HYVÄN OLON RUOKAA: PORKKANA-PERUNARÖSTIT

by Beachhousekitchen
4 Kommenttia

Mennyt joulukuu kevensi lompakkoa ja toi muutaman lisäkilon. En silti suostu nälkäkuurille, vaan uskon, että jokapäiväisillä pienillä kevennysliikkeillä voi saada sen hyvän olon takaisin. Jos jostain nipistän, niin turhista ja turvottavista vehnäjauhoista sekä siitä sokerista. Alennusmyynnit eivät saa minua pauloihinsa, kukkaro pysyy kiinni, enkä osta mitään turhaa. Näillä tiukkisperiaatteilla mennään seuraavat viikot.

Perunoista ja porkkanoista saa oikein rapsakoita gluteenittomia röstejä, ei esikeittämistä, suunnilleen fifty-fifty kumpaakin, sidosaineeksi kananmuna ja ripaus maissijauhoja. Röstit maustoin tällä kertaa raastetulla inkiväärillä ja valkosipulijauheella. Jääkaapissa oli sopivasti yrttistä tuorejuustoa tarjoiluun ja uppomuna toi kokonaisuuteen sen kaivatun proteiinilisän. Niin yksinkertaisen herkullisia, menevät aamupalana, lounaana, väli- tai iltapalanakin! Kukkarokin hymyilee! Onko sinulla takataskussa takuuhyviä ryhdistäytymisvinkkejä tammikuulle vai elätkö muutenkin kohtuullisen terveellisesti, ettei kevennyksiä tarvita?

porkkana-perunaröstit

porkkana-perunaröstit

PORKKANA-PERUNARÖSTIT (2-3 annosta)

Mennyt joulukuu kevensi lompakkoa ja toi muutaman lisäkilon. En silti suostu nälkäkuurille, vaan uskon, että jokapäiväisillä pienillä kevennysliikkeillä voi saada sen hyvän olon… Kasvisruokaa HYVÄN OLON RUOKAA: PORKKANA-PERUNARÖSTIT European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

RÖSTIPOHJA:

3 porkkanaa

3 perunaa

1/2 tl raastettua inkivääriä

1/2 tl valkosipulirouhetta

1/2 tl suolaa ja mustapippuria

1 kananmuna

2-3 rkl maissijauhoja

rasvaa paistamiseen

LISÄKSI

2-3 uppomunaa

1-2 dl pehmeätä tuore- tai kotijuustoa/raejuustoa

tuorekurkkua

yrttejä esim. basilikaa ja/tai korianteria

(chilirouhetta)

limelohkoja

Ohje:

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat hienoksi raasteeksi.
  2. Raasta inkivääri ja lisää se massaan yhdessä kananmunan ja mausteiden kanssa.
  3. Lisää maissijauhoja sen verran, että massa on helppo paistaa pihveiksi/letuiksi.
  4. Paista 2 1/2-3 min/puoli.
  5. Valmista uppomunat ja tarjoile röstit munien, kurkkusiivujen, tuorejuuston ja yrttien kera.
  6. Voit viimeistellä annokset chilirouheella ja limen mehulla.

röstit

porkkana-perunaröstit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Sirpa 14/01/2018 - 12:22

Porkkana-perunaröstit herättivät mielenkiinnon ja pakkohan niitä oli heti testata. Kasvisruoka ei ole vahvimpia puoliani – vielä, mutta nämä olivat niin hyviä, että jäävät kyllä listalle “mitä tänään syötäisiin”.

Vastaa
Beachhousekitchen 14/01/2018 - 19:53

Aivan mahtavaa ja suurkiitos, että jätit kommentin! Toivottavasti löydät muitakin testattavia kasvisruokareseptejä blogistani.
Energistä alkuvuotta : )

Vastaa
Outi 10/01/2018 - 17:17

Aivan ihanan näköistä. Tein taas saman virheen, kuin monta kertaa aiemminkin, luin ruokablogia nälkäisenä 🙂
Nam!

Vastaa
Beachhousekitchen 14/01/2018 - 20:02

Kiitos kommentistasi, blogien lukeminen voi johtaa usein heräteostoksiin ja muihin mielitekoihin, heh : )

Vastaa

Kommentoi