RAS EL HANOUT HÄRKISTÄ, PITAA JA HUMMUSTA

by Beachhousekitchen

Maustekaappi kannattaa aina säännöllisin väliajoin käydä läpi ja nostaa esiin mausteita, joissa parasta ennen lähestyy. Niin kävi pohjoisafrikkalaista Ras el hanout – maustetta sisältävän pussin kanssa ja meillä syötiin viikonloppuna ihan jumalaisen hyvä marokko meets lähi-itä -tyylinen ateria. Keltainen Ras el hanout maustoi aika kutkuttavalla tavalla maustamattoman härkiksen. Lisukkeena itsetehtyjä pitaleipiä ja hummusta. Ruoka ei saa olla kuivaa, siksi tahnojen ja kastikkeiden ystävä kattoi pöytään myös limellä maustettua turkkilaista jogurttia, raikasti rouhevasti tukevia makuja täynnä olleen setin!

En ollut ajatellut tehdä tästä reseptistä blogijuttua, mutta kun kokonaisuus oli niin täydellinen ja maut balanssissa, niin olihan se nopeasti räpsäistävä kuvat. Tämäkin ateria on kasvisruokaprojektin mukaisesti lihaton! Pitaleivät kannattaa ehdottomasti tehdä itse, oma resepti alla yksi blogin suosituimmista ja ihan sieltä alkuajoilta. Toivottavasti tykkäät tästäkin setistä ♥

ras el hanout

ras el hanout pitaa hummusta

Pitaleivät ja täytteet

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PITALEIVÄT

(8-10 kpl)

3 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl hunajaa

1/2 tl oreganoa

1 tl suolaa

6 dl jauhoja

2 rkl öljyä

 

LIME-JOGURTTI

200 g turkkilaista jogurttia (esim. Pirkka)

1 limen raastettu kuori ja mehu

ripaus suolaa ja mustapippuria

 

HUMMUS (ohje Go Greenin sivulta)

2 dl GoGreen Kikherneitä (290 g tölkki, käyttövalmiit)

3 rkl tahinia (esim. Urtekram)

2 valkosipulin kynttä (puristettuna)

4 rkl puristettua sitruunan mehua

1 rkl juustokuminaa

suolaa, pippuria

n. 1,5 dl vettä

oliiviöljyä

LISÄKSI

maustamatonta härkistä (á 250 g)

1 sipuli

pari valkosipulinkynttä

öljyä paistamiseen

2 - 3 rkl Ras el hanout- maustetta

tomaatteja, yrttejä  ja salaattia

limen lohkoja

Ohje:

Pitaleivät Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja oregano. Alusta jauhot mukaan ja lisää öljy sekä suola. Anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina 8 tai 10 osaan ja pyöritä pulliksi. Kaulitse pullat litteiksi pitaleiviksi. Anna vielä 15-20 minuuttia. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia. Pitaleivät pullistuvat uunissa. Ole tarkka ajan kanssa, sillä pitaleivistä tulee helposti kovia, jos ne ovat yliajan uunissa.

Lime-jogurtti Raasta hyvin pestyn limen kuori ja purista mehu. Lisää ne jogurttiin ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.

Hummus Laita ainekset paitsi oliiviöljy tehosekoittimeen ja sekoita. Kaada lautaselle. Valuta päälle oliiviöljyä ja paprikajauhetta.

Härkis Silppua sipulit ja kuullota hetki öljyssä. Lisää Ras el hanout- mauste. Laita ensin 1 rkl ja jos tykkäät mausteisemmasta, lisää määrää oman maun mukaan. Lisää härkis, sekoita ja anna lämmetä noin 5 minuutin ajan. Laita pitaleipien sisään härkistä, salaattia, tomaatteja, hummusta ja lime-jogurttia. Viimeistele yrteillä ja limellä - NAUTI!

ras el hanout

ras el hanout

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

11 Kommenttia

Sofia 15/03/2017 - 11:47

Aah, en kestä miten ihania ohjeita!
Musta tuli tammikuussa vasta härkiksen ystävä, kun maistoin sitä vasta tuolloin ensimmäistä kertaa. Ihana kasvisproteiini, josta saa niin monenlaista. Sopii varmasti tosi hyvin pita-leipien täytteeksi. Ja tuo lime jogurrti! Aah!

Vastaa
Helene Nikula-Örmälä 14/03/2017 - 20:46

Täytyypä kokeilla. Toivottavasti löytyy Ras el hanout -maustetta! Pita -leipää kokeiltava ja hummusta tehdä itse!

Vastaa
Beachhousekitchen 14/03/2017 - 21:06

Varmasti löytyy kauppojen maustehyllyistä – on muuten aika koukuttava mauste : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 14/03/2017 - 18:28

Voi, miten ihailenkaan teitä kokkaajia, jotka vain katsovat kaappiin ja siitä sitten säveltävät. Härkis näyttää taipuvan moneen. Eksoottisempiinkin juttuihin. Ja kiitos pitaleivän ohjeesta!
Kivaa viikkoa sinulle!

Vastaa
Beachhousekitchen 14/03/2017 - 21:10

Inspiraatio voi todellakin löytyä ihan omista kaapeista – muutenkin kannattaa tehdä mausteinventaario aika ajoin, sillä mausteillakin on parasta ennen päivä ja ne todella alkavat laimentua ajan myötä!

Vastaa
Viikonloppukokki 14/03/2017 - 18:01

Ihania ruokakuvia! Hummus on vielä to do-listalla, mutta kun kerran on tehnyt itse pitoja, ei tee mieli ostaa valmiita

Vastaa
Beachhousekitchen 14/03/2017 - 21:12

Hummusta olen tehnyt muutaman kerran aikaisemmin, on kyllä valtavan helppoa tehdä juuri noista käyttövalmiista kikherneistä : )

Vastaa
Sari 14/03/2017 - 15:56

Oi oi , täähän on ihan minulle kuin tilauksesta tehty resepti, kuullostaa ja näyttää niin herkulliselta, hummusta ja Ras el hanout :lla maustettua härkistä, ou jees, kiitos ohjeesta 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 14/03/2017 - 21:13

JEEEE – tämä varmasti maistuisi myös sullekin! Ihanan täyteläisiä makuja ja uunituoretta pitaleipää : )

Vastaa
hannuraty 13/03/2017 - 23:44

Tästä setistä tulee väistämättä Lähi-Idässä asumisen ajat mieleen hyvin voimallisesti, vaikka en ole tuota härkistä vielä maistellutkaan 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 14/03/2017 - 09:04

Miten harvoin tulee tehtyä hummustakaan, sehän on valtavan monikäyttöinen ja maistuu vaikka leivän päällä. Härkis kyllä taipuu näihin eksoottisempiinkin makuihin, suosittelen kokeilemaan. voi jäädä koukkuun…; )

Vastaa

Kommentoi