Ihastukseni tofuun ja varsinkin suomalaisen Jalotofun marinoituihin tofuihin vei minut Berliiniin, jossa juuri nyt tutkin kaupunkia ja sen uskomattoman hienoa ja monitahoista ruokatarjontaa palkintomatkalla viime syksyisestä reseptikilpailusta. Tällä matkalla sivistän itseäni saksalaisen ruoka- ja juomakulttuurin muodossa. Uskon että se ei ole pelkästään olutta ja currywurstia, haussa ovat lähinnä saksalaiset luomu- ja pientuottajien viinit, Berliinin etninen ruokatarjonta sekä aito oikea turkkilainen kebab.
Minua Saksaan lennättämässä oli myös oma vakiosuosikkini, kilpailun toinen sponsori Silmusalaatti, jonka ravintekkaita salaatteja ja varsinkin sitä tulista laatua käytän viikottain.
Vaikka olen ns. sekasyöjä, niin kasvissyönti kiinnostaa kovasti ja tofu on yksi hyvä lihan korvike ja proteiinin saannin tae omassa keittiössä. Joskus viime vuonna kohistiin amarantista ja kun muutama viikko sitten kaappeja siivoilin, niin sieltähän löytyi pussi näitä ravinteikkaita siemeniä. Ne testiin siis!
Amarantti oli muinaisten atsteekkien ruokaa ja ohjeet kehottavat paahtamaan sen ennen ruokaan lisäämistä. Maultaan siemenet ovat mietoja ja kun niitä paahtaa tilkassa rasvaa, poksahtelevat ne kuin popcornit. Kokeilin kuorruttaa siemenillä tofupaloja ja ne antoivatkin kivan rapsakkuuden aasialaisittain maustetuille tofupaloille. Uskoisin että amarantti sopisi hyvin myös siemennäkkileipään!
300 g Jalotofun marinoitu chili (3 pkt á 100 g) 1 dl amarantin siemeniä öljyä paistamiseen 1 dl ketjap manis-kastiketta 2 rkl hunajaa 2 rkl riisiviinietikkaa 1 tl seesamiöljyä 1-2 tl chilikastiketta esim. srirachaa tai sambal oelekia suolaa ja mustapippuria korianteria ja kevätsipulia chiliä ja limelohkoja basmatiriisiä Leikkaa tofu paloiksi. Paahda amarantin siemenet nopeasti kuivalla pannulla. Sivele Ketjap manis -kastiketta tofupaloille ja kierittele niitä amarantin siemenissä. Paista tofupaloihin väriä öljyssä. Pidä kantta päällä, ettei siemenet poksahtele ulos pannulta. Ota tofut pannulta paperin päälle. Lisää pannulle loppu Ketjap manis -kastike, hunaja, riisiviinietikka ja seesamikastike. Hauduta hetki. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää tofupalat kastikkeeseen. Leikkaa kevätsipuli ja korianteri silpuksi. Koristele chilillä ja limelohkoilla. Tarjoa tofukastike basmatiriisin kanssa. Ainesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
14 Kommenttia
Tofu ei kuulu ihan minun suosikkiruokiin mutta tuo amarantti sai kiinnostumaan. Jos jo muinaiset atsteekit käyttivät näitä siemeniä. Kauniita ruokakuvia taas kerran 🙂
Kiitos <3 Tofua kannattaa kyllä kokeilla. Paistamalla siihen rapean pinnan ja käyttämällä erilaisia kuorrutteita siitä saa herkkua!
Piti oikein tulla katsomaan. että mikä ihmeen amarantti, kun en sanaa tunnistanut. Amaronen tiedän, tai amaretin, mutta taas tuli opittua uutta.
Minä olen vaikea tofun kanssa – pitäisi varmaan opetella. Tämäkin näyttää niin hyvältä.
Kannattaa kokeilla eri tofumakuja, mm. se hamppu oli itselle uusi juttu ja valtavan hyvää! Amarantti on aika mielenkiintoinen tuttavuus, sitä pitää testata leivonnassakin!
Teen aika harvoin mitään tofusta, mutta tässä on varmasti makua. 🙂 Amarantista en ollut kuullut aikaisemmin. Täytyy ostaa ja kokeilla, jos ja kun tulee vastaan. 🙂
Amarantin löysin muistaakseni Ruohonjuuresta, kannattaa sitä testata! Aika vähän löytyy reseptejä…
Nam:) Minähän syön tofua viikottain ,kun en syö lihaa ,ja lisäksi pidän tosi paljon tofusta,se on itse asiassa se proteiini mitä kroppani huutaa;D (no kalaakin välillä)
Amaranttia minulla on kaapissa,sitä on kiva välillä tehdä salaattien pohjaksi:)
Ja nauti kunnolla siellä Berliinissä!
P.S. Mnulle on kerrottu että tässä paikassa Berliinissä on tosi hyvää hummusta ja Lähi-Idän kasvisruokia ,israelilaisen ja palestiinalaisen yhteinen ravintola
https://www.facebook.com/KanaanRestaurantBerlin/
Tämä jää seuraavaan kertaan. nettiyhteydet pätkivät niin, että vasta eilen pääsin lukemaan kommentit! Kiitos <3
Tykkään tofun lihaisasta tuntumasta ja silti se ei tee kroppaa tukkoiseksi niin kuin punainen liha yleensä tekee! Matka oli tervetullut juttu ja lyhyt irtiotto arjesta. Tosin arkikin maistuu oikein kivalle vauvan ja lukuisten blogijuttujen kanssa, ei ole tylsää päivää tai sellaista tuntua että seinät päälle kaatuisivat!
Tofulle en ole vielä lämmennyt, mutta enpä olekaan saanut sinun kokkaamaa tofuruokaa, sillä tuo näyttää megahyvältä. Upea juttu tuo palkintomatka ja se döner! Uuh.
Minulla oli kauan kammo kun olin joskus syönyt täysin maustamatonta tofua japanilaisessa ravintolassa puikoilla (about 15 v sitten)…Todella mautonta ja hieman löysä tofu päätyi ihan muualle kuin suuhuni… Näitä jalotofun tuotteita voi kyllä vilpittömästi suositella, näissä on makua!
Välillä oikein harmittaa kun maha ei kestä tuota soijaa/tofua kunnolla. Vähän voi aina vaan maistella 🙁
Ihanalta näyttää tämäkin ruoka <3
Kivaa sunnuntaita.
Kiitos <3 Harmi kun niin monelle soija aiheuttaa vatsavaivoja, pitää vaan hissukseen testailla mikä itselle sopivin!
Kaunista viikkoa!