Kvinoa oli kaikkien huulilla (ja masussa) muutama vuosi sitten, mutta hävisi ainakin omista kuivakaapeista vähäksi aikaa, ennen kuin löytyi uudestaan viime syksynä! Mainio proteiinin lähde, sopii herkkävatsaisillekin ja toimii lisukkeena sekä lämpimissä salaateissa. Kvinoasta saa myös ohukaispannussa paistettuna maukkaat lounasletut tai hampurilaispihvit. Punajuuri maustaa kvinoamassan suloisesti ja pippurin makuinen tuorejuusto sitoo taikinan. Jos sinulla ei ole ongelmaa vehnän kanssa, niin lisää desi vehnäjauhoja massaan, niin se pysyy vieläkin paremmin kasassa. Voit tehdä “taikinan” jääkaappiin jo edellisiltana, kiinteytyy ja maustuu vieläkin paremmin.
Punajuuri-kvinoaohukaiset tai -piffit voi paistaa myös leivinpaperin päällä uunissa, toki lettupannu antaa kivan värin ja lisämakua, mutta onnistuvat rasvattomanakin versiona uunissa kypsyen. Rasvaa hyvin ohukaispannu, paista miedolla lämmöllä ja varaa lähelle pari lastaa, joilla saat käännettyä lettuset ilman hajoamista.

Toinen hehkuttamani juttu on kipakan potkun antava piparjuuritahna, sitä kannattaa aina pitää jääkaapissa! Kermaviiliin, ranskankermaan tai maustamattomaan jogurttiin sekoitettuna toimii kylmänä kastikkeena tai dippinä näiden punajuuri-kvinoaohukaisten lisäksi mm. kalalle ja paahdetuille kasviksille. Ei kahta ilman kolmatta, pidä aina kaapissa myös kapriksia, niihinkin jää koukkuun ja menee pikkupurkki viikossa!
Tässä resepti, säilyvät hyvin 2-3 päivää jääkaapissa, kätevä lämmittää lounaaksi ja jatkojalostaa juurikin hampurilaispihveiksi tai toastien/wrappien täytteeksi.

Ainesosat:
TAIKINA
2 dl kvinoaa
1 rkl kasvisfondia (ja 1 dl säilykepunajuurten mehua) keitinveteen
3 1/2 dl vettä
LISÄKSI
5-6 pientä säilykepunajuurta raastettuna
100 g tuorejuustoa (Esim. Kolme pippuria)
1 tl timjamia
1 tl valkosipulijauhetta
1/2- 1 tl suolaa maun mukaan
1 muna
KASTIKE
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 tl piparjuuritahnaa
1 rkl kapriksia pieneksi leikattuna
2 rkl silputtua kurkkua
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Huuhtele kvinoa juoksevan veden alla ja hauduta kypsäksi ohjeen mukaan (n. 15 minuuttia). Lisää keitinveteen kasvisfondi sekä säilykepunajuurten nestettä kauniin värin saamiseksi.
- Raasta punajuuret ja sekoita ne lämpimään kvinoaan. Lisää mausteet ja sekoita jäähtyneeseen massaan tuorejuusto sekä muna. Anna tekeytyä hetki tai tee massa valmiiksi jo edellispäivänä ja säilytä jääkaapissa.
- Paista miedolla lämmöllä paistinpannulla kypsiksi molemmin puolin.
- Tee kastike: sekoita kaikki ainesosat sekaisin ja anna maustua kylmässä.


5 Kommenttia
This looks amazing! I need to try this. The plating is beautiful!
xoxo
Lovely
http://www.mynameislovely.com
Ihanat letut,ja punajuuren väri aina 💜Mun kaapeista kvinoa ei hävinnyt minnekkään,ikisuosikki♥️Oikein ihanaa keskiviikkoiltaa Heli
Kiitos <3 Täälläkin on taas kvinoaa kaapeissa tauon jälkeen : )
Taas niin kaunista ja herkullista ruokaa olet loihtinut <3
Olemme nyt yrittäneet lisätä perheen ruokalistalle kasvisruokia ja jokin tällainen voisikin olla kiva lisä listalle.
Kaunista iltaa sinulle Heli <3
Kiitos <3 Sama meininki täälläkin, herkullisia kasvisruokareseptejä kokeilussa harva se päivä!