Juustoinen porkkanapihvi sopii kasvishampurilaisiin- nyt ei ole kuivaa vegeä!

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Kasvispihvin voisi valita useamminkin hampurilaisen väliin, mutta harmi kun ne tuppaavat olemaan yleensä aika kuivahkoja ja kovia. Siis ne valmiit ja monen ravintolankin omat vegepiffit! Halusin testata voisiko porkkanasta ja cheddarista tulla koostumukseltaan sellainen taikina, josta onnistuvat kasvispihvit ja ohukaispannulla letut. Tämä taikina on gluteeniton, maissitärkkelystäkin tulee vain vähän sitomaan taikinaa. Pihvistä tulee niin mehevä, että jos käytät sen hampurilaisiin, niin mitään extrajuustoja ei tarvitse enää pihvin päälle!

Taikinasta saa myös ohukaispannussa paistettua pieniä lettusia, jotka sellaisinaan olivat herkullisia grillatun parsan ja tuoreen mozzarellan kanssa – päälle vain laadukasta oliiviöljyä, paahdettuja pinjansiemeniä sekä retiisiä. Kokeile vaikka grillikauden avajaisissa tai tulevana vappuna, jos säät sallivat ulkokokkailun!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
juustoinen porkkanapihvi

JUUSTOISET PORKKANAPIHVIT

Kasvispihvin voisi valita useamminkin hampurilaisen väliin, mutta harmi kun ne tuppaavat olemaan yleensä aika kuivahkoja ja kovia. Siis ne valmiit ja monen ravintolankin… Kasvisruokaa Juustoinen porkkanapihvi sopii kasvishampurilaisiin- nyt ei ole kuivaa vegeä! European Tulosta resepti
Annoksia: 16-20 pientä lettua, 6 pihviä
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

3 isohkoa porkkanaa

2 dl (n. 150 g) juustoraastetta (esim. cheddar,

käytin itse Jukolan Juuston Original cheddaria tai esim. emmentalia)

3 kananmunaa

1 pieni sipuli

(1-2 valkosipulin kynttä)

2 rkl maissijauhoja

3-4 rkl yrttejä makusi mukaan (esim. korianteria tai persiljaa)

1 tl suolaa

mustapippuria

öljyä paistamiseen

 

Ohje:

  1. Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi, tee samoin sipulille ja valkosipulille.
  2. Vatkaa kulhossa kananmunat sekaisin, lisää mausteet, yrtit ja maissitärkkelys.
  3. Kaada raasteet massaan ja sekoita tasaiseksi.
  4. Anna maustua hetki, valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois ennen paistoa.
  5. Paista miedolla lämmöllä lettusiksi ohukaispannussa tai muurikkapannulla paksummiksi pihveiksi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Annin Uunissa 04/05/2019 - 16:02

Uskon todellakin ettei ole kuiva! Näitä pitää kokeilla 😛 Nams!

Vastaa
Beachhousekitchen 05/05/2019 - 21:39

Tuli kyllä meidän suosikkeja, ihanaa uuden viikon alkua!

Vastaa
Tiia 03/05/2019 - 08:21

Todellakin maistuisi ja visuaalinen ilmekin on paljon kauniimpi, kuin perinteisen lihaisan hampparipihvin. Porkkanapihvit on nam.

Ihanaa viikkistä Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 05/05/2019 - 21:40

Kiitos <3 Näitä tarjoillaan kesäjuhlissa monta kertaa vielä, oli onnistunut koostumuskin!

Vastaa
johanna / hellan ja viinilasin välissä 02/05/2019 - 06:02

Kasvispihvejä tulee kyllä tehtyä hävyttömän harvoin. Kesällä ne kyllä maistuisivat ruokaisan salaatin kanssa tai juuri tuollaisessa kuvan mukaisessa combossa. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 05/05/2019 - 21:40

Hyvä vaihtoehto perinteisille jauhelihapiffeille : )

Vastaa
Kaura 30/04/2019 - 00:01

Nam! Nämä kokeiluun.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/05/2019 - 21:41

Ihan varmasti maistuu, kivaa toukokuuta!

Vastaa
Outi 29/04/2019 - 20:28

Voi miten herkullisen näköiset pihvit. On muuten totta, että tosi usein nuo kasvispihvit ovat kuivia, mutta näistä näkee jo heti, että herkullisen pehmoisia ovat <3
Ihanaa vappuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 05/05/2019 - 21:41

Kiitos! Nämä muuten pakastettuina ja uudelleen lämmitettyinä toimivat ja koostumus niin pehmoinen!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 29/04/2019 - 17:08

Porkkanapihvejä tulee tehtyä harvoin, muta tässähän on herkullinen, helppo resepti innoittajaksi!

Vastaa
Beachhousekitchen 05/05/2019 - 21:42

Tämä toimi oikein hyvin : ) herkkua viikkoa!

Vastaa

Kommentoi