Italian keittiön herkulliset arancinit

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Italian keittiö ja sen herkullinen ruokakulttuuri ovat varmasti kaikille tuttuja. Pizzojen, pastojen, risottojen ja antipastien lisäksi italialainen keittiö tarjoaa myös erikoisuuksia. Yksi näistä hieman sivuun jääneistä ovat ruoanrakastajan sydämen sykkyrälle saavat, risotosta tehdyt herkulliset riisipallot, eli arancinit.

Arancini tarkoittaa pientä appelsiinia, kauniin kullankeltainen väri ja pyöreä muoto todellakin tuovat mieleen appelsiinin! Italiassa arancineissa täytteenä on joko ragua, eli lihaa tomaattikastikeessa, kasviksia, sieniä tai mozzarellaa. Kun arancinit uppopaistetaan, niihin sopii myös kevyempi kasvistäyte. Aurinkokuivattujen kirsikkatomaattien, mozzarellan ja tuoreen basilikan täyteseos on aika koukuttavan onnistunut ja tuo aurinkoisen Italian makoisat maut ja tuoksut hetkessä lautaselle.

arancini

PIRKKA PARHAAT JA TAE RUOASTA AIDOIMMILLAAN

Pääsen tänä vuonna kertomaan Pirkka Parhaat-tuotteista entistä syvemmin ja jakamaan niistä testattuja reseptejä lukijoille täällä blogissa. Yhteistyö Keskon kanssa jatkuu ja nyt Pirkka Parhaat brändilähettilään ominaisuudessa – olen niin innoissani, sillä keittiöstäni löytyy ihan jokapäiväisessä käytössä lukemattomia Pirkka ja Pirkka Parhaat -sarjan tuotteita. Pirkka -tuotteet ovat kuuluneet omaan elämään jo vuosikymmeniä, täyttihän sarja 30 vuotta reilu vuosi sitten.

Nyt olen löytänyt laadukkaat, inspiroivat ja vähän erikoisemmat Pirkka Parhaat-tuotteet, sarjaan tulee joka kuukausi toinen toistaan mielenkiintoisempia uutuuksia ja niitä odotan aina innolla. Pirkka Parhaat-sarja sisältää jo lähes 200 herkuttelutuotetta, jotka tunnistaa nimestä ja tyylikkäästä ulkonäöstä.

Pirkka parhaat

Omia suosikkejani Pirkka Parhaat-sarjasta ovat juustot, öljyt, kalat sekä tuoreraviolit. Pirkka Parhaat saariston kermajuusto sopii leivälle ja leivontaan, kinkkupiiraaseen se on täydellinen. Juustoista myös Mozzarella di Bufala puhvelinmaitomozzarella on suosikkini, se sopii sellaisenaan salaatteihin ja itse tehtyihin pizzoihin tuo sitä extralaatua ja italialaisen aidon pizzan tuntua. Pirkka Parhaat halloumi on yksi markkinoiden parhaimpia (sitä kuluu grillikaudella varmasti kymmeniä kiloja) ja laadukas ja aromikas vanha Gouda löytyy aina juustotarjottimelta.

Tässäkin postauksessa vilisevät vuorotellen sanat laadukas ja aito, mutta kun nämä Pirkka Parhaat-tuotteet vaan ovat niin hirmuisen hyviä ja hintalaatusuhteeltaan erinomaisia ainakin tällaiselle tarkan euron Ellille. Pirkka Parhaat Benella kirjolohi sekä savustetut muikut marinadissa ovat kalatuotteiden aatelisia, niitäkin kuluu ihan kiitettävästi omassa keittiössä.

Oletko jo maistanut tai kokeillut ruoanlaitossa Pirkka Parhaat maustettuja ektra-neitsytoliiviöljyjä? Omia makusuosikkeja mausteöljyistä ovat sitruuna ja chili-valkosipuli. Makuöljyillä saa viimeisteltyä mm. salaatin tai pasta-annoksen. Jos et ole aiemmin kokeillut Pirkka Parhaat tuoreravioleja, niin suosittelen! Kolme eri makua kantarelli, ricotta-pinaatti sekä mozzarella-tomaatti-basilika ovat kaikki niin herkullisia ja aidon makuisia, joten siksi meillä ei ole enää näperrelty itse ravioleja liki vuoteen. Juuri sellaista vartissa valmistuvaa arjen ruokaa, joka maistuu taaperollekin.

Pirkka Parhaat ravioli

Pirkka Parhaat tuoreravioleita keitetään vain kolmisen minuuttia, valmiin annoksen maustaa pieni loraus esim. juuri tuota valkosipuli-chiliöljyä. Ruokalusikallinen paahdettuja pinjansiemeniä ja runsaasti tuoreita yrttejä, muuta ei tarvitakaan ja erinomainen pikaruoka hemmottelee aisteja arkenakin.

Kun minua pyydettiin kertomaan omista Pirkka Parhaat suosikeistani, en voi ohittaa eläinruokahyllyä ja sieltä lähtee aika usein mukaan Pirkka Parhaat kissan annosateriat tai tonnikala, ne maistuvat perheen kissoille. Kurnauskis ja kissatkin kiittävät ♥

ITALIAN MAKUJA KOTIKEITTIÖÖN

Arancinit valmistetaan risotosta ja tämä ruoka sai alkunsa jo yli tuhat vuotta sitten Sisiliassa. Risottoriisin jämät piti hyödyntää ja joku kekseliäs sen ajan foodie teki riisistä pallon, laittoi sisään vähän täytettä ja uppopaistoi palleron kauniin rapsakaksi. Aranciniin tuleva risotto kannattaa tehdä edellispäivänä ja säilyttää jääkaapissa, jähmettynyt massa leipoutuu näin vaivattomasti riisipalloiksi. Tärkeää on, että massa on kylmää, jolloin sen käsittely on helppoa. Gluteenittomia korppujauhoja käyttämällä näistä tulee myös keliaakikoille sopivia. Ohjeen risotosta tulee 20 palloa, ne voi tarjoilla tomaatti- tai chilikastikkeen kanssa alkupaloina, pikkusuolaisina tai salaatin lisukkeena. Arancinit voi myös pakastaa, sulaneet arancinit voi sitten lämmittää leivinpaperin päällä uunissa ja ne maistuvat kuin vastatehdyiltä.

