RAS EL HANOUT KUKKAKAALIA, PORKKANOITA JA HALLOUMIA

by Beachhousekitchen

Kukkakaalin makuun on menneinä viikkoina päässyt varmasti joka ikinen tai vähintään joka toinen suomalainen. Mediassa villinneet kukkakaalitalkoot pelastivat ainakin osan sadosta ja tyhjensivät kauppojen hyllyjä, tämä kansa ainakin saadaan joukkoinnostumaan helposti, HYVÄ me! Olen itse vasta ihan viime vuosina kokkaillut kukkakaalista, ensin silkkisen pyreen muodossa ja viime aikoina aika rohkeastikin maustaen. Eli maailman makuja lautasella tällä kertaa!

Huumaavan hyvä ja moniulotteinen Ras El Hanout mausteseos on Marokosta lähtöisin ja turvaudun aika usein etnisistä kaupoista saataviin valmiisiin seoksiin, toimivat kyllä. Kukkakaalin tuo keltainen mausteiden kuningas maustoi häkellyttävän herkulliseksi. Sellaista, jota voi käydä jääkaapilla kauhomassa kylmänäkin!

Ensimmäistä kertaa kasvatin värikkäitä porkkanoita ja näitä muuten on laitettava kasvimaahan myös ensi kesänä. Violetin, keltaisen ja valkoisen värisiä makeita porkkanoita oli jännää nostaa maasta, koskaan ei tiennyt minkävärinen sieltä on tulossa!

kukkakaalia

Grilli on ja pysyy pihalla vielä pitkälle lokakuuhun, eli annoksen porkkanat, halloumi ja kukkakaali saivat loppusilauksen ja väripinnan hiiligrillissä, muutenhan nämä olisivat valmistuneet uunissa paahtaen. Jogurtti-tahinikastike viimeistelee makunautinnon!

kukkakaalia

kukkakaalia

KUKKAKAALIA, PORKKANOITA JA HALLOUMIA

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 (n. 500 g) kukkakaali

1 rkl Ras El Hanout -maustetta

2 rkl öljyä

500 g pieniä porkkanoita

1 tl kuivattua minttua

suolaa ja pippuria

1 pkt (250 g) halloumijuustoa

 

KASTIKE

2 dl maustamatonta  jogurttia

2 rkl valmista tahinia (seesamtahnaa)

1 rkl sitruunamehua

1 tl hunajaa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Pese porkkanat ja leikkaa kukkakaali pienemmiksi siivuiksi. Esikeitä kumpiakin koosta riippuen n. 5 minuutin ajan.
  2. Lorauta porkkanoille hieman öljyä, lisää minttu sekä suolaa kevyesti.
  3. Sekoita Ras El Hanout -mauste ja öljy, sivele kukkakaalipalat öljyllä.
  4. Anna maustua ja tee kastike sillä välin sekoittamalla kulhossa kaikki ainesosat sekaisin.
  5. Leikkaa halloumi siivuiksi ja grillaa kasviksiin ja juustosiivuihin kaunis pinta.
  6. Kokoa annokset ja tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

kukkakaalia

kukkakaalia

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Tuuli-Lumo Lifestyle 02/09/2017 - 20:32

Herkulliset kuvat💛

En ole oikein kukkakaalin ystävä, lapsena sain (ylikypsästä) kukakaalista yliannostuksen. Nyt lukemassani kirjassa oli nìn hyvä kuitenkin niin hyvä tahinikukkakaalikeiton resepti, että se taitaa mennä kokeilun.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:50

Minäkään en ole ollut mikään suurin kukkakaalifani, mutta oppinut tykkäämään kun on hyvin valmistettu tai maukkaasti maustettu!

Vastaa
Outi 31/08/2017 - 20:15

Grillatut porkkanat ja tuorejuusto on omaa herkkuani, joten tämä reseptikin kuulostaa paremmalta kuin hyvältä. Nam!
Ihanaa torstai-iltaa Heli!

Vastaa
Beachhousekitchen 07/09/2017 - 09:51

Porkkanoita meillä syödäänkin joka päivä, sillä ne ainakin takuuvarmasti uppoavat taaperollekin, jos ei muu maistu!

Vastaa

Kommentoi