Kukkakaalin makuun on menneinä viikkoina päässyt varmasti joka ikinen tai vähintään joka toinen suomalainen. Mediassa villinneet kukkakaalitalkoot pelastivat ainakin osan sadosta ja tyhjensivät kauppojen hyllyjä, tämä kansa ainakin saadaan joukkoinnostumaan helposti, HYVÄ me! Olen itse vasta ihan viime vuosina kokkaillut kukkakaalista, ensin silkkisen pyreen muodossa ja viime aikoina aika rohkeastikin maustaen. Eli maailman makuja lautasella tällä kertaa!
Huumaavan hyvä ja moniulotteinen Ras El Hanout mausteseos on Marokosta lähtöisin ja turvaudun aika usein etnisistä kaupoista saataviin valmiisiin seoksiin, toimivat kyllä. Kukkakaalin tuo keltainen mausteiden kuningas maustoi häkellyttävän herkulliseksi. Sellaista, jota voi käydä jääkaapilla kauhomassa kylmänäkin!
Ensimmäistä kertaa kasvatin värikkäitä porkkanoita ja näitä muuten on laitettava kasvimaahan myös ensi kesänä. Violetin, keltaisen ja valkoisen värisiä makeita porkkanoita oli jännää nostaa maasta, koskaan ei tiennyt minkävärinen sieltä on tulossa!
Grilli on ja pysyy pihalla vielä pitkälle lokakuuhun, eli annoksen porkkanat, halloumi ja kukkakaali saivat loppusilauksen ja väripinnan hiiligrillissä, muutenhan nämä olisivat valmistuneet uunissa paahtaen. Jogurtti-tahinikastike viimeistelee makunautinnon!

Ainesosat:
1 (n. 500 g) kukkakaali
1 rkl Ras El Hanout -maustetta
2 rkl öljyä
500 g pieniä porkkanoita
1 tl kuivattua minttua
suolaa ja pippuria
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
KASTIKE
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl valmista tahinia (seesamtahnaa)
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Pese porkkanat ja leikkaa kukkakaali pienemmiksi siivuiksi. Esikeitä kumpiakin koosta riippuen n. 5 minuutin ajan.
- Lorauta porkkanoille hieman öljyä, lisää minttu sekä suolaa kevyesti.
- Sekoita Ras El Hanout -mauste ja öljy, sivele kukkakaalipalat öljyllä.
- Anna maustua ja tee kastike sillä välin sekoittamalla kulhossa kaikki ainesosat sekaisin.
- Leikkaa halloumi siivuiksi ja grillaa kasviksiin ja juustosiivuihin kaunis pinta.
- Kokoa annokset ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
4 Kommenttia
Herkulliset kuvat💛
En ole oikein kukkakaalin ystävä, lapsena sain (ylikypsästä) kukakaalista yliannostuksen. Nyt lukemassani kirjassa oli nìn hyvä kuitenkin niin hyvä tahinikukkakaalikeiton resepti, että se taitaa mennä kokeilun.
Minäkään en ole ollut mikään suurin kukkakaalifani, mutta oppinut tykkäämään kun on hyvin valmistettu tai maukkaasti maustettu!
Grillatut porkkanat ja tuorejuusto on omaa herkkuani, joten tämä reseptikin kuulostaa paremmalta kuin hyvältä. Nam!
Ihanaa torstai-iltaa Heli!
Porkkanoita meillä syödäänkin joka päivä, sillä ne ainakin takuuvarmasti uppoavat taaperollekin, jos ei muu maistu!