Lempeä aprikoosi-pähkinä-siemenleipä (gluteeniton)

by Beachhousekitchen
0 Kommentti

 

Sain testattavakseni Lékuén leipäkääreen*, jonka ideana on toimia niin taikinakulhona, leivän kohottajana kuin paistovuokanakin. Viikonloppuna halusin testata sen toimivuutta gluteenittoman leivän tekoon. Halusin leivästä täydellisen aamiaisleivän: makeahkon, paljon kuitupitoisia siemeniä ja kuivattuja aprikooseja sisältävän, ja joka maistuisi vaikka pelkän voin kera. Vuoan käyttö oli helppoa ja vaivatonta. Käärettä oli helppo liikutella ja taikina kohosi siinä erinomaisesti. Innovatiivisen ja melkein suljetun muotoilun ja rakenteen ansiosta höyry pysyy kääreen sisällä ja estää leipää kuivumasta mahdollistaen rakenteellisestikin aika täydellisen lopputuloksen (kuten kuvasta näkyy…;)).

LEMPEÄ JA VATSAYSTÄVÄLLINEN LEIPÄ

2 dl kädenlämpöistä vettä

10 g hiivaa

1 rkl hunajaa

2 rkl auringonkukan siemeniä

1 rkl seesamin siemeniä

2 rkl hasselpähkinärouhetta

1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

5-6 kuivattua aprikoosia pieniksi silputtuina

2 – 2 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

Sekoita hiiva ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Anna seistä noin 10 minuutin ajan. Lisää kaikki aineet leipäkääreeseen ja vaivaa kunnes saat tasaisen taikinan. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Anna kohota tunnin ajan. Lékué-leipäkääreen mukana tulleissa ohjeissa kerrottiin, että leivän voi nostaa kääreestä kohoamisen jälkeen ja muotoilla siitä enemmän leivän/limpun/patongin omaisen. Kuten tiedämme, gluteeniton taikina on tavallista tahmeampaa ja koska se oli kuitenkin niin kauniisti kohonnut ja ihan leivän näköinen, en raaskinut sitä herättää vaan laitoin suoraan uuniin. Paistoaika oli 200 asteessa minuutilleen 30. Niin herkullista, ja maistui myös seuraavana aamuna!

* Yhteistyössä Mastermark Brands

 Lekuen käyttö

Gluteeniton aprikoosi_siemenleipä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

Kommentoi