Kaupallinen yhteistyö Flora
Kuulen usein kysymyksiä siitä miten sen kasvisruoan saisi sen makuiseksi, että koko perhe tykkäisi. Kasvisruoka edelleenkin näyttäytyy mauttomana ja usein pilalle keitettynä, eihän sellaista kukaan söisi, joten toimiville kasvisruokaresepteille on ihan varmasti kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Olen otettu, että saan blogini ja Flora-yhteistyön kautta inspiroida muitakin innostumaan, kokeilemaan ja nauttimaan ainakin muutaman kerran viikossa runsasravinteikasta ja herkullista kasvisruokaa.
Flora-yhteistyön merkeissä lokakuussa leivoin sydänystävällistä kurpitsa-briegalettea ja täytettyjen ohukaisten paistoon suosittelin Flora Kokin salaisuus – paistorasvaa! Nyt vuorossa testikeittiössä oli Floran uutuus, eli chorizolla maustettu ruokakerma. Flora chorizo ruokakerma on vähälaktoosinen ja se sisältää 30 % vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin vastaavanlaisessa ruokakermassa. Kermassa mausteina on mm. tomaattisosetta, paprikaa, valkosipulia, oreganoa ja chorizoaromia. Niin hyvänmakuista ja aromikasta, tulee varmasti maustamaan jatkossa punajuuri-vuohenjuustokebakoiden lisäksi myös kasvislasagnea ja -keittoja.
Punajuuri yhdessä vuohenjuuston kanssa on niin kutkuttava makupari ja kebakoiden muodossa mainio ja värikäs ruoka pikkujouluihin tai vaikkapa sunnuntain juhla-ateriaksi! Voit käyttää joko itse uunissa paahdettua punajuurta tai jos pidät etikkaisista, säilötyt punajuuret ovat vaivattomia käyttää. Kebakoihin kannattaa paistaa pinta paistinpannulla ja loppukypsentää ne uunissa. Tämä setti ei todellakaan lihalisukkeita kaipaa. Loput kebakot nautimme pitaleipien välissä, kasvis street foodia parhaimmillaan. Hunajalla ja pistaasipähkinöillä maustettu jogurtti raikastaa kivasti kokonaisuuden! Kokeile jo vaikkapa tulevana viikonloppuna, lupaan, että ihastut ♥

Ainesosat:
450-470 g punajuurta (mausteliemessä tai paahdettuina)
3 isohkoa keitettyä perunaa
1 kananmuna
1 dl Flora Chorizo ruokakermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
100 g pehmeätä vuohenjuustoa (1/2 dl korppujauhoa)
Flora Kokin Salaisuutta paistamiseen PISTAASI-HUNAJAJOGURTTI
200 g maustamatonta jogurttia
2-3 rkl hunajaa
2-3 rkl pistaasipähkinöitä
suolaa ja mustapippuria
paprikajauhetta
tuoretta timjamia
Ohje:
- Raasta punajuuret ja perunat isoon kulhoon.
- Lisää silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet.
- Lisää ruokakerma, muna ja mausteet. Murustele pehmeä vuohenjuusto massaan.
- Jos paistat kebakot heti, lisää taikinaan korppujauho. Jääkaapissa maustuessaan taikinamassa kovettuu ja se pysyy helpommin kasassa.
- Muotoile taikinasta kostein käsin kebakon muotoisia pötkylöitä ja asettele puutikkuun.
- Paista kebakot Flora Kokin salaisuus - kasvi- ja voiöljyrasvassa.
- Asettele maustamaton jogurtti lautaselle, lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.
- Valuta pinnalle juoksevaa hunajaa ja ripottele päälle pistaasipähkinöitä ja paprikajauhetta. lisää myös tuoretta timjamia!
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Niin upean näköinen setti, vau! Nämä menee testiin 🙂
Kiva kuulla – uskoisin maistuvan myös teineille ja jopa vähän nuoremmillekin!
Nam, sekä nätit että hyvältä kuulostavat:) Mukavaa viikonloppua Heli:)
Kiitos, näitä aion tehdä uudestaankin – suosittelen!
Kuola valuu, kyseessä on varmaan yksi rakkaimmista comboista, punajuuri ja vuohenjuusto ja kastike on vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen 🙂
Aivan lyömättömät yhdistelmät. Punajuuri on niin hyvää vuohenjuuston ja myös homejuuston kanssa, aijai. Ihanan näköinen kastikekin. <3
Mukavaa viikonloppua Heli. <3
Onpa kiva ohje! Punajuuri ja vuohenjuusto – siinä on oiva kaksikko! Käytän itse ihan liian vähän punajuurta ruuanlaitossa, joten tämä ohje tuli kuin pyynnöstä 🙂
Kiitos Heli-Hannele!
Jotenkin sitä mieltää punajuuren vaikeaksi valmistaa, mutta eihän se ole sitä ; ) Vuohenjuusto sopii täydellisesti punajuurelle!