Mantelinen suppilovahverokeitto

by Beachhousekitchen

Suppilovahveroista on tehty risoton lisäksi pehmeän täyteläistä keittoa. Mantelijauho toimii suurusteena vehnäjauhon sijaan ja antaa makua. Pidän itse aika sileästä lopputuloksesta, eli ajan sopan sauvasekoittimella kuohkeaksi ja koristelen annokset muutamalla voissa paistetulla kokonaisella suppilovahverolla.

Lapin Marian villipestot tuovat metsäistä yrttisyyttä myös keittoihin, laita siis tarjolle joko nokkosella tai kuusenkerkällä maustettua pestoa! Lämmittävä lounas tai koko aterian alkuruoka, maistuisiko sinulle?

suppilovahverokeitto

Suppilovahverokeitto

Tulosta resepti
Annoksia: 4 annosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

SUPPILOVAHVEROKEITTO

400 g suppilovahveroita

1 pieni salottisipuli

2 rkl voita

1/2 dl mantelijauhoa

5 dl kasvislientä

2 dl ruokakermaa

1 rkl sitruunamehua

1 tl mustapippuria

1 tl timjamia

(1 rkl sherryä)

LISÄKSI

nokkospestoa ja smetanaa

tuoreita yrttejä

Ohje:

  1. Paista puhdistettuja suppilovahveroita kuivalla pannulla hetki, kunnes neste on haihtunut.
  2. Lisää voi ja pieneksi silputtu sipuli. Ota talteen muutama vahvero, jos haluat koristella valmiit annokset.
  3. Lisää mantelijauho ja vähän ajan kuluttua kasvisliemi.
  4. Anna kiehua sekoitellen n. 5 minuuttia ja lisää kerma.
  5. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia. 
  6. Maista ja mausta. Lisää tarvittaessa suolaa ja halutessasi sherryä. 
  7. Aja sauvasekoittimella sileäksi. 
  8. Laita tarjolle myös nokkospestoa, smetanaa ja tuoreita yrttejä.

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Outi 18/11/2020 - 17:45

Voi että miten hyvännäköinen keitto! Rakasta suppiksia <3
Herkullista keskiviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/11/2020 - 10:58

Suppiksista saa kyllä vaikka mitä hyvää! Viikonloppuna niistä tulossa suolaista piirakkaa : )

Vastaa

Kommentoi