Oi miten herkullinen kurpitsa-briegalette!

by Beachhousekitchen
10 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö Flora

Kauppojen vihanneslaarit ovat juuri nyt komeimmillaan ja täynnä upean hehkuvia ja oranssisia kurpitsoita. Kurpitsasta saa samettisen unelmaista pyreetä kun paahtaa sitä lohkoina uunissa ja soseuttaa sauvasekoittimella mausteiden kanssa sileäksi. Kurpitsapyree sopii niin keittoihin, lisukkeeksi ja on mitä mahtavin täyte kasvispiiraisiin. Kannattaa tehdä iso satsi kerralla! Kauniin rustiikkiset galetet ovat piiraista lemppareitani ja valkohomejuusto oli nappivalinta maustamaan syksyn väreissä loistavat piiraat. Pohjaan tulevista jauhoista kannattaa osa korvata ruisjauhoilla, antaa mukavasti makua lisää ja kuituja myöskin.

kurpitsagalette

Ilmastoasiat ovat olleet tapetilla viime viikkoina ja eilen Helsingissä marssittiin ilmaston puolesta. Hyvä kaikki me tiedostavat ja silmämme aukaisseet kuluttajat ♥ Olen sitä mieltä, että yksilö voi vaikuttaa valinnoillansa ja antaa oman panoksensa, kukin itselle sopivimmilla keinoilla. Tutkimukset ovat paljastaneet myös, että ruoan ilmastovaikutus on suurempi kuin mitä on aiemmin ajateltu. Kasvisten valinta lautaselle lihan sijaan on se yksinkertaisin toimi ilmastotalkoissa. Minä olen valinnut sen tien! Hiilijalanjäljestä ja vinkeistä sen pienentämiseen sekä ruokahävikin minimoinnista olen jo aiemmin Floran kasvien voimalla -projektin puitteissa blogissa kirjoittanut ja teema jatkuu myös tänä vuonna.

kurpitsagalette

Omassa keittiössä Flora on tuttu juttu ja tuotteista eniten kuluukin laktoositonta margariinia sekä juoksevia rasvoja, jotka helpottavat suunnattomasti ruoanlaitossa. Kun valitsen Floran Normaalisuolaisen tai Flora Laktoositon & Maidoton -margariinin, on niiden hiilijalanjälki yli 70% pienempi kuin voilla ja ne sisältävät yli 50% vähemmän kovaa rasvaa kuin voi. Viikonloppuisin herkutellaan ja levitetään leivälle maukasta Floran Kulta -täysrasvaista margariinia, jonka senkin hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin voilla. Sopii myös leivontaan ja antoi täyteläisen maun tälle galettepohjalle!

kurpitsa briegalettte

kurpitsagalette

Kurpitsa briegalette

Kaupallinen yhteistyö Flora Kauppojen vihanneslaarit ovat juuri nyt komeimmillaan ja täynnä upean hehkuvia ja oranssisia kurpitsoita. Kurpitsasta saa samettisen unelmaista pyreetä kun paahtaa… Kasvisruokaa Oi miten herkullinen kurpitsa-briegalette! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Pohja

150 g margariinia (esim. Flora Kulta)

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl ruisjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

n. 1 kilo keltaista tai oranssia kurpitsaa

2-3 valkosipulin kynttä

1 rkl hunajaa

2 tl suolaa

1/2 tl silputtua rosmariinia

Päälle 200 g Brie- valkohomejuustoa

2-3 rkl  granaattiomenan siemeniä

mustapippuria

rosmariinia

Ohje:

  1. Halkaise kurpitsat ja puolita puolikkaat. Kaiverra lusikalla siemenet ja rihmastot pois, laita lohkot kuori alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  2. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
  3. Sekoita jauhot ja mausteet kulhossa, lisää rasva ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmää vettä, jotta saat taikinasta pallon. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin kurpitsojen kypsymisen ajaksi.
  4. Koverra pehmeä kurpitsaliha lusikalla erilliseen astiaan, lisää valkosipulin kynnet ja mausteet, aja tasaiseksi.
  5. Kauli taikinasta 1 tai 2 piiraspohjaa, lusikoi kurpitsapyree taikinan päälle, jätä reunoista 2-3 cm vapaaksi täytteestä.
  6. Leikkaa Brie-juusto ohuiksi siivuiksi ja levitä ne kurpitsapyreen päälle.
  7. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes kypsä.
  8. Ripottele päälle granaattiomenan siemeniä, mustapippuria ja rosmariinia.

kurpitsagalette

kurpitsagalettekurpitsagaletteWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Reilu Leipomo 27/10/2018 - 21:31

sopiiko tää vegaanille?

Vastaa
Beachhousekitchen 29/10/2018 - 09:12

Maidotonta margariinia esim. Floran maidoton käyttämällä ja korvaamalla brie-juuston vaikkapa vegaanisilla Vuusto-valmisteilla siitä tulee vegaanillekin sopiva : )

Vastaa
Peggy 22/10/2018 - 22:58

Onpa ihanat maut, tässä galetessa. Pyhäinpäiväänkin sopiva herkku 🙂

Meillä myös mietitään koko ajan enemmän omaa kulutusta ja jalanjälkeä. Kasvikset ja kala on päätynyt tänä vuonna lautaselle enemmän kuin koskaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2018 - 15:03

Pyhäinpäivään ja Halloween -kemuihinkin oikein sopiva pikkusuolainen. Kalaa ja kasviksia, siinä meidänkin ruokavalion perustat!

Vastaa
Sari 22/10/2018 - 18:24

Olipa ilahduttava tieto Florasta ❤️ Meilläkin on ollut hiilijalanjälki puheen aiheena nyt viime päivinä tavallista enemmän. Ne pienet(kin) valinnat tekevät paljon.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2018 - 15:04

Sama juttu täällä, noiden pienten ihmisten ja tulevien sukupolvien vuoksikin nyt meidän aikuisten olisi toimittava. Todellakin ne pienet valinnat ratkaisevat!

Vastaa
Tuuli - Lumo LIfestyle 22/10/2018 - 17:09

Näyttää taas niin hyvältä, brie sopii kurpitsan kanssa varmasti hyvin.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2018 - 15:05

Oli aika kiva makumätsi, juustot vaan vahvenevat kun syksy ja pimeys saapuvat!

Vastaa
Tiia 21/10/2018 - 14:01

Kurpitsassa on ihana makea maku ja ai että se sopii suolaisen kanssa. Nämä kuvat ovat jotain mieletöntä ja kylläpä resepti sopisikin Halloweeniinkin just eikä melkein.

Ihanaa sunnuntaita. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2018 - 15:07

Niinpä, onneksi tuli laitettua yksi piiras pakastimeen, saa herkutella pian uudestaan!

Vastaa

Kommentoi