KASVIEN VOIMALLA & MIKÄ HUIPPUTIIMI!

by Beachhousekitchen
43 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö Floran kanssa

Eipä tehnyt kipeää jatkaa varsin lihatonta alkuvuotta ja hypätä mukaan Floran Kasvien voimalla -testitiimiin! Tarkoituksena on olla kasvispohjaisella ruokavaliolla seuraavat neljä viikkoa ja raportoida tuntemuksista ja vaikutuksista. Testitiimiä vetää TV-kokki Alex Nurmi ja mukana ovat Radio Suomipopin juontajat Jenni Alexandrova ja Sami Kuronen sekä bloggaaja Laura Mamma Rimpuilee -blogista oman blogini lisäksi. JEEEEE– Olen jälleen kerran päässyt mukaan huipputiimiin, jonka tuotoksia pääsee lukemaan tietysti blogeistamme sekä Kasvien voimalla – facebook- sivustolta.

kasvien voimalla

Kuva: Henri Juvonen

MITÄ TAPAHTUI KASVIEN VOIMALLA?

Kasvien voimalla – lehdistötilaisuudessa tehtävänämme oli valmistaa margariinia, jota en ollut koskaan aiemmin edes ajatellut tekeväni. Margariinin ainesosia ei ole montaa, mutta itse prosessi vaati ohjeiden tarkkaa lukemista ja noudattamista. Jos ohjeessa lukee, että 2 tl munankeltuaista, se ei tarkoita kahta munankeltuaista. Köhöm.

Itse vatkausprosessi on tehtävä juttelematta liikoja kaverin (Minäkö keski-ikäinen -blogin uber hauska ja ihana 40p+nainen Tiia) kanssa tai tiirailemalla miten muut suoriutuvat, sillä kulhoon läiskynyt vesi taatusti juoksettaa seoksen ja eikun uusiksi!

Hostimme Alex Nurmi ei siis hyväksynyt tiimimme ensimmäistä versiota, vaan laittoi tekemään uuden. Toisella kerralla pukkasi teräskulhon uumenista ihan loistolaatua, olihan oma pikkuchefini mukana hämmentämässä! Makunsa levite sai timjamista, sitruunasta ja merisuolasta, täydellistä ruisleivän kanssa! Kuvassa alla vasemmalla Ps. Olen vegaani -vlogin Paju suunnittelee vegaanista versiota margariinista!

kasvien voimalla

Kuva: Henri Juvonen

Unileverin kodikkaissa tiloissa järjestetyssä tilaisuudessa nautittiin myös herkullisen värikästä aamupalaa. Tästä pöydästä ei kinkkuja tai meetwursteja löytynyt tällä kertaa.

kasvien voimalla

Kuvat: Henri Juvonen

Näin herkullinen aamiaisleipä syntyi laktoosittomasta Florasta, salaatista, avokadosta, kapriksista, paprikasta ja syötävistä kukista. Kasvisten voimin pärjäsi pitkälle iltapäivään!

kasvien voimalla

Kasvissyönnistä ja kasvispohjaisesta ruokavaliosta oli tilaisuudessa kertomassa ravitsemusasiantuntija Sara Pohjavuori. On kannustavaa ja motivoivaa tietää, että kasvissyöjä voi koostaa oman lautasmallinsa todella monipuolisista aineksista tänä päivänä, eikä kasvissyönnin todellakaan tarvitse olla tylsää. Näistä tulossa paljon asiaa ja kutkuttavan hyviä reseptejä omaan blogiin tulevina viikkoina!

Kasvispohjaisten ruokien tuotanto rasittaa myös ympäristöä vähemmän. Tuoreen tutkimuksen mukaan Flora- levitteen hiilijalanjälki on jopa yli puolet pienempi verrattuna suomalaisen voin hiilijalanjälkeen. Olen niin mukana tässäkin!

kasvien voimalla

MITÄ TEHTIIN KOTONA KASVIEN VOIMALLA?

