Flammkuchen on Saksan oma vastine pizzalle. Tätä pizzaa ei tarvitse kohotella, sillä se ei sisällä hiivaa ollenkaan. Sopii siis hyvin kiireisen pizzaloverin herkkupalaksi. Flammkuchenia kutsutaan myös liekkipiiraaksi, mutta kyllä tämä on mielestäni lähempänä pizzaa kuin piirakkaa. Oma flammkuchen sai täytteensä puutarhan sadosta, pääosassa voimakkaasti valkosipulissa marinoitu kesäkurpitsa.
Kesäkurpitsa kannattaa siivuttaa juustohöylällä ja antaa marinoitua sen ajan kun valmistat pohjan. Tomaattikastikkeen sijaan kasvistäyte saa muhia ranskankerma-juustokastikkeessa! Tämä rapea flammkuchen ei siis kaipaa lihaa, täytteinä ainoastaan kesäkurpitsaa, punasipulia, savujuustoa ja pinjansiemeniä. Hiivattomana se on aika lempeä vatsalle, suosittelen kokeilemaan. Ja mitä mainiointa ja kustannustehokasta talkooruokaa – tämäkin häviää pelliltä aika nopeaan tahtiin!

Ainesosat:
POHJA
1,25 dl vettä
2 rkl öljyä
3 - 3 1/2 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
TÄYTE
150 g ranskankermaa
150 g emmentaljuustoraastetta
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
10 siivua savujuustoa (esim. Kippari)
2 rkl pinjansiemeniä
MARINADI KESÄKURPITSALLE
2 rkl öljyä
3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl balsamicoa
1/2 mieto ja pieneksi pilkottu chili
ripaus suolaa ja mustapippuria
VIIMEISTELE sormisuolalla, mustapippurilla ja yrteillä
Ohje:
- Siivuta kesäkurpitsa juustohöylällä. Sekoita marinadin ainekset ja kaada se siivujen päälle.
- Laita uuni lämpiämään 250 asteiseksi. Tai grilli.
- Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi.
- Kauli jauhojen avulla leivinpaperilla ohueksi levyksi.
- Sekoita keskenään ranskankerma ja juustoraaste. Levitä täyte pizzalevylle.
- Siivuta punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja paahda hetki pinjansiemeniä rasvattomalla pannulla.
- Levitä kesäkurpitsa- ja sipulisiivut pizzan päälle.
- Puolita savujuustosiivut ja laita täytteiden päälle.
- Paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes kauniisti kypsentynyt.
- Viimeistele pinjansiemenillä, mausteilla ja yrteillä.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Kiitos reseptistä – vegereseptejä ei ole koskaan liikaa! Erityisen houkuttavaksi tämän tekee tuo hiivattomuus, sillä yritän vältellä hiivalla kohoteltuja leipomuksia – vaikkakin vähän surkealla menestyksellä;)
Ihania syyspäiviä sinulle ja koko perheelle – etenkin Amokselle, tietenkin <3
Kiitos ihana Arja ja voi, kun ehtisi Turkuunkin tässä syksyn aikana. Kirja- ja ruokamessut olisivat kiinnostaneet kovasti!
Itsekin yritän välttää liikaa hiivaa, joten siksi tervetullut kokeilu. Ja maistui ihan tavalliselta pizzalta!
Kaunista syyskuun loppua <3
Onpa herkullisen näköinen vaihtoehto tavalliselle pizzalle, nam!
Aurinkoista sunnuntaita Heli!
Kiitos, tämä oli oikein vatsaystävällinen pizza : )
Flammkuchenia/tarte flambeta tuli kesämatkalla syötyä useaan otteeseen, niin herkullista!
Huomasin ihanat kuvasi, on kyllä herkkua!
No morjens miten hyvältä näyttää ja pizzaan muuten sopii pinjansiemenet kuin nenu nassuun. Ihana resepti, joka lähtee toteutukseen, koska perinteiset pizzareseptimme kaipaavat kipeästi päivitystä nykyaikaan.
Ihanaa viikonloppua Heli <3
Pinjansiemenet sopivat minne vaan. joskus niitä sellaisenaankin popsin : )