Miten ihmeessä siitä soijasta tai tofusta saisi hyvänmakuista? Aika usein kuulee kysyttävän. Tässäpä yksi helppo ja nopea resepti, joka toimii! Minulle kyllä maistuu tofu vallan mainiosti, kunhan se on kunnolla maustettua tai marinoitua! Jääkaapissa oli paketti maustamatonta tofua ja luonnon jogurttia, niin tuli mieleen tehdä intialaistyyppiset tandoori-tofuvartaat. Vielä kun kuivakaapista löytyi valmista Tandoori paste -tahnaa, niin mielenkiintoinen ruokakokeilu oli valmis toteutettavaksi.
Ohje on näinkin yksinkertainen!
Sekoitin maustamattomaan jogurttiin (1 1/2 dl) tandoori-tahnaa 1 1/2 rkl ja n. 1 tl sitruunamehua. Pilkoin tofun (300 g Jalotofu) kahdeksaan osaan ja kaadoin jogurttimarinadin päälle. Annoin maustua tunnin jääkaapissa ennen paistamista.
Puutikkuihin pujotetut tofukuutiot (+ lisäksi paprikaa väliin) laitoin leivinpaperille ja annoin paistua uunissa n. 13 minuuttia 240-asteessa. Tarjoilin vartaat kvinoan kanssa. Tästä tuli niin hyvää ja lämmittävää ruokaa, juuri sopivaa kylmeneville keleille. Suosittelen kokeilemaan, jos tofu ei ole vielä tuttu juttu.
With ♥ from beach house kitchen
16 Kommenttia
Vitsi näyttää niin hyvälle!! Tätä pitää ehdottomasti testata! <3
http://www.cosmopolitan.fi/natalievilen
Suosittelen, sopii niin tähän syksyyn, tandoorimauste lämmittää kummasti!
Minulla on tofun kanssa haasteena sen suutuntuma… jotenkin liian pehmeää. Vaan pitäneepä kokeilla uudellen ja tässähän olisi varmaan makua tarpeeksi vaativammallekin 🙂
Makua kyllä lupaan ja ihan uunissakin sai rapean pinnan paistamisen sijaan : )
Sushin ja thaikkuruuan jälkeen suurin rakkaus on Nepalilainan ja intialainen ruoka, joten ooh fantastinen resepti <3 Kivaa viikkoa Heli <3
Kiitos : ) Tämä lihaton tandoorivuoka on täydellistä kylmän syys-tai talvipäivän ruokaa!
Ihana ohje! Menee kokeiluun kyllä. Tandoorikana oli aikoinaan yks lemppariruokiani. Eipä käyny mielessäkään, että siitä sais vegeystävällisen version näin helposti 🙂
No en minäkään arvannut, että näin saisi nopeasti vegeversion, suosittelen kokeilemaan : )
Näyttää herkulta. Tofu tosiaan pitää maustaa kunnolla tai se on kyllä ihan hirveää. Hyvin maustettuna uppoaa kyllä täälläkin, vaikka lihansyöjä noin muuten olenkin.
Olen niin samoilla linjoilla, itse maustan aina tuplasti voimakkaammaksi! Lihan korvikkeena aivan loistava : ) vaikka sekasyöjänä täällä vielä ollaan!
NÄyttää hurjan herkulliselta,ei uskoisi tofuksi kun katsoo kuvaa.Itse käytän viikottain tofua,se on mun “lihani” ja siitähän saa helpostikin hyvää:) Namskis:) Paketti tofua jääkaapissa,ehkä teenkin tätä.
Ei todellakaan uskoisi tofuksi ja uunissa sai hyvän pinnankin..ilman öljyä ja rasvaa! Erittäin hyvää riisin tai kvinoan kanssa.
Apua! Ei tää ollutkaan lihaa!!! 😀 Tyynen suhde tofuun on ristiriitainen. Etsin vieläkin sitä täydellistä tofureseptiä. Ehkä voin lopettaa etsimisen. Se taitaapi olla tässä.
Hihii…ei ollut lihaa, mutta näyttää siltä. Ja oikeasti, tämä kyllä maistuu myös lihansyöjälle!
Minulla on juuri tuo ongelma, että en osaa maustaa tofua oikein vaikka muuten maustamisen hallitsenkin (omasta mielestäni ainakin).
Kivaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!
Kiitos : ) Tässä voimakasmausteinen vaihtoehto ja uunissa paistettuna saa aika kivan rapean pinnankin – ihan loistava vaihtoehto lihalle!