Mokasta miljoonia? Vegaaniset boltsit maistuivat itämaisten makujen ja pitaleipien kanssa

by Beachhousekitchen

Epäonnistuneista siemensämpylöistä voi todellakin tulla miljoonabisnes, sen verran toimiva tuote on tämä Leivon leipomon kasvispulla! Itse missasin ohjelman, jossa etsittiin suomalaisia uusia ruokainnovaatioita, mutta kun some alkoi villiintyä näistä kylminäkin syötävistä boltseista, niin olihan niitä kokeiltava. Boltsi tuotteena siis voitti Jyrki Sukulan Suomalainen menestysresepti -innovaatiokilpailun, täydellinen tarina ja itse tuote kyllä juuri tämän hetken vegekysyntään vastaava.

Nämä vegaaniset ja laktoosittomat kasvispyörykät on valmistettu mm. täysjyväkaura- ja ruishiutaleista, siemenseoksesta ja sipulijauheesta. Tuotetta on saatavilla kahta eri makua, chili-tomaatti ja original, jopa maustamattomassa originaalissa on hyvin makua ja tykkäsin kyllä molemmista! Hintakin oikein sopiva, rasia boltseja maksaa n. 2,50 €.

Boltseja on testattu jo muutamassa ruokablogissa mm. Soupz -blogissa ne pääsivät mausteiseen tomaattikastikkeeseen, Ruoka-alkemisti -blogissa ne maistuivat uunipastassa ja Hanna soppa -blogissa boltsit saivat lisämakua teriyaki-kastikkeesta. Aika herkullisilta kuulostivat ja näyttivät nuo kollegoidenkin boltsireseptit ja lopputulokset!

MITÄ VALMISTIN BOLTSEISTA

Unelman pehmeiden pitaleipien kanssa boltsit olivat napakymppi, vielä kun sisään sujautin maustettua kesäkurpitsapaistosta. Kesäkurpitsaresepti löytyy blogistani Burani Bonjon – nimellä, mutta kirjoitan sen myös tähän alle pitaleipäreseptin yhteyteen. Niin maistuvainen setti oli! Pitaleipätaikinan vehnäjauhomäärästä korvasin puolet sämpyläjauhoilla ja ihan yhtä hyviä koostumukseltaan tuli kuin vehnäjauhoilla leivotut. Paljon kuituja ja makua!

Tässä siis todella kielen vievää kasvisruokaa, sellaista jota voisin syödä joka päivä! Oletko sinä jo maistanut boltseja?

boltsi pitaleivät

BOLTSI -pitaleipiä ja Burani Bonjon kesäkurpitsaa

Tulosta resepti
Annoksia: 8 annosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 pkt (á 230 g) Boltsi -pyöryköitä

BURANI BONJON KESÄKURPITSA
3 isoa kesäkurpitsaa

suolaa

rapsiöljyä

1 iso sipuli silputtuna

4 chiliä silputtuna

1 tl kurkumaa

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

(esim. Mutti kirsikkatomaatti)

1 pieni nippu korianteria silputtuna

JOGURTTI

4 1/2 dl sakeaa valutettua luonnonjogurttia

2 rkl sitruunamehua

5-6 valkosipulia hienonnettuna

kourallinen tuoretta minttua silputtuna (tai 2 tl kuivattua minttua)

suolaa ja mustapippuria  

paprikajauhetta ja persiljaa koristeluun

PITALEIVÄT

(8 kpl)

3 dl vettä

1 pss (11 g) kuivahiivaa

1 tl hunajaa

1/2 tl oreganoa

1 tl suolaa

6 dl jauhoja (3 dl sämpyläjauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja)

 

Ohje:

  1. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna tilkka öljyä kannellisessa pannussa ja kuullota sipulia ja pilkottuja chilejä, kunnes sipuli on pehmeää.
  3. Nosta ainekset öljystä reikäkauhalla ja siirrä sivuun.
  4. Ruskista kesäkurpitsaviipaleet kevyesti öljyssä molemmilta puolilta (lisää tarvittaessa öljyä).
  5. Sirottele kurkuma viipaleiden pinnalle ja lisää pannuun tomaattimurska, korianteri (säästä osa koristeluun) ja chili-sipuliseos.
  6. Peitä pannu kannella, alenna lämpöä ja anna porista hiljalleen noin 30 minuuttia.
  7. Pyöräytä sillä välin kastike. Sekoita jogurtti ja sitruunamehu kulhossa. Sekoita joukkoon valkosipuli ja minttu ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Pane kastike jääkaappiin viilenemään.
  8. Kokoa ainekset yhteen. Tarkista kesäkurpitsoiden maku, lisää suolaa tarvittaessa. Lusikoi puolet jogurtista tasaisesti kookkaalle vadille, asettele kesäkurpitsasiivut päälle ja levitä loppu jogurtti päälle. Koristele korianterilla ja tarjoile välittömästi.

PITALEIVÄT

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja oregano. Alusta jauhot mukaan ja lisää suola. Anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä pulliksi. Kaulitse pullat litteiksi pitaleiviksi. Anna vielä kohota  sen aikaa kunnes uuni on lämmin. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia. Pitaleivät pullistuvat uunissa. Ole tarkka ajan kanssa, sillä pitaleivistä tulee helposti kovia, jos ne ovat yliajan uunissa.

Täytä pitaleivät kesäkurpitsapaistoksella, jogurttikastikkeella sekä lämmitetyillä Boltsi-pyöryköillä.

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Tiia Koivusalo 03/09/2019 - 20:14

Oijoi mikä resepti taas ja nää sun kuvat. 🧡

Ihanaa viikkoa Heli🧡🍁🧡

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:25

Kiitos : ) Ihanaa viikkoa ja hävikkiruokaviikkoa myöskin!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 03/09/2019 - 19:05

Nyt menee testiin. Boltseja taitaa olla siis vain S-ryhmän kaupoissa tällä hetkellä?

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:26

Boltseja löytyy vaan s-kaupoista tällä hetkellä. Tosin joku kekseliäs oli käynyt ostamassa naapurikaupan tyhjäksi boltseista, kun niitä oli kysytty niin kovasti!

Vastaa
Minna Vuo-Cho 02/09/2019 - 10:24

Äh, en ole vielä päässyt testaamaan, kun en koskaan muista erikseen kaupasta etsiä noita. On kyllä pakko, sillä näyttävät (kuuluvat) tosi herkullisilta.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:26

Toivottavasti olet jo päässyt kokeilemaan, iso peukku näille!

Vastaa
Jael 01/09/2019 - 19:59

Ihanalta näyttää 💚Mä katselin sen ohjelman, joka ei näy ulkonailla, mutta mulla on kännykässä F-Securen Freedime, jonka avulla näkyy. Jo ohjelman aikana teki niin mieli maistella noita boltseja.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:27

Toivottavasti pian pääset Suomeen ja maistamaan boltseja : )

Vastaa
Outi 31/08/2019 - 18:12

Siis joo, kyllä söisin heti näitä. Ihanan näköistä ruokaa <3 Pita leivät on kyllä käteviä, kun niiden sisään voi laitta vaikka mitä. Olen myös täysin menettänyt sydämeni kaikille jogurttikastikkeille, kiitos Tuulin tekemän kastikkeen 🙂
Herkullista viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:27

Jogurttikastikkeet raikastavat ja maustavat minkä tahansa kokonaisuuden : )

Vastaa

Kommentoi