla, yrteillä, parmesaanilla ja granaattiomenan siemenillä.
With ♥ from beach house kitchen
9 Kommenttia
Hävikkiviikko on tosi hyvä tapahtuma ,ja toivottavasti tänäkin vuonna herättää ihmiset ajattelemaan.Minultakin tulossa huomenna postaus asian tiimoilta.Tuossa pastassasi on kyllä niin hurjan herkulliset ainekset,että tuli nälkä!
Ah, munakoisoreseptejä ei voi koskaan olla liikaa! Grillattuna siihen tulee vielä pinta ja lisämakua, joten resepti menee pian kokeiluun. Kiitos siitä!
Grillatusta munakoisosta minäkin tykkään, ei tarvitse paljoa mausteita: )
Oi miten herkullisen näköistä! <3
Tämä oli yksi kesän suosikkiruoista!
Onpa herkullisen ja täyttävän näköinen annos <3
Munakoiso antaa kivasti lihaisuutta ja annos pitää nälkää : )
Nam, pasta on vähän, kuin sushi, voisin syödä joka pv. Harmi ettei maha tykkää yhtään pastasta, vaan turpoaa ja kipuilee. Mutta gluteeniton pasta on toiminut hyvin, joten sitä sitten, kun on pastapäivä. Kiitos taas jumalaisesta reseptistä, eipä vaan uskoisi hävikkiruuaksi. Muiskuja.
Kokeile maissipastaa, on gluteeniton ja vielä maistuukin hyvältä!