Maanantain nopea proteiinipitoinen kasvispasta

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Tässä vinkki arkeen: nopeasti valmistuva proteiini- ja kasvispitoinen pasta, sopii myös kuntoilijalle. Kun käytät esim. maissispagettia, on annos gluteeniton. Olen joskus vuosia sitten syönyt maustamatonta tofua ja voi kuinka pahalta se maistuikaan silloin. Nykyään saa tofua niin monella tapaa marinoituna, että se maistuu uskomattoman maukkaalta. Suosittelen kokeilemaan, etenkin jos sinulla on aiemmista huonoja kokemuksia. Tofua on kätevä pitää jääkaapissa, siitä saa niin helposti ‘lihoitettua’ kasvisruoan ja nälkä pysyy helpommin poissa!

NOPEA ARKI-ILLAN PASTA

kahdelle

1 iso sipuli

rasia kirsikkatomaatteja

1 valkosipulinkynsi

2-3 dl pinaattia

chiliä oman maun mukaan

öljyä paistamiseen

200 g tofua (esim. 2 pakettia Jalotofun mieto chili)

mustapippuria ja suolaa

1 dl parmesaania

20o g gluteenitonta spagettia

1 dl keitinvettä

Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää huuhdellut pinaatit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Anna pastakastikkeen hautua miedolla lämmöllä. Laita pasta kiehumaan ja paista lohkottu tofu rapeiksi paloiksi pannulla. Lisää pastakastikkeeseen chili, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada pastakastike valutetun spagetin sekaan, lisää säästetty keitinvesi. Sekoita kunnes kastike imeytynyt pastaan ja lisää tofukuutiot. Ripottele valmiiden annosten pinnalle parmesaanijuustoa.

Tofupasta_insta

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

KOLME UPEAA VUOTTA BLOGGAAJANA & ARVONTA | Beach house kitchen 07/07/2017 - 07:34

[…] kolmen vuoden aikana ovat olleet nyhtökana-pitaleivät, gluteeniton ja maidoton voileipäkakku, proteiinipitoinen kasvispasta, gluteenittomat pinaattiletut sekä intialaiset […]

Vastaa
Club Tofu Silmusalaatti sandwich ja kurpitsaranskalaiset! | Beach house kitchen 30/10/2015 - 15:48

[…] onpa niistä taidettu paritkin pastat pyöräyttää (on muuten yksi blogin suosituimpia reseptejä). Tuotekehittelyn lopputulemana tässä raikas, gluteeniton ja maidoton Club Tofu Silmusalaatti […]

Vastaa
Adsd. 13/09/2015 - 15:52

Juu.. Itsekin miettinyt tässä kasvisruokavalioon siirtymistä. Mutta ongelmana tuo proteiini. Sen verran vaan mietityttää, koska tofukin on valmistettu geenimanipuloiduista soijapavuista. Ja soijapavuista suurinosa on geenimanipuloituja. Hyvä proteiinin lähde, mutta ei tee hyvää elimistölle.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 14/09/2015 - 07:31

Niin totta! Syön itse sen verran harvoin tofua, että nuo muutamat kerrat vuodessa tuskin ovat vahingollisia. Nyt olen löytänyt härkäpavut (sellaisenaan tuoreena ja nopeasti ryöpättyinä sekä rouheena lisättäväksi melkeinpä kaikkeen). Samoin kasvispihveihin olen laittanut kotimaista kasvisvalkuaista (proteiinipitoista hernerouhetta), ainakin Myssyfarmi sitä valmistaa, liekö muita markkinoilla. Tässä olisi markkinoilla kysyntää varmasti!

Vastaa
admin 12/01/2015 - 20:24

Kiitos! Oli hyvänmakuistakin…Tofusta löytyi ainakin itselleni hyvä proteiinin lähde, jos kanalle ja kalalle haluaa vaihtelua!

Vastaa
52wksofdeliciousness (@52weeks_annemi) 12/01/2015 - 15:22

Voi nam! ihana pasta 🙂 itsellä välillä tuntuu tuo proteiinipuoli unohtuvan pastoista, en ole tainnut tofua pastassa vielä käyttääkään.

Vastaa

Kommentoi