Pähkinöistä voimaa ja kauneutta: pirteä kevätsalaatti!

by Beachhousekitchen

Pähkinät taisivat nyt tulla rytinällä tähän keittiöön! Ennen piti miettiä, miten pähkinöitä käyttäisi päivittäisessä ruoanlaitossa, mutta nyt päästyäni testailemaan eri makuja mm. kananuggeteihin ja pähkinäiseen leipään, se onkin jo jokapäiväinen rutiini.

Omega-3-rasvahappoja ei siis enää haeta pelkästään purkista, vaan niitä saadaan mm. proteiinia sisältävien saksanpähkinöiden muodossa. E-vitamiinipitoiset saksanpähkinät myös vahvistavat immuunijärjestelmää ja tuovat sitä kaivattua voimaa ja energiaa arjen pyöritykseen. Eikä niitä pähkinöiden kaunistavia ja ihon hehkua sekä kimmoisuutta lisääviä antioksidantteja mitenkään pahalla katsota, otetaan nekin ilolla vastaan!

kevätsalaatti

Kevätväsymyksen torjuntaan sopii hyvin tämä aurinkoinen salaatti, joka valmistuu käden käänteessä. Kotijuuston voi juhlapäivänä vaihtaa aromikkaaksi sinihomejuustoksi, se on aivan oivallinen pari saksanpähkinälle!

kevätsalaatti

kevätsalaatti

Kevät salaatti

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 appelsiini

70 g saksanpähkinöitä (1 Meiran annospussi)

50 g kotijuustoa (fetajuustoa tai sinihomejuustoa)

kirsikkatomaatteja

rucolaa tai muuta haluamaasi salaattia

Ohje:

Kuori appelsiini ja leikkaa se siivuiksi. Huuhtele salaatti ja tomaatit. Murskaa hennosti saksanpähkinät, murenna juusto ja kokoa annos.

kevätsalaatti

kevätsalaatti

Lisää pähkinäisiä reseptejä löydät mm. Tinskun keittiössä -blogista!

Kaupallinen yhteistyö Meira/40+ blogit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 28/04/2016 - 22:47

Tästäpä nappaankin vappusalaatin ohjeen. Pähkinöitä jo tänään hankinkin. Tuo appelsiini antaa kivaa raikkautta salaattiin.
Ja taas niin hienot kuvat!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/04/2016 - 16:59

Niin antaa! En ollut aiemmin käyttänyt appelsiinia, mutta siitä tuleekin varsin raikas lisä salaattiin!

Vastaa
Tiia K 10/03/2016 - 08:49

Käytämme kaikkiin salaatteihin pähkinöitä ja saksanpähkinä on niin hyvää homejuuston kanssa. Meillä pitää olla aina pähkinöitä, mies tykkää rouskia niitä sellaisenaan, mutta kuuluvat meillä myös erittäin moneen ruokaan mukaan lisukkeena. Salaatti näyttää erittäin houkuttelevalta. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 10/03/2016 - 12:10

Pähkinöiden lisäksi myös siemenet ovat hyviä salaateissa, mysleissä ja vaikka sämpylöissä. Kun niitä alkaa pikku hiljaa lisäilemään, niin siitä tuleekin ihan rutiinia sitten jatkossa. Paljon hyviä öljyjä, antioksidantteja, kuituja ja proteiinia!

Vastaa
Outi 07/03/2016 - 22:08

Pähkinät sopivat niin hyvin salaatteihin ja tekevät niistä ruokaisampia.
Ihanaa viikkoa Heli!

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 08/03/2016 - 21:00

Kiitos! Todella tekevät ruokaisemman…vähän kuin se kaivattu proteiini. Minulle oli muuten yllätys miten paljon proteiinia pähkinät sisältävät!

Vastaa
Jael 07/03/2016 - 18:48

Herkullinen salaatti:)Normaalisti en kauheasti tykkää pähkinöistä ruuan seassa,mutta tuollaisessa salaatissa antavat kivasti makua ja purutuntumaa.

Vastaa
40+ tiimi 11/04/2016 - 09:55

Pähkinät ja erilaiset siemenet sopivat salaatteihin!

Vastaa

Kommentoi