Kaupallinen yhteistyö Floran kanssa
Floran Kasvien voimalla – kampanjassa jo toista vuotta mukana olleena olen luontevasti siirtynyt yhä vihreämpään ruokavalioon. Ympäristöystävällisyys on noussut mukaan yhtenä ruokailuun ja ruoan hankintaan liittyvänä kriteerinä, hiilijalanjälki on tullut tutuksi ja hävikkiruokaa on valmistettu oikein kokkisodan voimalla viime aikoina.
VIHREÄMPI RUOKA-ARKI
Kasvisruoan suosiminen on jo valtavirtaa ja energisen olon lisääntyessä lihan kulutus ja käyttö luonnollisesti vähenee. Omassa ruoka-arjessa läsnä ovat myös kala, merenelävät ja valikoidut lihat ja lihankorvikkeet. Monesti sitä huomaa viikon jälkeen, että eipä sitä punaista lihaa kaivannut ollenkaan, vaikka ei edes suunnittelisi olevansa ilman lihaa.
Herkullisen kasvisruoan yhtälön voisi yksinkertaistaa seuraavasti. Edulliset raaka-aineet + maku + terveellisyys + helppo valmistaminen. Mihin ruokaan voi upottaa kilon kasviksia ja silti se maistuu myös lapsillekin? Kasvispannukakku toteuttaa tuota yhtälöä täydellisesti, se kätkee sisällensä kaikki lempikasvikset ja mitä tähteitä edelliseltä aterialta jääkaapista löytyy. Joku voisi sanoa, että huijausruokaa, mutta pannarissa tulee syötyä kuin huomaamattaan ne tarvittavat vihreät vitamiinit ja antioksidantit. Olisiko tässä sinunkin perheesi illan pelastava helppo ja nopea kasvisruoka?

Ainesosat:
6 dl maitoa
3 kananmunaa
2 ½ dl jauhoja (esim. täysjyvävehnäjauhoja)
½ dl Flora Culinesse juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
1 tl leivinjauhetta
TÄYTEEKSI
kilo kasviksia esim.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 (n. 350-400 g) kesäkurpitsa
1 (400 g) parsakaali
1 suippopaprika
2 rkl juoksevaa margariinia paistamiseen
3 rkl valmista pestokastiketta
ripaus suolaa
paistamiseen juoksevaa Floraa
PÄÄLLE
150 g juustoraastetta
2 isoa pihvitomaattia
basilikaa
Ohje:
1. Vatkaa kananmunat kylmään maitoon, lisää jauhot, margariini sekä mausteet. Anna levätä kasvisten valmistamisen ajan.
2. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Pilko pestyt parsakaali ja kesäkurpitsa lohkoiksi ja suippopaprika pieneksi kuutioksi.
3. Freesaa sipulit margariinissa ja lisää parsakaali- ja kesäkurpitsalohkot. Lisää myös paprikakuutiot sekä ripaus suolaa. Anna pehmetä miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan ja sekoita pestokastike kasvisten sekaan.
4. Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada päälle muna-maito-jauhoseos.
5. Ripottele päälle juustoraaste.
6. Leikkaa pihvitomaatit ohuiksi lohkoiksi ja lado pannukakun päälle.
7. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes on kypsää.
8. Viimeistele basilikalla ja tarjoile salaatin kanssa.
Kasvispohjainen Flora on osa ympäristöystävällistä syömistä. Kasvipohjainen ruoka aiheuttaa vähemmän päästöjä verrattuna eläinperäiseen ruokaan. Flora Normaalisuolainen -levitteen (60%) hiilijalanjälki on merkittävästi (yli 70 %) pienempi verrattuna voin (80%) hiilijalanjälkeen*. Flora-levitteiden valmistuksessa käytetyt öljyt ovat 100% kasviöljyjä.
*Ulkopuolisen tahon tekemän Life Cycle Analysis (LCA) -tutkimuksen mukaan.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Tänään kokeiltu – aivan ihanan makuista ja todellakin kelpasi koko perheelle <3 Kiitos loistavasta reseptistä!
Näyttää niin herkulliselta ja kiva erilainen “pizza” ja “pannukakku”. <3 Olet Heli niitä harvoja ruokabloggaajia, joiden reseptejä aina lähtee kokeiluun.
Oikein ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita <3
Pannaria olen todella harvoin tehnyt. Kasvispannaria voisikin tehdä joku ilta, niin herkulliselta näyttää.
Suolainen pannari on ihan uusin hitti keittiössämme, siihen saa todellakin upotettua vaikkapa kilon kasviksia : )
Minä tykkään noista Flora tuotteista. Meillä kermankin korvikkeena on usein Floran kasvirasvaseos. Herkullisen näköistä kasvispannaria 🙂
Ihanaa keskiviikkoiltaa sinulle <3
Flora 7% on kyllä arkiruokien paras pehmeyttäjä ja maustaja, antaa niin kermaisen maun vähemmällä rasvamäärällä!
Kasvisruoka on kyllä parasta💚Niin herkullisen näköistä nam💚Mukavaa loppuviikkoa Heli💚
Tästä perheen pieninkin tykkäsi ; )