Syntisen hyvää tofua & uusi tuttavuus amarantti!

by Beachhousekitchen

Ihastukseni tofuun ja varsinkin suomalaisen Jalotofun marinoituihin tofuihin vei minut Berliiniin, jossa juuri nyt tutkin kaupunkia ja sen uskomattoman hienoa ja monitahoista ruokatarjontaa palkintomatkalla viime syksyisestä reseptikilpailusta. Tällä matkalla sivistän itseäni saksalaisen ruoka- ja juomakulttuurin muodossa. Uskon että se ei ole pelkästään olutta ja currywurstia,  haussa ovat lähinnä saksalaiset luomu- ja pientuottajien viinit, Berliinin etninen ruokatarjonta sekä aito oikea turkkilainen kebab.

Minua Saksaan lennättämässä oli myös oma vakiosuosikkini, kilpailun toinen sponsori Silmusalaatti, jonka  ravintekkaita salaatteja ja varsinkin sitä tulista laatua käytän viikottain.

Vaikka olen ns. sekasyöjä, niin kasvissyönti kiinnostaa kovasti ja tofu on yksi hyvä lihan korvike ja proteiinin saannin tae omassa keittiössä. Joskus viime vuonna kohistiin amarantista ja kun muutama viikko sitten kaappeja siivoilin, niin sieltähän löytyi pussi näitä ravinteikkaita siemeniä. Ne testiin siis!

Amarantti oli muinaisten atsteekkien ruokaa ja ohjeet kehottavat paahtamaan sen ennen ruokaan lisäämistä. Maultaan siemenet ovat mietoja ja kun niitä paahtaa tilkassa rasvaa, poksahtelevat ne kuin popcornit. Kokeilin kuorruttaa siemenillä tofupaloja ja ne antoivatkin kivan rapsakkuuden aasialaisittain maustetuille tofupaloille. Uskoisin että amarantti sopisi hyvin myös siemennäkkileipään!

tofu

tofu

Rapea tofu

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

300 g Jalotofun marinoitu chili (3 pkt á 100 g)

1 dl amarantin siemeniä öljyä paistamiseen

1 dl ketjap manis-kastiketta

2 rkl hunajaa

2 rkl riisiviinietikkaa

1 tl seesamiöljyä

1-2 tl chilikastiketta esim. srirachaa tai sambal oelekia

suolaa ja mustapippuria

korianteria ja kevätsipulia

chiliä ja limelohkoja

basmatiriisiä

Ohje:

Leikkaa tofu paloiksi. Paahda amarantin siemenet nopeasti kuivalla pannulla. Sivele Ketjap manis -kastiketta tofupaloille ja kierittele niitä amarantin siemenissä. Paista tofupaloihin väriä öljyssä. Pidä kantta päällä, ettei siemenet poksahtele ulos pannulta. Ota tofut pannulta paperin päälle. Lisää pannulle loppu Ketjap manis -kastike, hunaja, riisiviinietikka ja seesamikastike. Hauduta hetki. Mausta chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää tofupalat kastikkeeseen. Leikkaa kevätsipuli ja korianteri silpuksi. Koristele chilillä ja limelohkoilla. Tarjoa tofukastike basmatiriisin kanssa.      

tofu

tofu

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

14 Kommenttia

Marjo 03/04/2016 - 20:24

Tofu ei kuulu ihan minun suosikkiruokiin mutta tuo amarantti sai kiinnostumaan. Jos jo muinaiset atsteekit käyttivät näitä siemeniä. Kauniita ruokakuvia taas kerran 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 09:56

Kiitos <3 Tofua kannattaa kyllä kokeilla. Paistamalla siihen rapean pinnan ja käyttämällä erilaisia kuorrutteita siitä saa herkkua!

Vastaa
Minna Vuo-Cho 03/04/2016 - 18:09

Piti oikein tulla katsomaan. että mikä ihmeen amarantti, kun en sanaa tunnistanut. Amaronen tiedän, tai amaretin, mutta taas tuli opittua uutta.
Minä olen vaikea tofun kanssa – pitäisi varmaan opetella. Tämäkin näyttää niin hyvältä.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 09:57

Kannattaa kokeilla eri tofumakuja, mm. se hamppu oli itselle uusi juttu ja valtavan hyvää! Amarantti on aika mielenkiintoinen tuttavuus, sitä pitää testata leivonnassakin!

Vastaa
Terhi Kananpoikien Bistro 03/04/2016 - 16:39

Teen aika harvoin mitään tofusta, mutta tässä on varmasti makua. 🙂 Amarantista en ollut kuullut aikaisemmin. Täytyy ostaa ja kokeilla, jos ja kun tulee vastaan. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 09:58

Amarantin löysin muistaakseni Ruohonjuuresta, kannattaa sitä testata! Aika vähän löytyy reseptejä…

Vastaa
Jael 03/04/2016 - 15:30

Nam:) Minähän syön tofua viikottain ,kun en syö lihaa ,ja lisäksi pidän tosi paljon tofusta,se on itse asiassa se proteiini mitä kroppani huutaa;D (no kalaakin välillä)
Amaranttia minulla on kaapissa,sitä on kiva välillä tehdä salaattien pohjaksi:)
Ja nauti kunnolla siellä Berliinissä!

Vastaa
Jael 03/04/2016 - 15:33

P.S. Mnulle on kerrottu että tässä paikassa Berliinissä on tosi hyvää hummusta ja Lähi-Idän kasvisruokia ,israelilaisen ja palestiinalaisen yhteinen ravintola
https://www.facebook.com/KanaanRestaurantBerlin/

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 09:58

Tämä jää seuraavaan kertaan. nettiyhteydet pätkivät niin, että vasta eilen pääsin lukemaan kommentit! Kiitos <3

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 10:00

Tykkään tofun lihaisasta tuntumasta ja silti se ei tee kroppaa tukkoiseksi niin kuin punainen liha yleensä tekee! Matka oli tervetullut juttu ja lyhyt irtiotto arjesta. Tosin arkikin maistuu oikein kivalle vauvan ja lukuisten blogijuttujen kanssa, ei ole tylsää päivää tai sellaista tuntua että seinät päälle kaatuisivat!

Vastaa
Tiia K 03/04/2016 - 10:33

Tofulle en ole vielä lämmennyt, mutta enpä olekaan saanut sinun kokkaamaa tofuruokaa, sillä tuo näyttää megahyvältä. Upea juttu tuo palkintomatka ja se döner! Uuh.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 10:02

Minulla oli kauan kammo kun olin joskus syönyt täysin maustamatonta tofua japanilaisessa ravintolassa puikoilla (about 15 v sitten)…Todella mautonta ja hieman löysä tofu päätyi ihan muualle kuin suuhuni… Näitä jalotofun tuotteita voi kyllä vilpittömästi suositella, näissä on makua!

Vastaa
Outi 03/04/2016 - 10:32

Välillä oikein harmittaa kun maha ei kestä tuota soijaa/tofua kunnolla. Vähän voi aina vaan maistella 🙁
Ihanalta näyttää tämäkin ruoka <3
Kivaa sunnuntaita.

Vastaa
Beachhousekitchen 05/04/2016 - 10:03

Kiitos <3 Harmi kun niin monelle soija aiheuttaa vatsavaivoja, pitää vaan hissukseen testailla mikä itselle sopivin!
Kaunista viikkoa!

Vastaa

Kommentoi