Taivaallinen tatti-vuohenjuustorisotto

by Beachhousekitchen
2 Kommenttia

Paras tattisesonki on juuri meneillään ja tässä yksi vaihtoehto metsän antimien hyödyntämiseen. En ole aiemmin kokeillut vuohenjuustoa tattien kanssa ja tämän kokeilun seurauksena meille tuli ihan uusi lemppari ruoka! Paras vuohenjuusto tähän ruokaan on Presidentin 12 Petits chevres doux. Neljään annokseen riittää puolet kaksiosaisesta pakkauksesta. Tämä kuoreton vuohenjuusto on koostumukseltaan pehmeä ja sulaa mehevästi risottoannoksessa. En halunnut sekoittaa vuohenjuustoa risottomassaan, vaan murustella sen risoton päälle.  Jos ruokaa sattuisi jäämään, älä viskaa pois. Tai itse asiassa tee samalla vaivalla puolitoista- tai kaksinkertainen annos. Tiistaina pyöritellään risoton jämistä italialaisia riisipalleroita!

TATTI-VUOHENJUUSTORISOTTO (4 annosta)

1 valkosipulinkynsi

 1 sipuli

voita ja öljyä

3 dl risottoriisiä

1 dl valkoviiniä

8dl kasvislientä

1/2 dl parmesaania

1 dl kermaa

timjamia

5-6 herkkutattia

100 g vuohenjuustoa

suolaa & mustapippuria

päälle raastettua parmesaania ja timjamin lehtiä

Kun hierot valkosipulin kynttä hieman lämmenneen pannun pohjaan ennen rasvan laittoa, saat todella aromaattisen valkosipulin tuoksun keittiöön ja maun ruokaan (apukokki vinkkasi, oli nähnyt jostakin kokkiohjelmasta). Paista sipulisilppu voin ja öljyn seoksessa, lisää risottoriisit ja kuullota parin minuutin ajan. Kiehauta nopeasti valkoviini sekaan ja laske lämpötilaa. Lisää vähitellen kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita välillä. Loppuvaiheessa 15-20 minuutin kuluttua lisää kerma ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tatit pannulla

Paista herkkutatit voissa ja lisää mukaan timjamia. Sekoita sienet (jalat ja osa hattua) mukaan risottoon ja jätä muutama kaunis sienenmallinen yksilö annoksen päälle houkuttimeksi. Murustele vuohenjuusto päälle ja parmesaania maun mukaan.  Jos haluat, niin  esim. tryffelinmakuinen oliiviöljy viimeistelee makuelämyksen!

Valmis annos

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

2 Kommenttia

Maailman äärellä / Heidi 15/09/2016 - 20:29

Ihana ohje löytyi täältä arkistojesi kätköistä! Tämä ohje lähtee testiin heti viikonloppuna. Kiitos tästä <3.

Vastaa
Beachhousekitchen 18/09/2016 - 17:52

Ihan mahtavaa! Rakastan risottoja, niissä ei voi epäonnistua : )

Vastaa

Kommentoi