Kasvis-halloumihampurilaiset ja piha osa 2

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

halloumi hampurilainen

Hampurilaisia on tässä keittiössä nautittu tänä kesänä enemmän kuin koskaan. Nyt vuorossa oli kasvisversio, jonka maukkaiden pihvien salaisuus on hernerouhe. Sain vähän aikaa sitten Myssyfarmin luomutilan tuotteita kokeiltavakseni ja soijarouheelle kotimaiseksi vastineeksi kehitetty proteiinirikas hernerouhe oli juuri passeli kasvispurilaisiin. Reseptinä käytin Myssyfarmin hernerouhepussin kyljestä löytyvää hernepihvien ohjetta. Sämpylät valmistuivat hyväksi koetulla omalla ohjeella, klikkaa tästä. Herne-juuresraastemassasta valmistuivat myös syntisen herkulliset intialaiset Malai kofta -tyyliset kasvispyörykät kermaisessa kastikkeessa. Resepti niihin tulossa myös pian blogiin! Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua, postauksen lopussa taas kuvia pihaprojektin etenemisestä 😆

MYSSYFARMIN HERNEPIHVIT

2 dl Myssyfarmin hernerouhetta

2 dl ohrahiutaleita

6 dl kasvislientä

4 dl juuresraastetta (esim. perunaa ja porkkanaa)

1 sipuli

2 rkl Myssyfarmin kylmäpuristettua luomurypsiöljyä

yrttejä ja suolaa

(+ valkosipulinkynsi, oma lisäys)

Kiehauta kasvisliemi ja lisää siihen hernerouhe ja ohrahiutaleet. Anna turvota 15 min. Lisää öljy, juuresraaste ja kuullotettu sipuli (+ valkosipuli) sekä mausteita maun mukaan. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa.

Kasvishampurilaisten täytteeksi: tuoretta punasipulia, grillattua halloumijuustoa, majoneesia, salaattia, tomaattia, balsamicoa ja mausteita oman maun mukaan!

myssyfarmi

kasvishamppis

Ja sitten taas pihan pariin. Huhtikuussa pation rakennusprojekti alkoi siitä, että purimme takapihan kivilaatoituksen ja ajoimme noin 15 kottikärryllistä maata pois. Sen jälkeen vatupassilla mitattiin tukisementtiaihioiden ja runkopuiden paikat, melkoista käsityötä ja säätämistä. Näissä kuvissa olemme jo toukokuun puolella. Vaikka kylmää oli, niin grillistä valmistui remonttisafkat melkein joka ilta. Seuraavassa postauksessa olemmekin jo kesäkuussa ja pihavalojen asennus voi alkaa!

terassi

terassin rakentaminen terassia rakentamassa puupation rakentaminen aitaprojekti

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Koftat, eli intialaiset kasvispullat hernerouheesta | Beach house kitchen 25/08/2015 - 10:41

[…] kasviksista ja kotimaisesta proteiinipitoisesta hernerouheesta, josta muutama viikko sitten tein kasvishampurilaisia. Tässä on oikea arjen sulostuttaja, ruoka joka vain paranee lämmitettäessä. Tänään vielä […]

Vastaa
Rommirusina 31/07/2015 - 18:34

Onpa komea burgeri! Hernerouhe kuulostaa kiinnostavalta, kiva kun on vaihtoehtoja soijarouheelle.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/07/2015 - 20:20

Komian makuinenkin oli : ) Hernerouhe oli todella miellyttävä uusi tuttavuus, jää omaan keittiöön…Herkullista viikonloppua!

Vastaa
Outi 31/07/2015 - 18:06

Kohta näyttää terassi valmiilta ja pääset uudelle terassille grillailemaan.
Hampurilainen näyttää niin herkulliselta <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 31/07/2015 - 20:20

Kasvishampurilainen maistuu ihan superhyvältä, halloumi kruunaa kokonaisuuden! Ihanaa viikonloppua <3

Vastaa

Kommentoi