KIIREISEN FLAMMKUCHEN PIZZA

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Flammkuchen on Saksan oma vastine pizzalle. Tätä pizzaa ei tarvitse kohotella, sillä se ei sisällä hiivaa ollenkaan. Sopii siis hyvin kiireisen pizzaloverin herkkupalaksi. Flammkuchenia kutsutaan myös liekkipiiraaksi, mutta kyllä tämä on mielestäni lähempänä pizzaa kuin piirakkaa. Oma flammkuchen sai täytteensä puutarhan sadosta, pääosassa voimakkaasti valkosipulissa marinoitu kesäkurpitsa.

Kesäkurpitsa kannattaa siivuttaa juustohöylällä ja antaa marinoitua sen ajan kun valmistat pohjan. Tomaattikastikkeen sijaan kasvistäyte saa muhia ranskankerma-juustokastikkeessa! Tämä rapea flammkuchen ei siis kaipaa lihaa, täytteinä ainoastaan kesäkurpitsaa, punasipulia, savujuustoa ja pinjansiemeniä. Hiivattomana se on aika lempeä vatsalle, suosittelen kokeilemaan.  Ja mitä mainiointa ja kustannustehokasta talkooruokaa – tämäkin häviää pelliltä aika nopeaan tahtiin!

flammkuchen

Flammkuchen pizza

Flammkuchen on Saksan oma vastine pizzalle. Tätä pizzaa ei tarvitse kohotella, sillä se ei sisällä hiivaa ollenkaan. Sopii siis hyvin kiireisen pizzaloverin herkkupalaksi.… Kasvisruokaa KIIREISEN FLAMMKUCHEN PIZZA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

1,25 dl vettä

2 rkl öljyä

3 - 3 1/2 dl jauhoja

1/2 tl suolaa

 

TÄYTE

150 g ranskankermaa

150 g emmentaljuustoraastetta

1 kesäkurpitsa

1 punasipuli

10 siivua savujuustoa (esim. Kippari)

2 rkl pinjansiemeniä

 

MARINADI KESÄKURPITSALLE

2 rkl öljyä

3 murskattua valkosipulinkynttä

1 tl balsamicoa

1/2 mieto ja pieneksi pilkottu chili

ripaus suolaa ja mustapippuria

VIIMEISTELE sormisuolalla, mustapippurilla ja yrteillä

Ohje:

  1. Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä. Sekoita marinadin ainekset ja kaada se siivujen päälle.
  2. Laita uuni lämpiämään 250 asteiseksi. Tai grilli.
  3. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi.
  4. Kauli jauhojen avulla leivinpaperilla ohueksi levyksi.
  5. Sekoita keskenään ranskankerma ja juustoraaste. Levitä täyte pizzalevylle.
  6. Siivuta punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja paahda hetki pinjansiemeniä rasvattomalla pannulla.
  7. Levitä kesäkurpitsa- ja sipulisiivut pizzan päälle.
  8. Puolita savujuustosiivut ja laita täytteiden päälle.
  9. Paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes kauniisti kypsentynyt.
  10. Viimeistele pinjansiemenillä, mausteilla ja yrteillä.

flammkuchen

flammkuchen

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Lady of The Mess 27/09/2017 - 00:51

Kiitos reseptistä – vegereseptejä ei ole koskaan liikaa! Erityisen houkuttavaksi tämän tekee tuo hiivattomuus, sillä yritän vältellä hiivalla kohoteltuja leipomuksia – vaikkakin vähän surkealla menestyksellä;)
Ihania syyspäiviä sinulle ja koko perheelle – etenkin Amokselle, tietenkin <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2017 - 08:56

Kiitos ihana Arja ja voi, kun ehtisi Turkuunkin tässä syksyn aikana. Kirja- ja ruokamessut olisivat kiinnostaneet kovasti!
Itsekin yritän välttää liikaa hiivaa, joten siksi tervetullut kokeilu. Ja maistui ihan tavalliselta pizzalta!
Kaunista syyskuun loppua <3

Vastaa
Outi 24/09/2017 - 15:03

Onpa herkullisen näköinen vaihtoehto tavalliselle pizzalle, nam!
Aurinkoista sunnuntaita Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2017 - 08:58

Kiitos, tämä oli oikein vatsaystävällinen pizza : )

Vastaa
Tuuli-Lumo Lifestyle 24/09/2017 - 13:22

Flammkuchenia/tarte flambeta tuli kesämatkalla syötyä useaan otteeseen, niin herkullista!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2017 - 08:58

Huomasin ihanat kuvasi, on kyllä herkkua!

Vastaa
Tiia K 23/09/2017 - 21:21

No morjens miten hyvältä näyttää ja pizzaan muuten sopii pinjansiemenet kuin nenu nassuun. Ihana resepti, joka lähtee toteutukseen, koska perinteiset pizzareseptimme kaipaavat kipeästi päivitystä nykyaikaan.

Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2017 - 08:59

Pinjansiemenet sopivat minne vaan. joskus niitä sellaisenaankin popsin : )

Vastaa

Kommentoi