TÄYDELLINEN SADONKORJUUPASTA

by Beachhousekitchen
1 Kommentti

Puutarhamme on jo parin viikon ajan ilahduttanut kotikeittiötämme maukkailla luomukasvatetuilla kirsikkatomaateilla, kesäkurpitsoilla, härkäpavuilla, minimunakoisoilla ja yrteillä. Kumpikohan on muuten jännittävämpää, arpominen kuinka moni itse kasvatettu taimi nousee alkukeväällä sieltä maitopurkista vaiko se, minkälainen sato sitten heinä-elokuussa itse kasvimaasta nostetaan! Sadonkorjuuaika on nyt siis meneillään. Alkuviikosta yleensä teen isomman satsin maukasta kotiruokaa, josta saa sitten helpolla vaivalla lämmitettyä annoksen kiireisessä arjessa. Nyt oli aika sadonkorjuupastan, josta tuli ihan täydellinen! Paljon raikkaita ja mikä tärkeintä, itsekasvatettuja aineksia & makuja.

Härkäpavuista tuli yksi kesän suosikeistamme, taimet suorastaan villiintyivät luomumullan ja saven sekaisessa viljelylaatikossa, ja satoa on tullut jo aika kivasti. Tomerat taimet eivät säikähtäneet alkukesän raekuuroja, eivätkä heinäkuun paahtavaa hellettäkään. Pientä salapoliisintyötä oli tehtävä, jotta selvisi miten hernemäisen kasvin antimet saadaan lautaselle! Ja mikä proteiinin lähde tämä hernekasveihin kuuluva härkäpapu onkaan, 30 g kasviproteiinia 100 grammassa papuja.

Härkäpapu Toinen puutarhamme tulokas tänä vuonna oli minimunakoiso, jonka n. 10 cm korkuisena taimena hankin toukokuussa isohkoon ruukkuun pihallemme. Auringosta pitävä minimunakoiso alkoi sitten heinäkuun lopulla tuottamaan runsaasti satoa, ja nyt vielä odotamme loppujen valmistumista.

eggplant

vihannekset_sadonkorjuu

SADONKORJUUPASTA (2 hengelle)

(gluteeniton)

2 minimunakoisoa

1 pieni kesäkurpitsa

10 palkoa härkäpapuja

kourallinen kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

1 valkosipulin kynsi

(½ dl valkoviiniä)

yrttejä: basilikaa, timjamia, persiljaa…

½ dl öljyä

suolaa & pippuria

parmesaania & tryffeliöljyä pinnalle

200 g haluamaasi pastaa (itse käytimme gluteenitonta spagettia, säästä keitinvettä n. 1 dl kastikkeeseen)

——-

  1. Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsa lohkoiksi, levitä niille suolaa ja anna itkettyä n. 20 minuuttia. Taputtele talouspaperilla kuiviksi.
  2. Kuori härkäpavut  paloista ja kiehauta n. 2-3 minuuttia. Kaada ne sitten jääkylmään vesiastiaan, jotta kypsyminen lakkaisi. Kun pavut ovat jäähtyneet, poista niistä helposti lähtevä kuorikerros ja pullauta sisus kuoresta.
  3. Paista pannulla runsaassa öljyssä ohuiksi siivuiksi leikatut itketetyt munakoiso- ja kesäkurpitsalohkot, sipuli ja murskattu valkosipuli.
  4. Lisää valkoviini, kiehauta nopeasti kasaan ja kun vihannekset ovat kypsiä, niin lisää lohkotut kirsikkatomaatit, kuoritut ja esikeitetyt härkäpavut, yrtit, suola ja pippuri. Tarkista maku.
  5. Lisää keitetty spagetti kasvisten sekaan pannulle. Säästä pastan keitinvettä n. 1 dl ja lisää mukaan. Tarjoa seuraksi laadukasta raastettua parmesaania ja esim. tryffeliöljyä.

NAUTI, TEKEE HYVÄÄ MIELELLE & RUUMIILLE! Mens sana in corpore sano!

Valmis_pasta

Pasta_19.8

With ♥ from beach house kitchen.

 

 

 

 

 

 

 

Lue nämäkin

1 Kommentti

PURKKIRUOKAA HÄRKÄPAVUISTA | Beach house kitchen 29/08/2016 - 17:40

[…] Viikonlopulta tähteeksi jääneet ruoat esim. paahdetut tai grillatut kasvikset on helppo upottaa tähän purkkiruokaan. Purkkiruokaa siksi, että härkäpapujen himoissa en mistään löytänyt tuoreita, vaan jouduin turvautumaan purkkisäilykkeeseen. Eihän ne nyt ihan tuoreen veroisia ole, mutta tällaiseen ruokaan mainio proteiinin lähde. Härkäpapuja kasvatin itsekin aiemmin ja voi mitä herkkua ne olivat mm. tässä sadonkorjuupastassa! […]

Vastaa

Kommentoi