Tarkan euron ja kolmen ainesosan BATAATTI-FETAPIHVIT

by Beachhousekitchen

Tammikuu, jolloin pitäisi säästää, keventää, elää tipattomasti ja lihattomasti, innostaa kokeilemaan uusia ruokia ja erityisesti kasvisruokareseptejä! Bataatti on juuri nyt sesongissa oleva mukulakasvi ja juures, josta tulee tehtyä täyteläistä keittoa aika usein ja kerran talvessa bataattignoccheja tai bataattiranskalaisia. Nyt siitä tehdään luontaisesti gluteenittomia bataatti-fetapihvejä!

Suolainen feta ja makea bataatti ovat kyllä pettämätön yhdistelmä ja massasta saa tehtyä aikamoisen määrän kasvispihvejä. Mitä pienempiä, sitä helpompia paistaa ja pysyvät paremmin koossa. Oikeastaan parempi tehdä pihvimassa edellisiltana jääkaappiin mehevöitymään ja paistaa satsi seuraavana päivänä. Nämä ovat täysin jauhottomia, joten sopivat myös keliaakikoille. Niin herkullisia tuorejuusto-fraichen ja salaatin kanssa. Pihvien päälle raastoin persialaista kuivattua limettiä eli loomia (ks. kuvassa alla), jonka sain Jaelilta – kiitos ruokatulaisesta ihana Jael Appelsiineja ja hunajaa -blogista! Aika raikas mauste kasvispihveille.

Kokeilimme bataati-fetapihvejä myös minihampurilaisissa cheddarin ja punasipulin kanssa ja olipa todella maukas kasvishamppisversio! Osallistun tällä reseptillä kollegani Kokkaavan isin #tarkanmarkan reseptit -haasteeseen, näitä bataattipihvejä söimme peräti kolme päivää sellaisenaan, salaatissa ja hampurilaisissa, pihvien raaka-ainekustannus yhteensä 5 euroa! Edullista ja ihan älyttömän herkullista arkiruokaa!

Mikä on sinun tarkan euron arkiruokasi?

bataatti feta kasvispihvit

BATAATTI-FETAPIHVIT

Tulosta resepti
Annoksia: 20 - 25 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 kg bataattia

1 kananmuna

100-150 g fetajuustoa maun mukaan

LISÄKSI 

ripaus suolaa ja mustapippuria

cayennepippuria

tuoreita yrttejä esim. korianteria

TUOREJUUSTO-FRAICHE

180 g tuorejuustoa esim. Italian yrtit tai Ruohosipuli

120 g creme fraichea

1 rkl sitruunamehua

suolaa ja mustapippuria

Ohje:

  1. Kääri bataatit folioon ja kypsennä 225-230 asteisessa uunissa n. 1 tunnin ajan kunnes kypsiä. 
  2. Jäähdytä, leikkaa bataatit kahtia ja kaavi "sisus" erilliseen kulhoon.
  3. Käytä survinta apuna ja hienonna massa, lisää kananmuna ja murusteltu feta.
  4. Mausta ja anna levätä jääkaapissa.
  5. Pyörittele massasta kostutetuin käsin pullia tai pihvejä, paista uunissa 220-asteessa n. 15 minuuttia tai paistinpannulla kaunis pinta ja laita uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi.
  6. Tee fraiche: vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja creme fraiche, mausta ja anna olla hetki kylmässä.

Lue nämäkin

15 Kommenttia

Riitta 20/01/2020 - 11:04

Näistä tehdyt hampurilaiset kuulostavat todella hyviltä, suu vettyi lukiessa. 😀 Hmm, mun pihistelyruoat on yleensä piirakoita ja keittoja, joihin saa tuupattua vähän sitä sun tätä jämää.

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 09:46

Nekin ovat meillä suosittuja, eivät ikinä epäonnistu ja maistuvat kaikille : )

Vastaa
Jael 19/01/2020 - 21:35

Miten ihanat pihvit, tykkään niin tuosta bataatti&fetakombosta🧡🍠ja kivasti odasit käyttää tuohon loomia 🖤

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 09:46

Loomi oli i h a n a lisä, kiitos tuliaisesta!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 19/01/2020 - 20:04

Miltei kaikki arkiruokani ovat tarkan euron annoksia. Harvemmin kukuu paria euroa enempää arkiriokaan.Kuluneella viikolla tein mm. maissilla, mustapavuilla ja tomaatilla täytettyjä bataatteja. Erilaiset munakkaat ovat myös näppäriä; edullisia, nopeita valmistaa ja niihin voi upottaa miltei mitä vain.

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 09:47

Samaa mieltä : ) Kyllä sitä kovin edullisesti elää kun vähän suunnittelee ja hyödyntää ja olemassa olevia raaka-aineita ja kuivakaappi meillä ainakin on oikea aarrekaappi : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 19/01/2020 - 20:04

Miltei kaikki arkiruokani ovat tarkan euron annoksia. Harvemmin kukuu paria euroa enempää arkiriokaan.Kuluneella viikolla tein mm. maissilla, mustapavuilla ja tomaatilla täytettyjä bataatteja. Erilaiset munakkaat ovat myös näppäriö; edullisia, nopeita valmistaa ja niihin voi upottaa miltei mitä vain.

Vastaa
Sari Multanen 19/01/2020 - 19:19

Kuullostaa herkulliselta, siinä on yhdistetty kaksi minun lempparia eli feta ja bataatti 🙂 Ja sopii tyttären kasvisruokavalioonkin, joskus on hankala keksiä ruokaa, jota kaikki voivat syödä 🙂 Eli tämä kokeiluun!

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 09:50

Nämä kyllä maistuvat kaikille ja jäivät meidän arkiruokasuosikiksi!

Vastaa
Outi 19/01/2020 - 18:50

Voi nam mitä pihvejä. Näistähän voisi varmaan tehdä myös kasvishamppareita <3
Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 10:12

Me tehtiinkin ja olivat ihan huippuhyviä : )

Vastaa
Tuovi Pietilä 19/01/2020 - 18:27

Punajuurista tehty borsch-keitto on meidän halparuokaa,siihen tulee myös kaalia ja vähän sianlihaa.Sain tämän reseptin ukrainalaiselta ystävältä.

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 10:15

Nyt täytyy myöntää, etten ole itse tehnyt koskaan borsch-keittoa, vaikka punajuurista pidän kovasti! Keitot ovat myös loistavia tarkan euron ruokia : )

Vastaa
Tiia Koivusalo 19/01/2020 - 16:35

Nam ja ihan sairaan hyvä idea ja bataatin ja fetan liitto, ah. 😋

Ihanaa tulevaa uutta viikkoa Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 31/01/2020 - 10:15

Toimii ihan superhyvin : )

Vastaa

Kommentoi