Kaupallinen yhteistyö Parmigiano Reggiano Nordic
Tiesitkö, että Parmigiano Reggiano on ainoa oikea Parmesaani? Se sisältää vain kolmea eri ainesosaa: lehmänmaitoa, suolaa ja juoksutetta. Parmigiano Reggiano on erittäin hyvä kalsiumin lähde ja luontaisesti laktoositon. Ei sisällä säilöntäaineita, eikä lisäaineita. Inspiroiduin juustosta yhteistyön merkeissä ja tässä neljä herkullista reseptiä, joissa on käytetty Parmigiano Reggianoa!
PARMESAANILOHKOT JA KASTIKE
Parmigiano Reggiano on voimakasarominen ja maussa on hienoa pähkinäisyyttä, joka antaa erityisen makulisän mille tahansa ruokalajille, oli se italialaista alkuperää tai muuten sellainen, johon juusto sopii. JA SE MAKU – se todellakin erottaa Parmigiano Reggianon muista sen kaltaisista juustoista.
PAAHDETUT JA PARMESAANILLA KUORRUTETUT LOHKOT
0,8 – 1 kg kokoiset
myskikurpitsa ja kukkakaali
2 dl hienoksi raastettua
Parmigiano Reggiano -juustoa
2 rkl öljyä, 1,5 tl suolaa ja mustapippuria
_______________________
Kuori myskikurpitsa, paloittele se n. 2 cm x 2 cm lohkoiksi ja laita pellille. Pese kukkakaali ja jätä hieman isommiksi lohkoiksi kuin kurpitsa. Levittele pellille (tai airfryeriin, jolloin lyhyempi paistoaika) yhdessä kurpitsalohkojen kanssa. Pirskottele päälle öljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää Parmegiano Reggiano -raaste tasaisesti ja anna olla uunissa vielä n. 10 minuuttia, kunnes kypsiä. Mausta ripauksella suolaa ja viimeistele mustapippurilla.
PARMESAANIDIPPI JA -KASTIKE
2 dl ruokakermaa
2 dl raastettua Parmigiano Reggiano -juustoa
_______________________
Laita kerma kasariin ja sekoita Parmigiano Reggiano -raaste joukkoon. Kuumenna hämmentäen kunnes juusto sulaa. Jäähdytä ja kaada massa korkeaan kulhoon. Aja tehosekoittimella vaahdoksi. Voit myös viilentää massaa hetken pakastimessa, jossa se jäähtyessä sakeutuu. Lusikoi kastiketta kurpitsa- ja kukkakaalilohkojen päälle – ja NAUTI!

PUNAJUURIRISOTTO PARMIGIANO REGGIANOLLA
Hehkuvan punainen ja kaunis punajuuririsotto on yksi suosikkejani – helppo valmistaa, upearakenteista ja kermaisen täyteläistä, kiitos aidon Parmigiano Reggianon!
Aina kun olet ostamassa Parmigiano Reggiano -juustoa, niin muista muuten tarkistaa, että siinä kuoressa lukee Parmigiano Reggiano tunnistettavin kirjaimin. Näin olet varma, että lautasellesi päätyy aito asia, eikä mikään lisä- tai säilöntäaineita sisältävä juusto.
PUNAJUURIRISOTTO PARMIGIANO REGGIANOLLA
3 dl risottoriisiä
2 rkl öljyä
1 salottisipuli
9 dl kasvislientä (esim. laadukkaasta Fondista tehtyä)
2 valkosipulinkynttä
2 dl punajuurisosetta
2 tl hienonnettua timjamia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl voita
2 dl raastettua Parmigiano Reggianoa
suolaa tarvittaessa
muutama rouhaisu mustapippuria
timjamia viimeistelyyn ja syötäviä kukkia koristeeksi 🌸🌿
Kiehauta kasvisliemikuutio veden kanssa, ellet käytä valmista kasvislientä. Kuori ja pilko sipuli, freesaa se öljyssä keskimiedolla lämmöllä pehmeäksi. Hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää risottoriisi ja paistahetken aikaa sipuli-öljyseoksessa. Ala lisäämään kasvislientä siten, että riisi peittyvät kokonaan. Anna riisin kypsentyä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, lisää sitten kasvislientä taas niin, että riisit peittyvät. Kun riisi on melkein kypsää, lisää punajuurisose, 2 tl hienonnettua timjamia, sitruunamehu ja voi. Lisää myösi raastettu Parmigiano Reggiano, mausta mustapippurilla ja tarkista suola. Raasta Parmigiano Reggianoa annosten päälle, koristele timjamilla ja syötävillä kukilla. Buon appetito!

