Suppilovahveroista on tehty risoton lisäksi pehmeän täyteläistä keittoa. Mantelijauho toimii suurusteena vehnäjauhon sijaan ja antaa makua. Pidän itse aika sileästä lopputuloksesta, eli ajan sopan sauvasekoittimella kuohkeaksi ja koristelen annokset muutamalla voissa paistetulla kokonaisella suppilovahverolla.
Lapin Marian villipestot tuovat metsäistä yrttisyyttä myös keittoihin, laita siis tarjolle joko nokkosella tai kuusenkerkällä maustettua pestoa! Lämmittävä lounas tai koko aterian alkuruoka, maistuisiko sinulle?


Ainesosat:
SUPPILOVAHVEROKEITTO
400 g suppilovahveroita
1 pieni salottisipuli
2 rkl voita
1/2 dl mantelijauhoa
5 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
(1 rkl sherryä)
LISÄKSI
nokkospestoa ja smetanaa
tuoreita yrttejä
Ohje:
- Paista puhdistettuja suppilovahveroita kuivalla pannulla hetki, kunnes neste on haihtunut.
- Lisää voi ja pieneksi silputtu sipuli. Ota talteen muutama vahvero, jos haluat koristella valmiit annokset.
- Lisää mantelijauho ja vähän ajan kuluttua kasvisliemi.
- Anna kiehua sekoitellen n. 5 minuuttia ja lisää kerma.
- Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.
- Maista ja mausta. Lisää tarvittaessa suolaa ja halutessasi sherryä.
- Aja sauvasekoittimella sileäksi.
- Laita tarjolle myös nokkospestoa, smetanaa ja tuoreita yrttejä.


2 Kommenttia
Voi että miten hyvännäköinen keitto! Rakasta suppiksia <3
Herkullista keskiviikkoa sinulle Heli <3
Suppiksista saa kyllä vaikka mitä hyvää! Viikonloppuna niistä tulossa suolaista piirakkaa : )