TANDOORI-TOFUVARTAAT

by Beachhousekitchen

Miten ihmeessä siitä soijasta tai tofusta saisi hyvänmakuista? Aika usein kuulee kysyttävän. Tässäpä yksi helppo ja nopea resepti, joka toimii! Minulle kyllä maistuu tofu vallan mainiosti, kunhan se on kunnolla maustettua tai marinoitua! Jääkaapissa oli paketti maustamatonta tofua ja luonnon jogurttia, niin tuli mieleen tehdä intialaistyyppiset tandoori-tofuvartaat. Vielä kun kuivakaapista löytyi valmista Tandoori paste -tahnaa, niin mielenkiintoinen ruokakokeilu oli valmis toteutettavaksi.

tandoori-tofuvartaat

Ohje on näinkin yksinkertainen!

Sekoitin maustamattomaan jogurttiin (1 1/2 dl) tandoori-tahnaa 1 1/2 rkl ja n. 1 tl sitruunamehua. Pilkoin tofun (300 g Jalotofu) kahdeksaan osaan ja kaadoin jogurttimarinadin päälle. Annoin maustua tunnin jääkaapissa ennen paistamista.

Puutikkuihin pujotetut tofukuutiot (+ lisäksi paprikaa väliin) laitoin leivinpaperille ja annoin paistua uunissa n. 13 minuuttia 240-asteessa. Tarjoilin vartaat kvinoan kanssa. Tästä tuli niin hyvää ja lämmittävää ruokaa, juuri sopivaa kylmeneville keleille. Suosittelen kokeilemaan, jos tofu ei ole vielä tuttu juttu.

tandoori-tofuvartaat

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

16 Kommenttia

Natalie 17/10/2016 - 20:59

Vitsi näyttää niin hyvälle!! Tätä pitää ehdottomasti testata! <3
http://www.cosmopolitan.fi/natalievilen

Vastaa
Beachhousekitchen 18/10/2016 - 10:38

Suosittelen, sopii niin tähän syksyyn, tandoorimauste lämmittää kummasti!

Vastaa
vuocho 17/10/2016 - 17:48

Minulla on tofun kanssa haasteena sen suutuntuma… jotenkin liian pehmeää. Vaan pitäneepä kokeilla uudellen ja tässähän olisi varmaan makua tarpeeksi vaativammallekin 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 18/10/2016 - 10:38

Makua kyllä lupaan ja ihan uunissakin sai rapean pinnan paistamisen sijaan : )

Vastaa
Tiia K 17/10/2016 - 16:09

Sushin ja thaikkuruuan jälkeen suurin rakkaus on Nepalilainan ja intialainen ruoka, joten ooh fantastinen resepti <3 Kivaa viikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2016 - 17:33

Kiitos : ) Tämä lihaton tandoorivuoka on täydellistä kylmän syys-tai talvipäivän ruokaa!

Vastaa
Aino 17/10/2016 - 10:09

Ihana ohje! Menee kokeiluun kyllä. Tandoorikana oli aikoinaan yks lemppariruokiani. Eipä käyny mielessäkään, että siitä sais vegeystävällisen version näin helposti 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2016 - 17:04

No en minäkään arvannut, että näin saisi nopeasti vegeversion, suosittelen kokeilemaan : )

Vastaa
Jonna 17/10/2016 - 09:59

Näyttää herkulta. Tofu tosiaan pitää maustaa kunnolla tai se on kyllä ihan hirveää. Hyvin maustettuna uppoaa kyllä täälläkin, vaikka lihansyöjä noin muuten olenkin.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2016 - 17:15

Olen niin samoilla linjoilla, itse maustan aina tuplasti voimakkaammaksi! Lihan korvikkeena aivan loistava : ) vaikka sekasyöjänä täällä vielä ollaan!

Vastaa
Jael 16/10/2016 - 23:32

NÄyttää hurjan herkulliselta,ei uskoisi tofuksi kun katsoo kuvaa.Itse käytän viikottain tofua,se on mun “lihani” ja siitähän saa helpostikin hyvää:) Namskis:) Paketti tofua jääkaapissa,ehkä teenkin tätä.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2016 - 17:25

Ei todellakaan uskoisi tofuksi ja uunissa sai hyvän pinnankin..ilman öljyä ja rasvaa! Erittäin hyvää riisin tai kvinoan kanssa.

Vastaa
tyynenkaa 16/10/2016 - 20:25

Apua! Ei tää ollutkaan lihaa!!! 😀 Tyynen suhde tofuun on ristiriitainen. Etsin vieläkin sitä täydellistä tofureseptiä. Ehkä voin lopettaa etsimisen. Se taitaapi olla tässä.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2016 - 17:26

Hihii…ei ollut lihaa, mutta näyttää siltä. Ja oikeasti, tämä kyllä maistuu myös lihansyöjälle!

Vastaa
Outi 16/10/2016 - 20:15

Minulla on juuri tuo ongelma, että en osaa maustaa tofua oikein vaikka muuten maustamisen hallitsenkin (omasta mielestäni ainakin).
Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/10/2016 - 17:30

Kiitos : ) Tässä voimakasmausteinen vaihtoehto ja uunissa paistettuna saa aika kivan rapean pinnankin – ihan loistava vaihtoehto lihalle!

Vastaa

Kommentoi