PIZZA PARMIGIANO REGGIANO
Pizzahetkestä entistä nautinnollisempi kun laadukas Parmigiano Reggiano antaa extraherkullista lisämakua.
Laitoin Parmigiano Reggianoa pizzapohjalle tomaattikastikkeen päälle ennen pizzauuniin menoa ja raastoin lisää valmiin päälle. Umaminen maku vain korostuu juuston sulaessa ja antaa myös raastettuna kauniin ulkonäön mihin tahansa ruokaan.
Parmigiano Reggianon persoonallinen maku kehittyy kypsymisen aikana, itse juuston kypsyminen tapahtuu suurissa ja viileissä halleissa, joissa sadat juustokiekot lepäävät ”rauhassa”. Kypsymisvaihe kestää vähintään 12 kuukautta. Parmigiano Reggiano on kuitenkin parhainta 24 kuukauden kypsymisen jälkeen.

Yksinkertaiset ja korkealaatuiset raaka-aineet, niistä kyllä syntyy paras pizza ja tämä meni ”TOP3 parhaisiin ikinä ” pizzoihin! Kokeile reseptiä ja totea sama.
PIZZA PARMIGIANO REGGIANO
(Kylmäkohotettu pizzataikina 48h)
3 dl kylmää vettä
500 g (n. 8 dl) 00-jauhoja
½ tl kuivahiivaa
10 g suolaa
TÄYTE 🍅🧀
1 prk ( 200 g) tomaattikastiketta
150 g raastettua Parmigiano Reggianoa
150 g mozzarellajuustoa
reilu kourallinen kirsikkatomaatteja ja rucolaa
basilikaa ja mustapippuria
1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita mukaan pieneen jauhomäärään lisätty hiiva. Lisää jauhot pikkuhiljaa joko kädellä tai monitoimikoneella alustaen. Lisää suola loppuvaiheessa. Kaada taikina
öljyttyyn kulhoon ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin 48 tunniksi, nosta kerran päivässä taikina huoneenlämpöön ja herättele sitä puukauhalla. Leivontapäivänä jaa taikina 2 tai 3 osaan, pyörittele niistä pallot, laita vielä paistohetkeen asti kylmään.
2. Venyttele taikinapalloista jauhon avulla sopivan kokoiset pohjat. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle raastettu Parmigiano Reggiano sekä viipaloitu mozzarella. Halkaise kirsikkatomaatit ja levitä pinnalle.
3. Paista pizzauunissa 2-3 minuuttia tai leivinpaperin päällä uunissa korkeassa lämpötilassa (250 astetta) 12-15 min. kunnes kypsiä.
4. Raasta kypsän pizzan päälle Parmigiano Reggianoa ja lisää rucolan lehtiä. Rouhi päälle mustapippuria ja lisää basilikaa.
PARMIGIANO REGGIANO JUUSTOKIERTEET
Illanistujaiset tai lahjavalvojaiset tulossa? Nämä rapean monikerroksiset ja juustoiset Parmigiano Reggiano -kierteet voisivat sopia myös sinun juhliisi suolaisiksi tarjottaviksi! Helppoja tehdä ja kaikki tykkäävät.
Parmigiano Reggiano on hienostunut ja erittäin maukas valinta juustotarjottimelle, kokeilepa päärynä- tai omenahillon kanssa, aika onnistunut makuyhdistelmä. Herkän hienostunut aromimaailma sopii hyvin mietojen hedelmähillokkeiden kanssa. Seuraksi sopivat kuohuvat viinit sekä keskitäyteläiset valkoviinit, myös matala-alkoholisten cocktailien kanssa mainio makupari.
Parmigiano Reggiano -pestokierteet
500 g lehti- tai voitaikinalevyjä
100 g raastettua Parmigiano Reggianoa
3 rkl pestoa
2 rkl unikonsiemeniä
1 muna
persiljaa koristeeksi
Ota taikinalevyt sulamaan. Kaulitse levyt vähän isommiksi kauttaaltaan ja n. 3 mm paksuisiksi. Levitä kolmen levyn päälle pestokastiketta (1 rkl/levy). Ripottele päälle raastettu juusto. Laita kahdelle täytetylle
levylle “kannet” jäljelle jääneistä levyistä ja painele ne ulkosaumoista kiinni, jotta täyte pysyy sisällä. Ilman kantta jäänyt täytetty levy taitellaan pitkittäin taskuksi ja painellaan kolmesta saumasta kiinni.
Leikkaa levyt taikinapyörällä pitkittäin n. 1 cm suikaleiksi. Pyöritä jokainen suikale tiukaksi kierteeksi ja laita leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Silppua persiljaa valmiiden kierteiden päälle ja nauti.
