Punajuurignocchit vuohenjuustolla!

by Beachhousekitchen
7 Kommenttia

Tunnetko jo gnocchit, nuo perunasta valmistetut pastamykyt? Ne ovat hieman työläitä valmistaa, mutta palkitsevat kyllä tekijänsä. Punajuurignocchit sopivat hempeiltä väreiltään ystävänpäiväksi ja vuohenjuustolla kruunattuina ne hurmioittavat makuaisteja niin alkupalana kuin pääateriana.

Annosmääräksi laitoin varovaisesti 2-3 hengelle, sillä pahoin pelkään, ettei tästä satsista riittäisi neljälle, sillä näihin tulee himo!

Gnocchit voi tehdä valmiiksi edellisiltana ja sitten paistaa pannulla rapeiksi kun on tarjoamisen aika. Kenelle sinä valmistaisit näitä tulevana ystävänpäivänä?

punajuuri gnocchit

punajuurignocchit

Punajuurinocchit

Tunnetko jo gnocchit, nuo perunasta valmistetut pastamykyt? Ne ovat hieman työläitä valmistaa, mutta palkitsevat kyllä tekijänsä. Punajuurignocchit sopivat hempeiltä väreiltään ystävänpäiväksi ja vuohenjuustolla kruunattuina ne hurmioittavat makuaisteja… Pastaruoat Punajuurignocchit vuohenjuustolla! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

500 g perunoita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl punajuurimehua

2 kananmunaa

1 1/2 tl suolaa

Lisäksi  jauhoja gnocchien leivontaan

keitinveteen suolaa

voita ja öljyä paistamiseen

Gnocchien kanssa sopii vuohenjuusto, pinjansiemenet, parmesaani, basilika, mustapippuri

Ohje:

  1. Keitä perunat kuorineen, kuori mahdollisimman kuumina. Aja perunat perunasurvimen läpi hienoksi hiutalemassaksi. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita perunamassaan vehnäjauhot, punajuurimehu, kananmunat ja suola.
  3. Massa on helposti puupinnat värjäävää, joten levitä suojaksi voi- tai leivinpaperia. Ripottele leipomisen helpottamiseksi vehnäjauhoja.
  4. Leivo massasta pari pitkoa, joista leikkaa sormenpäänkokoisia puikuloita. Paina esim. haarukalla jälki gnocchin pintaan.
  5. Keitä vesi isossa kattilassa, suolaa se ja keitä gnocchit kolmessa erässä kypsiksi. Kun gnocchit ovat kypsiä, ne nousevat pinnalle.
  6. Nosta gnocchit voipaperin päälle ja kuivaa liika vesi pois.
  7. Paista öljyn ja voin seoksessa kaunis pinta.
  8. Kokoa annokset: ripottele päälle vuohenjuustoa, paahdettuja pinjansiemeniä ja silputtua basilikaa. Viimeistele parmesaanilla ja mustapippurilla.

punajuurignocchit

punajuurignocchit

punajuurignocchit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Rakastavaisten punajuuri-aurajuustopasta | Beach house kitchen 15/02/2016 - 21:06

[…] tein gnoccheja viime viikolla ja sama mehu maustaa tämän punajuuri-aurajuustopastan. Eli jäi hieman päälle […]

Vastaa
Rommirusina 10/02/2016 - 22:24

Todella kauniita kuvia ja herkullinen annos, oijoi. Minulla on tässä jo jonkin aikaa ollut suunnitteilla tehdä gnoccheja pitkästä aikaa, punajuurihan toisi niihin kivaa vaihtelua.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 11/02/2016 - 10:29

Oi kiitos… ) Perusgnoccheja tulee tehtyä parisen kertaa vuodessa.
Kyllä punajuuri antoi värin lisäksi kivan lisän, siis ihan järisyttävän hyvän maun!

Vastaa
Outi 10/02/2016 - 20:18

Ihana annos. Noihin gnoccheihin todella tulee himo.

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 11/02/2016 - 11:19

Reseptivinkki ystävänpäiväksi : ) Vaikken itse niin perunan ystävä olekaan, mutta näissä maistuu!

Vastaa
Tiia K 10/02/2016 - 19:46

Sanaton kuvien kauneudesta ja reseptistä. Heli sulla on täydellinen väri-ja visuaalinen silmä. <3

Vastaa
Heli-Hannele/Beach house kitchen 11/02/2016 - 11:21

Kiitos <3 Kiva hempeillä välillä! Varsinkin tulevan viikonlopun edellä...: )

Vastaa

Kommentoi