MAUSTEISET KURPITSAKREPIT

by Beachhousekitchen
14 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa

Syksyn kauniissa väreissä hehkuvat kurpitsat ovat vallanneet kauppojen vihannestiskit! Satokauden nautinnot jatkuvat ja lokakuu on oikea kurpitsojen kuukausi. Halloweeniksi säästetään ne näyttävimmät yksilöt ja nyt nautitaan eri kurpitsalajikkeista monipuolisesti ruoanlaitossa. Tällä kertaa käsittelyyn pääsi ehkä miedoimman makuinen lajike, eli kotimainen talvikurpitsa. Voilà, tässä lopputulos! Mausteiset kurpitsakrepit, joiden itämainen makumaailma lämmittää varmasti syksyn puhureissa.

kurpitsakrepit

Kurpitsa rakastaa mausteita ja varsinkin chiliä! Hyvin maustetut, täytetyt ohukaiset ovat kasvisruokaa parhaimmillaan, kurpitsaa löytyy niin kreppien taikinasta kuin itse täytteestäkin. Vitamiinirikas kurpitsa on täyttävää ja kaloreita siinä on minimaalisen vähän. Kurpitsasta tulee tehtyä useimmiten sosekeittoa, mutta se sopii myös kokeilevampaan ruoanlaittoon sekä leivontaan, aiemmin blogissa on herkuteltu mm. kurpitsarisotolla ja focaccialla sekä täyteläisillä cannelloneilla.

Kurpitsa on hieman haastava käsiteltävä ja sen pilkkomisessa on muutama niksi tarpeen. Halkaise kurpitsa maltilla, terävä ja vahva veitsi apuna, sillä sen kuori on paksu ja veitsi ei siihen niin helposti uppoa. Paloiteltu kurpitsa kannattaa esikypsentää kuorineen. Kun sisus on kypsää, sen saa lusikalla koverrettua tarkemmin kuin että sen olisi raakana perannut.

Kurpitsan siemenet ovat oikeita hivenaine- ja vitaminipommeja, rapsuttele ne lusikalla rihmastosta. Huuhtele siemenet vedellä ja kuivaa talouspaperilla, jätä kuivumaan lautaselle. Laita sitten siemenet n. 15 minuutiksi 200-asteiseen uuniin, sivele ensin öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Cayennepippuri antaa mukavan poltteen ja uunissa paahdetuista siemenistä saa terveellisemmin snacksin vaikkapa elokuviin!

Löytyykö sinulta joku oma luottokurpitsaresepti ja mikä onkaan suosikkisi kaikista kurpitsalajikkeista?

kurpitsakrepit

mausteiset kurpitsakrepit

KURPITSAKREPIT (12 kpl)

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa Syksyn kauniissa väreissä hehkuvat kurpitsat ovat vallanneet kauppojen vihannestiskit! Satokauden nautinnot jatkuvat ja lokakuu on oikea kurpitsojen kuukausi. Halloweeniksi… Kasvisruokaa MAUSTEISET KURPITSAKREPIT European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1,2 kg talvikurpitsa

 

MAUSTEÖLJY KURPITSALLE

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1/2 dl öljyä

1 1/2 tl suolaa

1/2 tl kurkumaa

1 tl chilirouhetta

1/2 tl mustapippuria

 

KREPPITAIKINA

1 dl valmista kurpitsapyreetä

2 dl maitoa

1 dl vichyvettä

2 dl vehnäjauhoa

3 kananmunaa

1/2 dl sulatettua rasvaa

1 tl suolaa

rasvaa paistamiseen

 

KURPITSATÄYTE

3 dl kurpitsapyreetä

1 murskattu valkosipuli

1 tl raastettua inkivääriä

1 tl chilirouhetta

1/2 tl kurkumaa

1/2 tl juustokuminaa

1 tl hunajaa

LISÄKSI

1 prk (150 g) Pirkka creme fraiche ranskankermaa

korianteria

2 rkl paahdettuja kurpitsan siemeniä

1 sitruuna lohkoina

Ohje:

