KASVISSPAGETTIA VUOHENJUUSTOLLA

by Beachhousekitchen

Porkkana muuntaa tämän spagettiruoan todella kasvispitoiseksi, onhan siitä porkkanaa puolet! Makuelämys täydentyi paistetulla vuohenjuustolla ja teki mieli kiljaista ilosta, kun tätä salvialla maustettua kasvisspagettia nautin. Tammikuulle en asettanut tiukkoja haasteita, vaan ruokavalio on muotoutunut kuin itsestään kasvispainotteiseksi. Tästä on hyvä jatkaa ja kehitellä maukkaita reseptejä, joilla tuoda niitä kasviksia lisää ruokapöytiin.

kasvisspagetti

Rakastan pastaa ja varsinkin maissista tehtyä vehnätöntä spagettia. Kun haluat lisätä kasvisten syöntiä, niin korvaa puolet spagetista herkullisilla kasviksilla esim. porkkanalla, joka ohueksi siivutettuna antaa aika kivan suutuntuman spagetin seassa.

Porkkana on pienokaiseni suosikkiruokaa, joten sitä tulee tehtyä muodossa kuin toisessakin. Tästäkin annoksesta tuli ns. babyversio, kun spagetit huuhdeltiin suolasta keiton jälkeen ja annos tarjoiltiin porkkanan kanssa ilman juustoja. Niiden herkkujen vuoro sitten hieman isompana 😆

kasvisspagetti

kasvisspagetti

Kasvisspagetti

Porkkana muuntaa tämän spagettiruoan todella kasvispitoiseksi, onhan siitä porkkanaa puolet! Makuelämys täydentyi paistetulla vuohenjuustolla ja teki mieli kiljaista ilosta, kun tätä salvialla maustettua kasvisspagettia… Kasvisruokaa KASVISSPAGETTIA VUOHENJUUSTOLLA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

100 g spagettia

suolaa keitinveteen

2 isoa porkkanaa

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

1/2 punttia tuoretta salviaa (tai 1-2 tl kuivattua)

1 rkl öljyä (säästä 1 dl pastan keitinlientä)

100 g vuohenjuustoa

1-2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

loraus hunajaa

parmesaania

yrttejä esim. basilikaa tai persiljaa

Ohje:

  1. Keitä spagetit (lisää keitinveteen suola) ja valuta. Säästä keitinvedestä n. 1 dl.
  2. Pese ja kuori porkkanat, siivuta mandoliinilla tai esim. perunankuorimaveitsellä ohuita pitkiä siivuja.
  3. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää porkkanasiivut ja salvia. Kääntele parin minuutin ajan.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Paista vuohenjuustokiekot pannulla tai kypsennä niitä kaasupolttimella.
  6. Sekoita keskenään porkkana-sipuliseos ja spagetti, lisää keitinvettä jos liian kuivaa.
  7. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
  8. Mausta vuohenjuusto hunajalla ja tarjoa koko komeus parmesaanin ja silputtujen yrttien kanssa.

kasvisspagetti

kasvisspagetti

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Nanna 01/02/2017 - 12:10

Sarkamessuilla jaettiin Juustoportin vuohenjuustoa ja laatikossa oli monta pötköä. Mä niin teen tätä! Niin teen! Miten herkkua!

Vastaa
Beachhousekitchen 02/02/2017 - 16:08

Vuohenjuustohimo, siitä ei pääse kuin sitä syömällä…namskis!

Vastaa
Sofia 25/01/2017 - 17:35

Tää porkkanasuikaleet spaghetin seassa onkin oiva idea! Ja paistettu vuohenjuusto annoksen päällä – nam!

Vastaa
Beachhousekitchen 26/01/2017 - 11:40

Tästä taisi tulla talven lempipasta ja onkos mitään parempaa ja kylmässä talvisäässä lohduttavampaa kuin paistettu vuohenjuusto : )

Vastaa
tyynenkaa 25/01/2017 - 14:45

Oi herkkua! Porkkana antaa niin ihanan keväisen värisäväyksenkin ruokaan <3

Vastaa
Beachhousekitchen 26/01/2017 - 11:40

Hieman vähähiilihydraattisempi pasta näin herkuttelusesonkiin 🙂

Vastaa
Tiia K 25/01/2017 - 12:24

Aivan loistava tämä resepti, vähemmän hiilareita, joista oma massu ei tykkää. Rrrrrrakastan vuohenjuustoa. <3 Ihanaa päivää.

Vastaa
Beachhousekitchen 26/01/2017 - 11:41

Todellakin kaksi kärpästä yhdellä iskulla – enemmän kasviksia ja vähemmän hiilareita : ) + yksi megaherkku = vuohenjuusto!

Vastaa

Kommentoi