Ovatko Pirkka Parhaat tuotteet sinulle tuttuja ja onko siellä joku oma suosikki?

arancinit

arancinit

ARANCINIT (20 kpl)

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa Italian keittiö ja sen herkullinen ruokakulttuuri ovat varmasti kaikille tuttuja. Pizzojen, pastojen, risottojen ja antipastien lisäksi italialainen keittiö tarjoaa… Kasvisruokaa Italian keittiön herkulliset arancinit European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

RISOTTO:

1 salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

3 dl Pirkka risottoriisiä

8-9 dl kasvislientä (esim. tehty Maggi Fond Organic kasvisfondista)

3 rkl juustoraastetta (esim. Pirkka Parhaat kartano- tai saaristolaisjuustoa)

1 kananmuna ripaus suolaa ja pippuria

TÄYTE :

1 kpl (220 g) Pirkka Parhaat mozzarella di bufala mozzarellaa

1 puntti basilikaa

1/2 prk (n. 50g valutettuja) Pirkka aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja

VALMISTELUUN

1 kananmuna

2 dl korppujauhoja (gluteeniton)

LISÄKSI

paistorasvaa tai -öljyä (tarve n. 500 g/ml)

TARJOILUUN: tomaatti- tai chilikastiketta sitruunan lohkoja

Ohje:

  1. Tee ensin risotto: silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä hetki.
  2. Lisää riisit ja kuullota niitä käännellen parin minuutin ajan.
  3. Ala lisäämään kasvislientä kauhallinen kerrallaan, annan porista miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten kananmuna. Kääntele sekaisin ja laita jääkaappiin.
  6. Valmista täyte: silppua aurinkokuivatut kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi ja hienonna basilikan lehdet.
  7. Pilko mozzarella ja sekoita siihen aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika.
  8. Ota ruokalusikallinen risottomassaa kämmenelle ja laita teelusikallinen täytettä palleron sisään. Ota toinen lusikallinen risottomassaa ja sulje sillä pallo.
  9. Pyörittele risottopallot ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
  10. Uppopaista 180-asteisessa rasvassa(4-5 palloa kerrallaan) 3-4 minuutin ajan, kunnes pallo on kauniin kullanruskea.
  11. Nosta arancinit talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpiminä.

arancinit

P.S. Juuri ilmestyneestä Aito-liitteestä löydät lisää Pirkka Parhaat-uutuuksia ja reseptivinkkejä. Lehden teemana on Italia ja italialainen ruoka – BUON APPETITO ♥

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tiia K 26/01/2018 - 11:48

Apua mitä herkkuja ja en ole ikinä syönyt tälläisiä. Mutta juuri niistä thaikkukin riisipalloista taannoin sinulle puhuin, oijoi ja nam.

Kaunista viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 20:51

Kiitos. Arancineihin itsekin tutustuin vasta parisen vuotta sitten, todella suosittelen tekemään itsekin!

Vastaa
Jael 25/01/2018 - 19:17

Onnea brändilähettiläshommasta Heli:) Arancinit ovat herkkupalloja, olen syönyt ,mutta nyt hieman välttelen tuollaisia mutta varmaankin ottaisin yhden tuosta lautasesta. Pirkka-tuotteet ovat kyllä hyviä ja korkealaatuisia, usein valitsin Pirkan tuotteita Suomessa vielä asuessa (ja siellä käydessä)

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 20:58

Kiitos, Pirkka ja Pirkka Parhaat ovat kyllä erinomaisen hyviä hintalaatusuhteiltaan.

Vastaa
Tuula / Tuula's life 24/01/2018 - 22:50

Paljon onnea Pirkka Parhaat brändilähettiläälle! Sinä loistava ruuanlaittaja sovit tuohon rooliin todella hyvin. On kiva seurata jatkossakin miten näitä tuotteita ja varsinkin uusia tuotteita esittelet. Minä olen vähän tapoihini kangistunut täällä omassa keittiössäni, joten on todella mukavaa, kun siellä ruudun takana on tuttu esittelijä. Minäkin varmasti rohkaistun käyttämään uusia tuotteita. Ja nyt listalle jo nappasin nuo suosittelemasi mausteöljyt ja tuoreraviolit.
Ja arancinitkin kiinnostavat, mutta aloitan helpoimmasta.
Kiitos ruokaohjeista! Herkullisia ja kauniita talvipäiviä sinne <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 21:00

Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi. Toivon että näistä postauksistani löytyy hyödyllistä infoa ja tuotevinkkejä, joiden avulla arki helpottuu ja ruoka maistuu entistä paremmalta!

Vastaa
Outi 24/01/2018 - 19:31

Meillä on tuota sitruunaöljyä, se on ollut kiva lisä broileri- ja kalaruokiin. Herkulliselta näyttää nuo arancinit ja ihanan helppoa arkiruokaa nuo tuoreraviolit.
Mukavaa keskiviikkoiltaa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 28/01/2018 - 21:03

Kiitos, tuoreravioleita on jemmattu ensi viikollekin, ihan huippu tuote : )

Vastaa

Kommentoi