Pasta täynnä oranssia hehkua!

by Beachhousekitchen

Nyt on kyllä pimeetä, niin pimeetä ja kyllä sen saa kakistaa uloskin ja valittaa ääneen, kuinka ahistaa, sillä samassa veneessä ollaan koko liki 6 miljoonainen kansa. Tosin aamulla Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riinan oivaltavaa postausta lukiessani innostuin hänen ajatuksistaan, että harmaan sävyistä voisikin löytää lempeyttä ja kauneutta. Kun sitten katsoin ulos, yritin nähdä uudella tavalla oman maisemani. Ei se enää niin synkältä näyttänyt, ajatuksen voima toimi. Harmaastakin voi löytää kymmeniä eri sävyjä ja ehkä juuri sitä tyynnyttävää harmonisuutta. Niin on omaa ajatusmaailmaa nyt tsempattava ja käännettävä harmaa asia edes vähän hohdokkaammaksi, jotta selviää tämän marraskuun.

Kun tältä istumalta ei auringon allekaan pääse lomailemaan, on otettava tuo pimeys kaveriksi ja pysyteltävä sitten jonkinlaisessa horroksessa, jos ei jonakin päivänä energiaa riitä sitten mihinkään ylimääräiseen. Olo on kyllä tyyni, vai olisiko oikea sana lamaantunut, mutta eletään harmonisen harmaan hurmoksessa tämä kuu.

Onneksi ovat nuo kausivalot ja kynttilät – niistä on muuten yllättävän paljon iloa ja ihan varmasti vaikuttavat tuonne aivojen kerroksiin ja parantavat vireyttä! Kun joskus vitamiinien ottaminen on tuurin kauppaa siitä muistaako vai ei, nyt tein päivä-ja ilta-annokset jo valmiiksi. Tuplasin myös aamusmoothieiden tyrnit. Kaikki keinot otetaan käyttöön, saa vinkata myös omista keinoista selviytyä tästä kaamoksesta.

Pimeitä ovat nämä oranssista kurpitsaa sisältävät ruokakuvatkin. Ei edes yhtä valonpilkahdusta antamaan sitä kaunista valoa kuvaan, mutta makua tässä kurpitsapastassa oli sitten siitäkin edestä. Kurpitsa on parasta ja monikäyttöisintä pyreenä tai sitten paahdettuna, jolloin se on oikeastaan aika lihaista ja toimii esim. lämpimässä kvinoasalaatissa, pastassa tai risotossa. Inspiraatiota annokseen sain Love & Lemons – blogista, siellä annokseen oli lisätty myös tuoretta chiliä.

oranssi kurpitsapasta

Kurpitsa kannattaa paloitella jo edellisiltana ja laittaa maustumaan. Uunissa palat kypsyvät aika nopeasti ja kyllä tämäkin ruoka puolessa tunnissa pääsee lautaselle. Jaksetaan hyvän & ravitsevan ruoan voimalla tämäkin viikko ♥

kurpitsapasta kasvisruokaa

Kurpitsapasta

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 (n. 800 - 1000 g) kurpitsa

Marinadi:

  2 rkl öljyä

1 tl Pimenton - savupaprikajauhetta

1 valkosipulin kynsi murskattuna

1 tl suolaa

1/2 - 1 tl mustapippuria

LISÄKSI

1 pkt (250 g) tuorepastaa (esim. Pirkka fettucine pinaattituorepasta)

50-70 g fetajuustoa

1 rkl sitruunamehua

laadukasta öljyä

mintun lehtiä

mustapippuria

Ohje:

  1. Halkaise ja paloittele kurpitsa lohkoiksi (n. 1,5 x 1,5 cm). Sekoita marinadin ainekset ja sivele lohkoille.
  2. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi ja lisää lohkot pastan sekaan.
  4. Lisää sitruunamehu ja laadukas oliiviöljy.
  5. Murustele fetajuusto ja tarkista maku.
  6. Rouhi päälle mustapippuria ja koristele mintulla.

kurpitsapasta
With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

10 Kommenttia

Peggy 13/11/2018 - 08:20

Ihanaa väriruokaa ja kyllä sitä aurinkoa jo kaipaa. Niin harmaata ulkona! Onneksi voi lähteä näin makumatkalle <3 Ihanaa viikkoa.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/11/2018 - 14:45

Kiitos, harmaus väistyy kun laittaa värejä lautaselle – mielikin piristyy!

Vastaa
Outi 12/11/2018 - 19:02

Olen tehnyt kuule samaa hommaa, lisännyt värejä myös ruokaan. Näillä eväillä pärjää pimeydenkin keskellä 🙂
Ihanaa uutta viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/11/2018 - 14:48

Kiitos, värienergia auttaa <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 12/11/2018 - 18:05

Nyt vaan se kuvausvalokypärä päähän! Olisi aika kätevät muutenkin, ei eteensä meinaa nähdä edes keskipäivällä. Iloa ja voimaa antavat kyllä tyrnit ja kaunis pastakin.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/11/2018 - 14:49

Heh! Odotan nyt kovasti viikonloppua, kun on luvattu kuulaan kaunista ilmaakin!

Vastaa
Tiia 12/11/2018 - 17:47

Tämä pasta kyllä hehkuu ja sisältää kaikkia lemppariaineksia. Joskus nuorempana tein välillä pastaa mihin tuli vaan fetaa, oliiviöljyä ja valkosipulia ja pippuria, nam.

Ihanaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/11/2018 - 14:52

Yksinkertaiset ja laadukkaat raaka-aineet = paras nautinto!

Vastaa
Sari 12/11/2018 - 16:57

Täälläkin on olo sellainen lamaantuneen tyyni 🙂
En ole ennen huomannut itsessäni tällaista, että sää vaikuttaisi näin vahvasti omaan olotilaan, kuin nyt. Tämä pimeys on kyllä jotenkin niin, mehut vievää.
Ainut mikä auttaa, on leivontaterapia ja tällaisten ihanien annosten bongaus <3

Vastaa
Beachhousekitchen 16/11/2018 - 14:54

Onneksi tuli hieman aurinkokin esiin viikolla, heti jaksaa paremmin!

Vastaa

Kommentoi