Kotona oli tietysti kokeiltava mihin kaikkeen se pehmeitä rasvoja sisältävä Flora -margariini taipuu. Samettisen pehmeä levite syntyi seuraavista ainesosista: 3 rkl Flora-levitettä, 1 avokado, 1 rkl hienoksi raastettua parmesaania, puolikas valkosipulinkynsi, 1 tl sitruunamehua sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaikki ainesosat sauvasekoittimella sekaisin, ja sipaise sitten laadukkaan maalaisleivän päälle – makunautinto kuin suoraan taivaista. Suosittelen kokeilemaan ja tarjoamaan vaikkapa alkupalana cocktailpaloissa tai viikonlopun brunssilla vastapaistetun leivän kanssa.

kasvien voimalla

Sama levite teki vihreitä taikoja rakettispagetille, pasta keitetään kypsäksi ja levitettä sekoitetaan pastan sekaan. Viimeistellään tuoreilla yrteillä ja parmesaanilla! Erinomaista, maistui niin äidille kuin pikkuchefille! Ensi viikolla jatketaan haasteen dokumentoinnissa ja lisää helppoja ja kasvispitoisia reseptejä on luvassa.

Mitä ajatuksia tästä – miten kasvisten syönti näkyy arjessasi? Löytyykö sinulta aivan killeri kasvisruokaresepti?

Käy ihmeessä seuraamassa blogin intagram-sivustoa @beachhousekitchen, siellä lisää aiheesta #kasvienvoimalla

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

43 Kommenttia

PARASTA KASVISRUOKAA: MUSTAPAPU-KASVISPULLAT | Beach house kitchen 02/03/2017 - 10:28

[…] puolessa välissä alkanut kasvispainotteisen ruoan projekti on haastanut miettimään mahdollisimman herkullisia ja monipuolisia kasvisruokia. Paljon on tullut […]

Vastaa
Jenni liemessä 26/02/2017 - 14:27

Mä oon “voi-joukkueessa”, mutta siitä huolimatta superhauskan kuuloinen tuo tapahtuma ja margariinin valmistus! Voin lisäksi meillä kuluu litratolkulla oliiviöljyä ja rypsiöljyä. Jään seuraamaan mielenkiinnolla kasvisprojektin edistymistä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 26/02/2017 - 15:29

Oliiviöljyä kuluu meilläkin runsaasti! Margariinia en ollut syönyt aikoihin, olin yllättänyt maun raikkaudesta ja maukkaudesta : ) Projekti on kyllä mielenkiintoinen ja haastavakin – on ihan yes olla kuukausi ilman lihaa, mutta ei minusta ihan kokonaan kasvissyöjää tulisi!

Vastaa
Minni / kokeileva keittiöni 24/02/2017 - 21:22

Ihania hyväntuulisia kuvia ja herkullisen näköisiä ruokia!

Vastaa
Beachhousekitchen 26/02/2017 - 15:24

Kiitos, kiva oli tapahtuma ja projektissa hauska tiimi : )

Vastaa
Mari 24/02/2017 - 17:59

Kaunis tuo sun kuva noista leivistä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 26/02/2017 - 15:25

Kiitos <3

Vastaa
Lotta / Syötävän hyvä 24/02/2017 - 15:05

Ai hitsi, mullekin tuli kutsu tuonne mutta en tullut koska en voi sietää margariinia.. Nyt kyllä vähän harmittaa kun näen tuon herkkupöydän 😀 Ja varmasti ainakin itse tehty margariini maistuu vallan mainiolle. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 24/02/2017 - 15:54

Mä itse tykkään tuon laktoosittoman margariinin raikkaudesta, itse tehtynä tosin vieläkin parempaa!

Vastaa
Nanna 24/02/2017 - 10:05

Varsinkin tiimin nuorin jäsen on melkoinen sydäntenmurskaaja!…Mutta lyhyesti: mun arjessa kasvisten syönti lisääntyy koko ajan, sekä tietoisilla valinnoilla ja vahingossa kun koko ajan löytyy houkuttelevia reseptejä. Vaikka täältä sun blogista!

Vastaa
Beachhousekitchen 24/02/2017 - 12:11

On muuten iisiä elää kasvisruokavaliolla, kun tuota valikoimaa ja reseptejä riittää!

Vastaa
Viimeistä murua myöten 23/02/2017 - 14:22

Oho, jopas, ei kyllä olisi tullut mieleen, että tehtäväksi tulee valmistaa margariinia itse! Ja miten kiva projekti!

Vastaa
Beachhousekitchen 24/02/2017 - 12:32

Eipä todellakaan! Maustamalla sai vielä niin herkullista, että taitaa voit vaihtua margariiniin iäksi : )

Vastaa
Minna -Ku ite tekee 23/02/2017 - 09:40

Mä haluan ihan ehdottomasti kokeilla tehdä itse margariinia! Hieno projekti teillä kaiken kaikkiaan 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 24/02/2017 - 15:47

Olen niin innoissani mukanaolosta, aina oppii jotakin uutta : )

Vastaa
vuocho 22/02/2017 - 21:41

Kuulostaa ihan mahti jutulta. Ja on sinulla ihana pikkukokki mukana 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 24/02/2017 - 15:52

Niin on, kasvien voimalla painettu jo viikko : ) Pikkukokki on aina kun mahdollista messissä mukana!

