MUNAKOISOVIUHKA JA ONKO KASVISRUOKAFESTAREILLE MENIJÖITÄ?

by Beachhousekitchen
17 Kommenttia

Kolme blogin lukijaa seuralaisineen saa liput ensi lauantaina 20.5.2017 Helsingin Konepaja Brunossa järjestettäville kasvisruokafestareille. Koe kasvis- tapahtumassa (klo 9-18.00) on tarjolla tietysti herkullista kasvisruokaa, kokkausnäytöksiä sekä mielenkiintoisia puhujia ja puheenvuoroja (mm. Satu Silvo, Sami Tallberg, Musta Barbaari, Manuela Bosco). Tänne on ehdottomasti mentävä viihtymään, hakemaan uusia kekseliäitä vinkkejä ja ideoita miten hyödyntää vielä paremmin kasviksia jokapäiväisessä ruoanlaitossa.

Hihkaise blogin kommenttikentässä se lempikasvisruokasi keskiviikkoiltaan 17.5.2017 klo 21 mennessä ja olet mukana lippujen arvonnassa (arvo 20€/kahden hengen paketti). Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti, tarkkaile siis sähköpostiasi. Jos voittajaa ei ole tavoitettu perjantaiaamuun mennessä, uusi voittaja arvotaan ja hänen nimensä ilmoitetaan tapahtuman kutsuvieraslistaan. Fyysisiä lippuja ei siis lähetetä. HUOM lisäys! Arvonta suoritettu ja voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti.

munakoisoviuhka

Pidätkö muuten munakoisosta? Kotimaisen munakoison satokausi alkaa pian, sitä ennen kauppojen vihanneslaareista löytyy mm. espanjalaista munakoisoa. Pari kesää takaperin kasvatin itse minimunakoisoja, jotka olivat niin makean maukkaita, ettei niille tarvinnut suolaa kummempaa lisätä. Tuontimunakoisoista saa valtavan hyvän ja yksinkertaisen lisuketahnan paahtamalla puolitettuja munakoisoja uunissa, lisäämällä kuorista kaavittuun koisolihaan pari murskattua valkosipulin kynttä, lorauksen sitruunamehua ja ripauksen suolaa!

Äärimmäisen kauniita munakoisoviuhkojen kuvia kiertää runsaasti sosiaalisessa mediassa ja olihan se pakko kokeilla omaa versiota. Munakoiso siivutetaan ohuiksi viuhkamaisiksi siivuiksi veitsen suuntana paksummasta osasta kohti sitä tyveä. Levitin näin muodostuvat siivekkeet viuhkaksi leivinpaperin päälle ja ripottelin päälle suolaa. Pyyhin talouspaperilla itkettyneen nesteen ja sivelin siivuille sudilla seosta, jossa 2 rkl oliiviöljyä, murskattu valkosipulinkynsi ja 1 1/2 tl suolaa. Jotenkin vaan munakoiso näyttää imevän ja tarvitsevan runsasta suolaa, muuten se vaan ei maistu oikein miltään. Viuhkakerrosten väliin meni rasiallinen siivutettuja kirsikkatomaatteja, basilikaa ja kaksi mozzarellapalloa ohuiksi siivuiksi leikattuina. Komeus muhimaan 220-asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Valmiin viuhkan päälle voi lisätä persiljaa, basilikaa ja kunnon rouhaisun mustapippuria. Maistuva lisuke tai alkuruoka, maistuisiko sinullekin?

munakoisoviuhka

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

17 Kommenttia

Piia 17/05/2017 - 13:42

Jos on pakko valita yksi niin ehkäpä linssikeitto

Vastaa
Tarja L 16/05/2017 - 23:10

Parasta kasvisruokaa (taitaa mennä jälkiruoka osastolle) on lakat, mansikat ja tuoreet mustikat. Sekä tuore hieman ylikypsä mustaherukka.