  1. Pese kurpitsa ja halkaise se kahtia. Lohko n. 5 x 5 cm palasiksi ja lado uunivuokaan.
  2. Sekoita mausteöljyn ainesosat sekaisin ja sivele kurpitsalohkot öljyllä.
  3. Anna paahtua 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
  4. Kaavi kypsynyt kurpitsan liha kuorista ja surauta sauvasekoittimella pyreeksi.
  5. Ota 1 dl pyreetä talteen kreppitaikinaa varten ja jäähdytä se.
  6. KREPPITAIKINA: vatkaa kulhossa keskenään kreppitaikinan nesteet ja kananmunat.
  7. Lisää kurpitsapyree ja jauhot. Lisää suola ja jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota hetki.
  8. TÄYTE: laita loput pyree (n. 3 dl) kulhoon ja mausta kurpitsatäyte. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  9. Paista taikinasta n. 10 paistinpannun kokoista kreppiä.
  10. Jaa täyte krepeille, taita ne kaksin- tai nelinkerroin ja pirskota päälle sitruunan mehua.
  11. Viimeistele korianterilla ja kurpitsan siemenillä.
  12. Tarjoa kreppien kanssa raikasta ranskankermaa.

kurpitsakrepit

kurpitsakrepit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 11/10/2017 - 12:47

Kurpitsakrepit! Ovat niin syötävän hyvän näköisiä. Minä en ole paljoakaan kurpitsasta tehnyt mitään. Joskus vuosia sitten pikkelsiä. Pitäisikö parantaa tapani 🙂 Kurpitsasta näyttää olevan moneen. Kiitos ohjeesta. Mukavaa viikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2017 - 15:16

Minä taas en ole koskaan pikkelöinyt kurpitsaa, ehkä pitäisi kokeilla joku päivä : ) herkullista lokakuun jatkoa saaristolaiskeittiöönne!

Vastaa
Viikonloppukokki 11/10/2017 - 09:56

Ihanaa ruokaa! Pitäisi oikein opetella hyödyntämään kurpitsaa. Se on joskus kovin makea ja siksi mielestäni vähän haastava ruuanlaitossa.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2017 - 15:17

Itse tykkään juuri siitä makeudesta, enemmän hankaluuksia on tuottanut se kurpitsoiden käsittely. Iso kurpitsan halkaiseminen on joskus voimaa vaativa jobi : )

Vastaa
Sari 10/10/2017 - 11:40

Ooooh miten herkullisen näköisiä kreppejä, eipä olis tullu mun mieleen, joten huikeeta, näitä pitää saada maistaa, kurpitsat on niin hyviä, kiitos repsusta. Mukavaa päivää sateesta huolimatta 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 17:34

Kiitos samoin, olen tainnut mennä jo laskuista sekaisin, että onko tämä jo mones päivä kun sataa : )
Onneksi hyvä, terveellinen ja maukas ruoka auttaa pimeyteenkin!

Vastaa
Tuuli-Lumo Lifestyle 09/10/2017 - 23:11

Näitä täytyy kokeilla. Eilen juuri syötiin täytettyä Hokkaido-kurpitsaa – oli maukasta!

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 17:35

Hokkaido on myös maukas kurpitsalaji ja oikein kaunis kokonaisena paahdettuna!

Vastaa
Outi 09/10/2017 - 21:42

Olen huomannut usein sanovani, että ruoka on kaunista ja niin se on kyllä nyttenkin.
Ihanaa, että saa käytettyä myös kurpitsan siemeniä tässä ruoassa. Me tykätään popsia niitä pähkinän korvikkeina miehen kanssa 🙂
Mukavaa viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 17:49

Kiitos ihanainen samoin : ) Kurpitsan siemeniä tulee lisättyä melkein kaikkeen, smoothiehin, leivontaan, salaatteihin ja menevätpä ne sellaisenaankin!

Vastaa
Jenni/Ruoka-alkemisti 09/10/2017 - 19:50

Ihanan näköistä! Kaikki kurpitsajutut onkin nyt ihania ja etenkin tuo kun valikoimaa löytyy ihan kotimaisista kurpitsoista lähtien! Ei osaa oikeastaan edes valita mitä kurpitsoja sitä sitten ottaisi kaupasta mukaansa 😀

Kurpitsatäyte krepeissä kuulostaa kyllä niin ihanalta että täytyy varmasti kokeilla!

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 17:50

Nyt ole tänä syksynä suosinut noita kotimaisia kurpitsoita, tämä täytehähän toki onnistuu muistakin lajeista!

Vastaa
Tiia K 09/10/2017 - 18:12

Oh my God mitkä ihanat lettuset, näissä on pakko olla sellainen herkullinen kurpitsan makea makuvivahde. Tuli ihan hirmuinen nälkä nyt, kun kotona ei ole oikein mitään! Ihanaa viikkoa Heli ja tämä resepti oli oikea sellainen kutkuttavan lämpöisen kutsuva syysruoka.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/10/2017 - 17:55

Ja vieläpä kasvisruokaa, ei tähän miesväki edes lihaa kaivannutkaan : )

Vastaa

Kommentoi