Säät kylmenee, sen huomaa myös siitä, että lämmittävien mausteiden arsenaali on vallannut keittiön! Meillä on tuoksunut viime viikkoina mm. curry ja thaimausteet.
Kun pääkaupunkiseudun parhaimmaksi intialaiseksi pari vuotta sitten valittu Ravintola Shiva Kirkkonummella laittoi taannoin laput luukulle (harmitus sentään), on to do -listalla kummitellut joku todella helppo ja nopeasti valmistuva, mutta ihanan täyteläinen intialainen ruoka. Tänään äiti-taaperopäivänä oli täydellinen hetki valmistaa perjantain pikaruokaa, joka olisi makuhermoja hivelevää ja sitä se olikin! Punaisia linssejä sisältävä linssi tikka masala valmistui alle puolen tunnin. Lisukkeena oli edelliseltä illalta jäänyttä kuitupitoista gluteenitonta kaurarouhetta, jossa oli mukana myös parsakaalia. Tästä muuten tuli puolivahingossa täysin vegaania ja gluteenitonta ruokaa! Jääkaapista olisi löytynyt maustamatonta jogurttia, mutta ei tämä herkku sitä kaivannut ollenkaan.
Yleensä blogiin tulevat reseptit päivittyvät viiveellä, mutta nyt täällä linjoilla tarjoillaan saman päivän ruokaa – täysosuma ja kun taapero tankkasi kolmatta santsiannosta, niin onhan resepti jaettava muillekin. Päiväunien aikana nopeat kuvat ja pikavauhtia teksti ilman sen kummempia small talkkeja.
Kuivakaapista nappasin siis tänä aamuna punaisia linssejä ja kookosmaitopurkin, haimme viimeiset porkkanat kasvimaalta ja nappasin muutaman sipulin toissa viikolla Viron Pepsimaalta tuodusta sipuliletistä. Mausteet ja tykötarpeet pannulle ja jo hieman nahistunut korianteripuska viimeistelyyn, tikka masalaan voisi myös ajatella nyhtökauran tai muun kasviperäisen proteiinin sopivan myös mainiosti linssien sijaan. Chiliä en laittanut ollenkaan, sillä garam masala antaa jo potkua ja varsinkin kun lounasseurana oli pieni lapsi, mutta lisäsin sen reseptiin, jos haluat enemmän tulisuutta. Mantelijauhe on muuten ihmemaustaja ja saostaja, sillä tomaatin maku taittuu ja ruoka tulee unelmaisen täyteläiseksi! Onneksi tätä jäi vielä illaksi, tervetuloa viikonloppu♥

Ainesosat:
2 pienehköä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
3 keskikokoista porkkanaa
2 cm pätkä inkivääriä raastettuna
öljyä
1/2 - 1 chili
2 tl juustokuminaa
3 tl garam masalaa
1 1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua korianteria
3 rkl mantelijauhetta (Urtekramin luomu)
1 rkl ruokosokeria
3 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 prk (400 g) punaisia valutettuja linssejä
1 rkl limenmehua
tuoretta korianteria, basilikaa ja limelohkoja
tarjoiluun lisukkeeksi kaurarouhetta (esim. Myllärin paras) tai riisiä/kvinoaa
Ohje:
- Silppua sipulit, hienonna valkosipulinkynnet, raasta porkkanat ja inkivääri.
- Kuullota seosta öljyssä ja lisää chililohkot, juustokumina, garam masala, kuivattu korianteri ja suola.
- Kääntele sekaisin ja lisää mantelijauhe, sokeri ja tomaattipyree.
- Puolita halutessasi kirsikkatomaatit ja lisää ne kookosmaidon kanssa.
- Anna kypsentyä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää valutetut punaiset linssit ja limenmehu, lämmitä vielä kuumaksi.
- Viimeistele korianterilla ja/tai basilikalla.
With ♥ from beach house kitchen
16 Kommenttia
Kiitos reseptistä! Oli todella herkullista. Lisäsin hiukan parsakaalia ja pinaattia mukaan ja kun ei ollut mantelijauhoa, laitoin maizenaa,. Menee ehdottomasti suosikkiresepteihin!
Ihan parasta on tuunata reseptiä omaan makuun sopivaksi ja myös sen mukaan, mitä kaapista löytyy : ) Toivottavasti vierailet jatkossakin täällä, ihanaa kesää <3
Kokeilin tätä reseptiä ja loistavien kiitoksien kera upposi koko perheelle👌😊tulen tekemään varmasti toistekin👍
Ihan huippua kuulla, pitää kehitellä tällaisia helppoja arkiruokia, jotka maistuisivat koko perheelle!
Hiljalleen alkaa ilmojen viilentyessä kaipailla mausteiden tuomaa lämpöä. Tämä ruoka taitaa tosiaan kestää lämmittelyjäkin. Voisin tehdä jonain syksyn viikkona ja syödä useampanakin iltana vähän eri lisäkkeiden kanssa.
Kyllä kestää kevyen lämmityksen, hauduttamista ei koska nuo syöntivalmiit linssit : )
Kyllä kuule on täälläkin lisääntynyt mausteiden käyttö, vähän lisää tulisuutta ruokiin. Ihania herkkuja olet tehnyt <3
Ihanaa viikonloppua sinulle Heli ja mun leikkikaverille hali <3
Hali Amokselta sinullekin <3
On kyllä varnaankin tosi hyvää, tykkään niin noista intialaisista makukomboista❤ja tuollaistakin teen usein kun en syö lihaa. Ihanaa viikonloppua Heli💚
Niin täyttävää & ruokaisaa kasvisruokaa – ihanat uudet viikot sinnekin!
Hei sama täällä, ihanat thaimausteet ja muutkin itämaiset on käytössä ja tuhdimpien makujen reseptejä kaivettu esille. Tänään tein yhtä nopean linssi/kookos/kanakeiton.
Aivan ihanalta kuulostaa tämä pikaruokasi!
En ole muuten koskaan käyttänyt mantelijauhoa, mutta nytpä hankin sitäkin ja alan kokeilemaan.
Aurinkoista syysviikonloppua!
Mantelijauho pyöristää niin kivasti makuja ja sopii juuri intialaisiin tai nepalilaisiin ruokiin – aurinkoa myös sinun viikkoosi!
Oi että miten herkullisen kuulosta, nappaan tämän ensi viikon arkiruokalistalle!
Suosittelen, varmasti tykkäät!
Oijoi ihanaa. Intialainen, nepski ja thaikku ja sushi on ihan mun ykkösruoat. <3 Tämä reseptipä hyvinkin tulee lähtemään vielä kokeiluun.
Ihanaa viikonloppua teidän perheelle <3
Ihania herkutteluhetkiä sinne – meillä on samat ruokamaasuosikit!