Vastaa
Ida 16/05/2017 - 21:01

Munakoiso on herkkua <3 Mun suosikki on munakoisovuoka, mutta usein vaan paahdan viipaleita uunissa/pannulla, hitunen suolaa pintaan ja herkuttelemaan..

Vastaa
Tanja 16/05/2017 - 20:53

Ehdottomasti linssikeitto!

Vastaa
Kati 16/05/2017 - 20:48

Kasviscurry kookosmaidolla, munakoisolla ja kikherneillä. Herkkua!

Vastaa
Anna 16/05/2017 - 20:38

Vaikea valita lemppari.. näin kesän kynnyksellä kaikki grillattu maistuu pitkästä aikaa tooooodella hyvältä! Kestosuosikkina ehkä kuitenkin mustapapuquesadillat🌮🌮..

Vastaa
Annika.J 16/05/2017 - 20:00

Bataattiranskikset naminami ja tykkään munakoisosta

Vastaa
Juju 16/05/2017 - 19:46

Linssikeitto on suosikki ja tomaattinen kikherne kastike myös

Vastaa
Jael 16/05/2017 - 18:14

Ihanan näköinen munakoiso-annos,olen täälläpäin syönyt tuon näköisiä annoksia. Nyt kuvaa katsellessa tekee niin mieli….
Minä rakastan munakoisoa ;ja täälläpäin sitä näkeekin tosi paljon joka paikassa;falafelkojuissa,ravintoloissa,supermarketeissa erilaisina tahnoina ja salaatteina. Kuuluu lempikasviksiini.
Itse tykkään baba ganoushista ja aasialaiseen tapaan tehdystä munakoisosta (en ole tietenkään mukana arvonnassa)
Yritin muuten aikaisemmin kommentoida puhelimen kautta,ei oikein onnistunut…

Vastaa
Maria 16/05/2017 - 15:19

Paistetut ja maustetut kesäkurpitsaviipaleet ovat helppoja ja hyviä! Olisi kiva käydä kurkkaamassa kyseinen tapahtuma ja saada lisäinspiraatiota kasviskokkaukseen 🙂

Vastaa
AnnePee 15/05/2017 - 21:26

Linssi-bataattikeitto lämmittää kylmänä syysiltana. Avocadopastaa en voi enää tehdä, koska en hillitse itseäni! 🙂

Vastaa
Maarit Ailio 15/05/2017 - 21:19

Nams ! Pitkään olin kasvis-syöjänä ja monta herkkua jäi vakkariksi siltä ajalta. Ehdoton herkku ylitse muiden on kuitenkin uunitomaatti vuohenjuustolla ja basilikalla höystettynä

Vastaa
Päivi 15/05/2017 - 21:11

Melanzane eli italialainen munakoisovuoka 😛 Munakoisoreseptistäsi tuli ikuinen suosikkini taas mieleen. SIitä on monia versioita Italiassa mutta yhteistä on yleensä tomaatti, juusto ja se munakoiso 🙂

Vastaa
Janette 15/05/2017 - 21:01

Suosikkikasvisruoka vaihtelee fiiliksen ja kauden mukaan! Tällä hetkellä parsa on parasta kasvisruokaa. 🙂

Vastaa
Tuija 15/05/2017 - 19:43

Maistuisi todellakin. Vaikken varsinaisesti kasvisruoan ystävä olekaan, tämä menee ehdottomasti kokeiluun <3 Ja festariarvonnan jätän väliin, muut hommat estävät Helsinkiin lähdön.

Vastaa
Nina 15/05/2017 - 19:34

Vau, en ollut kuullutkaan tästä tapahtumasta! Suosikkikasvisruoan valinta ei ole helppo, mutta helsinkiläisen Raw n Moren raakalasagne on kyllä niin järjettömän hyvää, että pakko sanoa se. 🙂

Vastaa
Tiia K 15/05/2017 - 19:31

Pidän todella paljon ja juuri kun on chiliä, yrttejä ja valkosipulia, niin aah. <3 Ihanaa viikkoa Heli <3

Vastaa

Kommentoi