Sis. saatuja tuotteita
Osallistuin Pauligin ja Marttojen yhteiselle kokkauskurssille taannoin ja monta eri keittiötä yhdistävä lakto-ovo-vegetaarinen menu oli sen verran hyvä, että tässä se tulee postauksen muodossa. Herkullisia kasvisreseptejä on harvoin liikaa ja näistä voisi löytyä ideoita ihan arkeen kuin juhlapöytäänkin!
Egyptiläisellä dukkah-mausteseoksella maustetut päärynälohkot fetajuuston ja appelsiinivinegretin kanssa oli niin mojova makuelämys, että olen tehnyt sitä jo ainakin kolme kertaa ja ihan varmasti tämä dukkah-päärynäsalaatti tulee ilahduttamaan vieraitakin tulevana grillikesänä!


Katsucurry munakoisosta taas yhdistää japanilaisen, intialaisen ja eurooppalaisen keittiön: kastike niin täynnä makuja ja munakoisosta saa aikaan piimämarinoinnilla ja pankokuorrutuksella herkullisen kasvispihvin katsuissa yleensä käytetyn kanan sijaan.

Italialainen klassikko Casio e pepe saa makunsa kuivalla pannulla paahdetusta mustapippurista. Niin yksinkertaisen hyvää ja helppoa!
Jälkiruoaksi ranskalainen uunivanukas clafoutis, jossa yhdistyvät pannukakun mehevyys ja vanukkaan keveys. Vadelmainen jälkiruoka valmistuu ilman sähkövatkaimia ja paistuu uunissa muiden ruokien valmistuksen ajan. Bon appetit!