Vastaa
Jael 21/02/2017 - 20:17

Ihana tapahtuma,tuolla olisi ollut kiva olla mukana,vaikken margariinia käytäkkään;suosin öljyjä ja voita,mutta tuollaista itse tehtyä voisi tietenkin kokeilla.Mahtavassa projektissa olet mukana ,kasvisruoka rocks:) P.S. Puhelimen kautta kun kommentoin niin kommentti lensi jonnekin virtuaaliavaruuteen…

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2017 - 20:46

Kiitos, kun jaksoit kommentoida uudestaan : ) Kasvisruoka todellakin rokkaa ja margariinikin sai ihan uuden mahdollisuuden omassa keittiössäni – taisin juuri tyhjentää hapankorppupussin tuon laktoosittoman Floran kanssa..todella raikas ja maukas maku!

Vastaa
Juulia 21/02/2017 - 14:47

Onpa ollut hauskan kuuloinen tilaisuus! Kuinka usein sitä nyt pääsee tekemään margariinia 😀 en ole edes ajatellut, että sitä voisi tehdä itse. Tuo rakettispagetti muuten jäi heti kovasti kutkuttamaan… tulee ihan lapsuus mieleen! Meillä kasvisruokaa tehdään lähes joka päivä, mikä on luontevaa kun ollaan molemmat entisiä pitkän linjan kasvissyöjiä 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2017 - 20:52

Minulla on nyt oiva syy päästä syömään viikoittain rakettispagettia : ) Itsetehty margariini yllätti ja kun sen pystyi myös maustamaan omilla suosikkiyrteillä, se oli yllättävän hyvää!

Vastaa
Virpi Vanelja 20/02/2017 - 21:34

Ah, mitkä antimet tuolla tilaisuudessa! Ja osaan kuvitella että toi leivän levite on kyllä varmasti tooodella maukasta. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 21/02/2017 - 21:09

Oli hienosti järjestetty pressi ja niin herkullista kasvisruokaa : )

Vastaa
Ariela/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 20/02/2017 - 14:59

hmmmm…. uskon että tuola tiimillä syntyy hyvää, mutta en ole koskaan pitänyt margariinin muovisesta suutuntumasta. Tähän saakka olen siis sitä harvoin käyttäessäni pitäytynyt voissa, mutta kuka tietää – ehkä tässä vielä innostuu varioimaan 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 20/02/2017 - 17:53

Mäkin olen pääsääntöisesti käyttänyt voita, mutta nyt kuule kun itse teki ja sai maistaa tuota Floran laktoositonta, niin kylläpäs maistuu ihmeen hyvin : )

Vastaa
Minttu / Haarukkavatkain 20/02/2017 - 10:17

Kuvista välittyy mahtava fiilis! Teillä taisi tosiaan olla kiva päivä 🙂 Margariinin tekemistä olisi ollut kiva päästä kokeilemaan. Meillä on syöty paljon kasvisruokaa oikeastaan koko ajan. Nyt ehkä enemmän tulee vielä mietittyä asiaa ja lihansyöntiin kiinnitettyä huomiota. Tykkään tehdä erilaisia kasvispastoja sekä mausteisia aasialaisia ruokia.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/02/2017 - 17:57

On kyllä hienoa olla mukana tässä kampanjassa : ) Omiakin suosikkeja nuo mausteiset aasialaiset joko Lähi-idän tai Aasian maut!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 19/02/2017 - 22:56

Mainio tiimi teillä tehdä kasvisruokia! Ja miten herkulliselta näyttääkään tuo aamiaispöytä.
Minua hymyilytti tuo teidän margariinin teko, sattuu sitä taitavillekin. Lohdullista lukea 🙂
Ja pikkuinen Amos on siellä ollut pikkuchefinä. Niin kiva kuva sinusta ja Amoksesta <3

Vastaa
Beachhousekitchen 20/02/2017 - 17:58

Meille paljon tekeville sitä vasta sattuukin : ) varsinkin kun kauhan varressa kaksi blondia! Amos ihan tohkeissaan mukana…

Vastaa
Lumo 19/02/2017 - 22:45

Onpa kivan näköinen tilaisuus ollut ja mukavalta kuulostava projekti. Tiia kyseli minua tilaisuuteen mukaan, mutta työasiat eivät valitettavasti antaneet myöten. Kasvisruoan määrä on lisääntynyt ruokavaliossa ja näin kevään tullen ihanien kasvisruokien syömine lisääntyy ihan luontaisestikin.

