PURKKIRUOKAA HÄRKÄPAVUISTA

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Viikonlopulta tähteeksi jääneet ruoat esim. paahdetut tai grillatut kasvikset on helppo upottaa tähän purkkiruokaan. Purkkiruokaa siksi, että härkäpapujen himoissa en mistään löytänyt tuoreita, vaan jouduin turvautumaan purkkisäilykkeeseen. Eihän ne nyt ihan tuoreen veroisia ole, mutta tällaiseen ruokaan mainio proteiinin lähde. Härkäpapuja kasvatin itsekin aiemmin ja voi mitä herkkua ne olivat mm. tässä sadonkorjuupastassa!

Olen jo pitkään haaveillut kypsentäväni kvinoan mantelimaidossa, sillä rakastan mantelin paahteista makua. Lopputulos oli kuitenkin aika mieto ja ei niin mantelinen kuin olin ajatellut. Siksi valmiiseen ruokaan lisäsin vielä mantelirouhetta, jotta sain haluamaani pähkinäistä makua.

Tätä härkäpapu-kasvis-kvinoapaistosta voi syödä sellaisenaan ja loput soveltaa mm. näin:

  • vihersalaatissa ja munakkaissa täytteenä
  • tortillojen täytteenä
  • täytettyjen ohukaisten tai cannellonien täytteenä
  • keitoissa esim. tomaattikeitossa

Hävikkiviikon teeman mukaisesti tähän purkkiruokaan voi laittaa mitä tahansa kasviksia, pähkinäpussien jämät sekä niitä yrttejä, joita kotoa löytyy.

Haastankin kaikki läpikäymään oman jääkaapin, pakastimen ja keittiön kuivahyllyt tulevan viikon aikana. Sieltä varmasti löytyy monta ruokatuotetta, joista päiväykset ovat umpeutumassa tai muuten syytä ottaa käyttöön pölyttymästä. Hävikkiviikko kannustaa miettimään myös omaa rahankäyttöä, miksi viskaisin pois sellaista ruokaa, joka on kelvollista syötävää vielä seuraavina päivinä ja sitten tilalle ostaisin uutta. Tällä viikolla säästetään siis selvää rahaa, kun tyhjennetään niitä oman kodin ruokavarastoja!

#hävikkiviikko #huutiahävikille #kuluttajaliitto

purkkiruokaa

purkkiruokaa

Härkäpapukvinoa

Viikonlopulta tähteeksi jääneet ruoat esim. paahdetut tai grillatut kasvikset on helppo upottaa tähän purkkiruokaan. Purkkiruokaa siksi, että härkäpapujen himoissa en mistään löytänyt tuoreita,… Kasvisruokaa PURKKIRUOKAA HÄRKÄPAVUISTA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 dl kvinoaa

4 dl mantelimaitoa

1 valkosipulinkynsi

1 sipuli

1 chili

1 prk Bonduelle- höyrytettyjä härkäpapuja

1 rkl öljyä

2-3 dl grillattuja/paistettuja vihanneksia (esim. kesäkurpitsaa, paprikaa)

1/2 dl mantelilastuja tai mantelirouhetta

1/2 dl rusinoita

puntti korianteria

suolaa ja mustapippuria

1 limen mehu

Ohje:

  1. Huuhtele kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan huolellisesti.
  2. Lisää kvinoa kiehuvaan mantelimaitoon. Käännä liesi miedolle lämmölle ja anna kypsyä kannen alla 15 minuuttia.
  3. Kuullota murskattu valkosipuli ja pilkottu sipuli öljyssä, lisää chili, härkäpavut ja puolet korianterista.
  4. Lisää jo kypsät vihannekset paistokseen (tai kuullota ne myös öljyssä kypsiksi).
  5. Yhdistä kvinoa ja härkäpapu-vihannesseos. Lisää myös rusinat ja mantelit.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää limen mehu ja loput korianterista.

purkkiruokaa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

vuocho 30/08/2016 - 14:52

Nam, nam – minäkin rakastan härkäpapuja. Aiemmin niitä sainkin pihalta ihan kiitettävästi mutta jostain syystä viime kesänä ja tänä kesänä on sato jäänyt todella vähäiseksi. Vaikka ihan samalla tavalla mielestäni olen tehnyt. Kai se ero sitten on vaan keleissä.

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2016 - 19:31

Ensi kesänä on pakko taas laittaa kasvamaan, tämä oli hieman välivuosi….Tuoreiden härkäpapujen makua ei voita mikään!

Vastaa
Lumo 30/08/2016 - 07:37

Nam! On kyllä hämmästyttävää kuinka vaikeaa härkäpapuja on löytää, Niitähän viljellään paljon rehuksi!

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2016 - 19:32

Juu, pitää oikein googlailla, että jos sattuisi tästä läheltä löytymään, niin heti lähden näitä herkkuja hakemaan!

Vastaa
Tiia K 29/08/2016 - 20:27

Heli, en kestä sua, saat purkkiruuankin twistattua eksoottiseksi gourmeeksi, nam. Me like. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2016 - 19:37

Heh…se oli syvin tarkoitukseni, vaikka en ihan ollut 100% varma meneekö metsään…; ) Mutta ainakin mulle tämä purkkigourmet maistui!

Vastaa
Outi 29/08/2016 - 19:46

Pavut on mun ja miehen yhteistä herkkua. Jos kaikki purkkiruoka näyttäisi noin hyvältä, söisin sellaista useammin 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 30/08/2016 - 19:37

Papuja kannattaa ehdottomasti lisätä ruoanlaittoon enemmän, oikein hyviä kasvisproteiineja : )

Vastaa

Kommentoi