Maustekaappi kannattaa aina säännöllisin väliajoin käydä läpi ja nostaa esiin mausteita, joissa parasta ennen lähestyy. Niin kävi pohjoisafrikkalaista Ras el hanout – maustetta sisältävän pussin kanssa ja meillä syötiin viikonloppuna ihan jumalaisen hyvä marokko meets lähi-itä -tyylinen ateria. Keltainen Ras el hanout maustoi aika kutkuttavalla tavalla maustamattoman härkiksen. Lisukkeena itsetehtyjä pitaleipiä ja hummusta. Ruoka ei saa olla kuivaa, siksi tahnojen ja kastikkeiden ystävä kattoi pöytään myös limellä maustettua turkkilaista jogurttia, raikasti rouhevasti tukevia makuja täynnä olleen setin!
En ollut ajatellut tehdä tästä reseptistä blogijuttua, mutta kun kokonaisuus oli niin täydellinen ja maut balanssissa, niin olihan se nopeasti räpsäistävä kuvat. Tämäkin ateria on kasvisruokaprojektin mukaisesti lihaton! Pitaleivät kannattaa ehdottomasti tehdä itse, oma resepti alla yksi blogin suosituimmista ja ihan sieltä alkuajoilta. Toivottavasti tykkäät tästäkin setistä ♥
PITALEIVÄT (8-10 kpl) 3 dl vettä 25 g hiivaa 1 tl hunajaa 1/2 tl oreganoa 1 tl suolaa 6 dl jauhoja 2 rkl öljyä LIME-JOGURTTI 200 g turkkilaista jogurttia (esim. Pirkka) 1 limen raastettu kuori ja mehu ripaus suolaa ja mustapippuria HUMMUS (ohje Go Greenin sivulta) 2 dl GoGreen Kikherneitä (290 g tölkki, käyttövalmiit) 3 rkl tahinia (esim. Urtekram) 2 valkosipulin kynttä (puristettuna) 4 rkl puristettua sitruunan mehua 1 rkl juustokuminaa suolaa, pippuria n. 1,5 dl vettä oliiviöljyä LISÄKSI maustamatonta härkistä (á 250 g) 1 sipuli pari valkosipulinkynttä öljyä paistamiseen 2 - 3 rkl Ras el hanout- maustetta tomaatteja, yrttejä ja salaattia limen lohkoja Pitaleivät Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja oregano. Alusta jauhot mukaan ja lisää öljy sekä suola. Anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina 8 tai 10 osaan ja pyöritä pulliksi. Kaulitse pullat litteiksi pitaleiviksi. Anna vielä 15-20 minuuttia. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia. Pitaleivät pullistuvat uunissa. Ole tarkka ajan kanssa, sillä pitaleivistä tulee helposti kovia, jos ne ovat yliajan uunissa. Lime-jogurtti Raasta hyvin pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää ne jogurttiin ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Hummus Laita ainekset paitsi oliiviöljy tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada lautaselle. Valuta päälle oliiviöljyä ja paprikajauhetta. Härkis Silppua sipulit ja kuullota hetki öljyssä. Lisää Ras el hanout- mauste. Laita ensin 1 rkl ja jos tykkäät mausteisemmasta, lisää määrää oman maun mukaan. Lisää härkis, sekoita ja anna lämmetä noin 5 minuutin ajan. Laita pitaleipien sisään härkistä, salaattia, tomaatteja, hummusta ja lime-jogurttia. Viimeistele yrteillä ja limellä - NAUTI!Ainesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Aah, en kestä miten ihania ohjeita!
Musta tuli tammikuussa vasta härkiksen ystävä, kun maistoin sitä vasta tuolloin ensimmäistä kertaa. Ihana kasvisproteiini, josta saa niin monenlaista. Sopii varmasti tosi hyvin pita-leipien täytteeksi. Ja tuo lime jogurrti! Aah!
Täytyypä kokeilla. Toivottavasti löytyy Ras el hanout -maustetta! Pita -leipää kokeiltava ja hummusta tehdä itse!
Varmasti löytyy kauppojen maustehyllyistä – on muuten aika koukuttava mauste : )
Voi, miten ihailenkaan teitä kokkaajia, jotka vain katsovat kaappiin ja siitä sitten säveltävät. Härkis näyttää taipuvan moneen. Eksoottisempiinkin juttuihin. Ja kiitos pitaleivän ohjeesta!
Kivaa viikkoa sinulle!
Inspiraatio voi todellakin löytyä ihan omista kaapeista – muutenkin kannattaa tehdä mausteinventaario aika ajoin, sillä mausteillakin on parasta ennen päivä ja ne todella alkavat laimentua ajan myötä!
Ihania ruokakuvia! Hummus on vielä to do-listalla, mutta kun kerran on tehnyt itse pitoja, ei tee mieli ostaa valmiita
Hummusta olen tehnyt muutaman kerran aikaisemmin, on kyllä valtavan helppoa tehdä juuri noista käyttövalmiista kikherneistä : )
Oi oi , täähän on ihan minulle kuin tilauksesta tehty resepti, kuullostaa ja näyttää niin herkulliselta, hummusta ja Ras el hanout :lla maustettua härkistä, ou jees, kiitos ohjeesta 🙂
JEEEE – tämä varmasti maistuisi myös sullekin! Ihanan täyteläisiä makuja ja uunituoretta pitaleipää : )
Tästä setistä tulee väistämättä Lähi-Idässä asumisen ajat mieleen hyvin voimallisesti, vaikka en ole tuota härkistä vielä maistellutkaan 🙂
Miten harvoin tulee tehtyä hummustakaan, sehän on valtavan monikäyttöinen ja maistuu vaikka leivän päällä. Härkis kyllä taipuu näihin eksoottisempiinkin makuihin, suosittelen kokeilemaan. voi jäädä koukkuun…; )