Vastaa
Beachhousekitchen 20/02/2017 - 17:59

Odotan niin kovasti, kun alkaa samaan kunnon maistuvia salaattiaineksia ja pianhan on jälleen parsakausikin : )

Vastaa
Dinner4u2 Mirka & Pauliina 19/02/2017 - 22:20

Eka ajatus oli, että mikä ihana herkkuleipä! Niin kaunis! <3 Itse syön arjessa tosi paljon kasviksia, tykkään kasviksista ja kasvisruuista. Lempparikasvisruokani on juuri tuo mainittu Munakoisovuoka. Munakoiso on vaan niin hyvää! Tykkään myös kovasti linssikeitosta ja kaikista erilaisista tahnoista. Porkkanaletut maistuvat aina kaikille :).

Vastaa
Beachhousekitchen 20/02/2017 - 18:01

Oi ne tahnat, mm. hummus ja baba ganoush…ja ihan tsatsikikin! Porkkanavohveleita tuli tehtyä taannoin, ne kyllä maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin!

Vastaa
Sirkku 19/02/2017 - 19:04

Vaikka ei olla tiukkoja kasvissyöjiä kumpikaan, meillä tehdään todella usein kasvisruokaa. Pavut tai linssit ovat useimmiten proteiininlähteenä, tosin muitakin vaihtoehtoja on. Chili sin carnesta moni ei ole edes huomannut lihan puuttuneen, ja vaikka mitä ihania salaatteja ja pastoja saa tehtyä täysin kasvisversioina. Ehkä miun superbravuuri on kuitenkin melanzane parmigiana.

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2017 - 19:39

Melanzane parmigiana – kuulostaa niin NAM! Pitää etsiä blogistasi. Pidän itseäni mahdollisimman monipuolisesti syövänä fleksaajana ja nyt on hieman haastetta olla koko kuukausi ilman lihaa… tosin lihakorvikkeita on markkinoilla kivasti ja nyt on otettava käsittelyyn nuo linssit ja pavut!

Vastaa
Merituuli Hemilä 19/02/2017 - 17:53

Ompa todella kiva kuva sinusta tuo avauskuva!
Meillä kotona on lisätty kasvisten määrää reilusti. Olemme opetelleet käyttämään papuja korvaavana proteeiinina. Samalla lihan määrää on vähennetty annoksissa, se on ollut ehkä suurin ja helpoin juttu.

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2017 - 18:27

Oi kiitos : ) Mä vaan niin viihdyn kameran toisella puolella, mutta joskus on uskallettava näyttäytyä muille : )
Pavut on itselle uudempi juttu, ne lähtevät käsittelyyn ja koekeittiöön tulevalla viikolla!

Vastaa
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi 19/02/2017 - 16:36

Mielenkiintoinen tuo margariinin ainesosaluettelo. Ilmeisesti kananmuna toimii emulgaattorina?

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2017 - 19:11

Kananmunan keltuainen, valkuaista ei käytetty. Oli muuten hyvää tämä margariini, sen kun vielä maustoi timjamilla, olin yllättynyt miten helppoa ja lisäaineetonta!

Vastaa
peggy thomas 19/02/2017 - 10:25

Vau, mikä huipputiimi ja Amos <3

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2017 - 19:13

Niin mielenkiintoinen työprojekti -olen niin innoissani ja Amos osallstuu siihen myös maistellen mamin aikaansaannoksia : )

Vastaa
Tiia K 18/02/2017 - 13:28

Hihi kyllä niin naurattaa se margariinin teko, kun hörppäsi vettä ja musta on ihan hiukset pystyssä kuvia tilaisuudesta, oli kriittiset hetket. Oli niin kivaa, kiitos mitä parhaimmasta seurasta Helille ja ihanalle Amokselle. <3 Muiskuja viikonloppuun <3

Vastaa
Beachhousekitchen 19/02/2017 - 19:35

Oolalalaa miten hauska päivä ja hyvin järjestetty pressi – kiitos muuten siitä tekemästäsi herkkuleivästä, enpä olisi saanut tehtyä itse kun pikkuinen keikkui sylissä : )

Vastaa

Kommentoi