Ainesosat:
DUKKAH-PÄÄRYNÄSALAATTI |
---|
Dukkah: 1 dl auringonkukansiemeniä |
1 dl hasselpähkinöitä |
0.5 dl Santa Maria Seesaminsiemen |
2 rkl korianterin siemeniä |
2 rkl Santa Maria Juustokumina |
Salaattiin |
---|
200 g fetajuustoa |
4 päärynää |
50 g voita |
2 rkl fariinisokeria |
4 rkl Dukkah-mausteseosta |
1 ruukku salaattia esim. tammenlehtisalaattia |
1 ruukku minttua |
Appelsiinivinegretti |
---|
3 rkl appelsiinimehua |
2 rkl appelsiinin kuorta |
1 rkl valkoviinietikkaa |
2 rkl oliiviöljyä |
suolaa |
mustapippuria |
Munakoiso-katsucurry |
---|
2 munakoisoa |
3 dl piimää |
2 rkl Santa Maria Garam Masala |
1 tl Santa Maria Kurkumaa |
mustapippuria |
200 g korppujauhoja (mielellään panko) |
Katsukastike |
---|
1 porkkana |
1 punainen paprika |
1 sipuli |
2 valkosipulinkynttä |
4 rkl raastettua inkivääriä |
2 rkl Santa Maria Curry |
1 rkl Santa Maria Garam Masala |
1 tl Santa Maria jauhettua kurkumaa |
1 rkl vehnäjauhoa |
5 dl kasvislientä |
1 mango |
1 rkl sokeria |
1 tl soijaa |
Lisäksi |
---|
suolaa |
rypsiöljyä |
riisiä korianteria |
CACIO E PEPE -SPAGHETTI300 g spagettia |
1 -2 tl mustapippuria |
25 g voita tai öljyä |
2 dl parmesanraastetta |
CLAFOUTIS
300 g vadelmia |
3 kananmunaa |
2.5 dl piimää |
1 dl sokeria |
1 dl vehnäjauhoa |
1 tl vaniljasokeria |
1 rkl sitruunamehu |
0.5 tl Santa Maria Timjamia |
tomusokeria |
Ohje:
- Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala.
- Kun seos on paahtunut, jauha se kuumana morttelissa.
Dukkah-salaatti
- Huuhtele päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
- Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan. Laita dukkah-seos pienelle lautaselle.
- Pyöräytä kypsät ja kuumat hedelmät dukkahissa.
- Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
Appelsiinivinegretti: sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
MUNAKOISO-KATSUCURRY:
- Leikkaa munakoisosta sentin levyisiä eli noin sormen paksuisia renkaita. Sekoita piimään garam masala ja kurkuma. Rouhi sekaan hieman mustapippuria, laita munakoisorenkaat seokseen ja nosta jääkaappiin marinoitumaan.
- Tee katsukastike. Halkaise paprika ja poista siemenet sekä valkoiset osat. Kuori porkkana. Leikkaa paprika ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuori ja hienonna inkivääri.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää ainekset pannuun. Paista keskilämmöllä 10 minuuttia. Lisää curry, garam masala ja kurkuma. Paista vielä noin 5 minuuttia.
- Katsukastikkeen kypsyessä kuori ja leikkaa mango pieniksi kuutioiksi. Lisää mangokuutiot ja vehnäjauho pannuun. Sekoita ja paista hetki. Lisää lopuksi kasvisliemi, soija sekä sokeri ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman keittynyt kokoon. Tarkista maut.
- Laita riisi kiehumaan.
- Aloita munakoisojen leivitys. Ripottele pankojauhoja tarjottimelle tai lautaselle ja lisää joukkoon ripaus suolaa. Pyörittele munakoisot pankojauhossa painamalla molempia puolia jauhoseokseen niin, että jauhot tarttuvat munakoison pintaan.
- Kuumenna pannulla öljyä ja paista munakoisoja kuumalla pannulla 3–5 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile valmiit munakoisot riisin ja katsukastikkeen kera.
CASIO E PEPE
- Keitä pasta lähes kypsäksi ja ota talteen noin 3 dl pastan keitinvettä.
- Freesaa mustapippuri voissa ja lisää joukkoon valutettu pasta ja 2 dl keitinvettä. Keitä kokoon muutama minuutti.
- Nosta pannu pois liedeltä ja lisää juusto. Sekoittele, kunnes koostumus on ihanan kermainen. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
- Mausta suolalla, ripottele päälle hieman parmesaania ja tarjoa heti.
CLAFOUTIS
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Voit käyttää noin kahden litran vuokaa tai pyöreää vuokaa, jonka halkaisija on 20–22 cm.
- Kaada vadelmat vuoan pohjalle. Jos käytät vadelmien sijaan kivellisiä hedelmiä tai marjoja, poista kivet ja puolita hedelmät tarvittaessa.
- Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada marjojen päälle.
- Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt ja saanut väriä pinnalta.
- Jäähdytä. Ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.


6 Kommenttia
On kyllä herkullisen näköistä. Haluttaisi syödä enemmän kasvisruokaa, mutta kun ei oikein ole tottunut valmistamaan, niin tuntuu vaikealta aloittaa. Onneksi on tällaisia blogeja, joista löytyy hyviä ohjeita tumpelollekin… Keep up! 🙂
Aivan mahtava kuulla! Oikein ihania kokeiluita kasvisruokien parissa : )
Tykkäsin ihan kaikesta mitä silloin valmistettiin vaikka tulikin aika tulista. Onneksi oli kookosmaitoa tulisuutta loiventamassa. Pastaa ei ehditty tehdä, hikistä hommaa oli ihan kahdelle kokata tämä siinä ajassa. Mutta ai että oli kivaa ja herkullista.
Mukavaa uutta viikkoa Heli. <3
Oli herkullinen setti, ja tehty uudestaankin!
Onpa kyllä kertakaikkisen herkullisen näköisiä annoksia. Kasvisruoka on myös kauniin värikästäkin aina.
Herkullista viikonloppua sinulle Heli <3
Värit tärkeitä ruoassa ja kasvisruoka aina in!