KASVISRUOKAVINKKEJÄ: Dukkah-päärynäsalaatti, munakoiso-Katsucurry, Cacio e pepe ja Clafoutis

by Beachhousekitchen

Sis. saatuja tuotteita

Osallistuin Pauligin ja Marttojen yhteiselle kokkauskurssille taannoin ja monta eri keittiötä yhdistävä lakto-ovo-vegetaarinen menu oli sen verran hyvä, että tässä se tulee postauksen muodossa. Herkullisia kasvisreseptejä on harvoin liikaa ja näistä voisi löytyä ideoita ihan arkeen kuin juhlapöytäänkin!

Egyptiläisellä dukkah-mausteseoksella maustetut päärynälohkot fetajuuston ja appelsiinivinegretin kanssa oli niin mojova makuelämys, että olen tehnyt sitä jo ainakin kolme kertaa ja ihan varmasti tämä dukkah-päärynäsalaatti tulee ilahduttamaan vieraitakin tulevana grillikesänä!

Katsucurry munakoisosta taas yhdistää japanilaisen, intialaisen ja eurooppalaisen keittiön: kastike niin täynnä makuja ja munakoisosta saa aikaan piimämarinoinnilla ja pankokuorrutuksella herkullisen kasvispihvin katsuissa yleensä käytetyn kanan sijaan.

Italialainen klassikko Casio e pepe saa makunsa kuivalla pannulla paahdetusta mustapippurista. Niin yksinkertaisen hyvää ja helppoa!

Jälkiruoaksi ranskalainen uunivanukas clafoutis, jossa yhdistyvät pannukakun mehevyys ja vanukkaan keveys. Vadelmainen jälkiruoka valmistuu ilman sähkövatkaimia ja paistuu uunissa muiden ruokien valmistuksen ajan. Bon appetit!

kasvisruokavinkkejä

KASVISRUOKAMENU

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

DUKKAH-PÄÄRYNÄSALAATTI

Dukkah:

1 dl auringonkukansiemeniä

1 dl hasselpähkinöitä
0.5 dl Santa Maria Seesaminsiemen
2 rkl korianterin siemeniä
2 rkl Santa Maria Juustokumina
Salaattiin
200 g fetajuustoa
4 päärynää
50 g voita
2 rkl fariinisokeria
4 rkl Dukkah-mausteseosta
1 ruukku salaattia esim. tammenlehtisalaattia
1 ruukku minttua
Appelsiinivinegretti
3 rkl appelsiinimehua
2 rkl appelsiinin kuorta
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

 

Munakoiso-katsucurry

2 munakoisoa
3 dl piimää
2 rkl Santa Maria Garam Masala
1 tl Santa Maria Kurkumaa
mustapippuria
200 g korppujauhoja (mielellään panko)
Katsukastike
1 porkkana
1 punainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl Santa Maria Curry
1 rkl Santa Maria Garam Masala
1 tl Santa Maria jauhettua kurkumaa
1 rkl vehnäjauhoa
5 dl kasvislientä
1 mango
1 rkl sokeria
1 tl soijaa
Lisäksi
suolaa
rypsiöljyä

riisiä

korianteria

CACIO E PEPE -SPAGHETTI

300 g spagettia

1 -2 tl mustapippuria
25 g voita tai öljyä
2 dl parmesanraastetta

CLAFOUTIS

300 g vadelmia
3 kananmunaa
2.5 dl piimää
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehu
0.5 tl Santa Maria Timjamia
tomusokeria

Ohje:

DUKKAH-PÄÄRYNÄSALAATTI 

  1. Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala.
  2. Kun seos on paahtunut, jauha se kuumana morttelissa.

Dukkah-salaatti

  1. Huuhtele päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
  2. Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan. Laita dukkah-seos pienelle lautaselle.
  3. Pyöräytä kypsät ja kuumat hedelmät dukkahissa.
  4. Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.

Appelsiinivinegretti: sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.

MUNAKOISO-KATSUCURRY:

  1. Leikkaa munakoisosta sentin levyisiä eli noin sormen paksuisia renkaita. Sekoita piimään garam masala ja kurkuma. Rouhi sekaan hieman mustapippuria, laita munakoisorenkaat seokseen ja nosta jääkaappiin marinoitumaan.
  2. Tee katsukastike. Halkaise paprika ja poista siemenet sekä valkoiset osat. Kuori porkkana. Leikkaa paprika ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset pannuun. Paista keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää curry, garam masala ja kurkuma. Paista vielä noin 5 minuuttia.
  4. Katsukastikkeen kypsyessä kuori ja leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Lisää mangokuutiot ja vehnäjauho pannuun. Sekoita ja paista hetki. Lisää lopuksi kasvisliemi, soija sekä sokeri ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman keittynyt kokoon. Tarkista maut.
  5. Laita riisi kiehumaan.
  6. Aloita munakoisojen leivitys. Ripottele pankojauhoja tarjottimelle tai lautaselle ja lisää joukkoon ripaus suolaa. Pyörittele munakoisot pankojauhossa painamalla molempia puolia jauhoseokseen niin, että jauhot tarttuvat munakoison pintaan.
  7. Kuumenna pannulla öljyä ja paista munakoisoja kuumalla pannulla 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile valmiit munakoisot riisin ja katsukastikkeen kera.

CASIO E PEPE

Lue nämäkin

3 Kommenttia

TilaaLehti.fi 11/07/2022 - 21:57

On kyllä herkullisen näköistä. Haluttaisi syödä enemmän kasvisruokaa, mutta kun ei oikein ole tottunut valmistamaan, niin tuntuu vaikealta aloittaa. Onneksi on tällaisia blogeja, joista löytyy hyviä ohjeita tumpelollekin… Keep up! 🙂

Vastaa
Tiia Koivusalo 11/04/2022 - 18:09

Tykkäsin ihan kaikesta mitä silloin valmistettiin vaikka tulikin aika tulista. Onneksi oli kookosmaitoa tulisuutta loiventamassa. Pastaa ei ehditty tehdä, hikistä hommaa oli ihan kahdelle kokata tämä siinä ajassa. Mutta ai että oli kivaa ja herkullista.

Mukavaa uutta viikkoa Heli. <3

Vastaa
Outi 02/04/2022 - 18:23

Onpa kyllä kertakaikkisen herkullisen näköisiä annoksia. Kasvisruoka on myös kauniin värikästäkin aina.
Herkullista viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa

Kommentoi