Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa
Kasvissyöjiä hemmotellaan varsinkin tässä kuussa mitä maistuvimmalla resepteillä. Käynnissä on aika monella lihaton lokakuu ja tässä yksi mainio resepti – kurpitsa-cheddar cannellonit – vaikkapa tulevaksi viikonlopuksi. Eikä tarvitse edes olla kasvissyöjä pitääkseen näistä! Kasvistäytteisten cannellonien täytteestä löytyy mm. Pirkan uutta Monterey Jack -cheddarjuustoa, joka antaa täydellisen koostumuksen ja sopii muihinkin uuniruokiin sekä tietysti hampurilaisiin!
En itse oikein välitä seurata orjallisesti täyttä ehdottomuutta jonkun asian suhteen (aina tulee olla vara joustaa), joten en sitoudu lihattomiin, sokerittomiin tai tipattomiin jaksoihin. Kohtuudella kaikkea. Se täytyy myöntää, että aika lihattomasti olen viime kuukaudet elellyt, kiitos mahtavan sesonkikasvistarjonnan, reseptiikan sekä uusien lihattomien tuoteinnovaatioiden!
Spagettikurpitsasta saa herkullista ja vähähiilihydraattista vehnäspagetin korviketta, mutta se sopii myös cannellonien täytteeksi ja pataruokiin. Mascarpone mielletään käytettäväksi makeissa leivonnaisissa, mutta olipas yllätys, miten täyteläisen maun se antoi näihin kasviscannelloneihin. Sopii siis ruoanlaittoon ja uskoisin, että perinteiseen lasagneen antaisi myös uuden makupiristyksen!
Tämän reseptin mukaan tehtynä kaikki cannelloniputket tulee täytettyä (jos täytettä jäisi, niin sen voi laittaa cannellonien pinnalle). Kun ollaan vielä niin hävikin estotunnelmissakin, niin hyödynnetään ihan koko kurpitsa. Kurpitsan siemenistä saa paahdettuina kivasti koristetta ja rapeutta valmiiden cannellonien pinnalle. Aika täydellistä lokakuisen viikonlopun herkkuruokaa!

Ainesosat:
25 kpl/2 uunivuoallista
cannelloneja (esim. Myllyn paras 250 g/25 putkiloa)
Täytteeksi
2,2-2,3 kg spagettikurpitsa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
Pirkka Luomu baby pinaattia (pussi 65 g)
¼ tl muskottipähkinää
1 luomu sitruunan raastettu kuori
1 kpl Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
2 pkt Pirkka Monterey Jack -cheddarjuustoa (á 180 g)
1 ½ tl suolaa 1 tl mustapippuria
Pohjalle
Pirkka tomaattimurskaa (á 500 g)
Pinnalle
¼ osaa spagettikurpitsasta ja puolet cheddarjuustosta
3 tomaattia siivutettuna
Viimeistelyyn
paahdettuja kurpitsansiemeniä, mustapippuria, yrttejä (esim. oreganoa, basilikaa tai salviaa) sekä Pirkka oliiviöljyä
Ohje:
OHJE: Halkaise spagettikurpitsa ja koverra siemenet pois. Laita kurpitsan puolikkaat leivinpaperin päälle, rouhi niihin hieman suolaa ja pirskottele oliiviöljyä. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Laske uunin lämpöä n. 175-asteeseen. Huuhtele ja kuivaa kurpitsan siemenet. Laita siemenet pellille ja paahda n. 10 minuuttia. Ripottele päälle sormisuolaa. Kuullota sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää pienemmäksi pilkotut pinaatit ja sitruunan kuori. Raasta cheddarjuusto. Koverra kurpitsan puolikkaista liha haarukalla ja lusikan avulla. Laita ¾ osaa kurpitsasta kulhoon täytteeksi. Lisää massaan sipuli-pinaattiseos, mascarpone sekä puolet cheddarista. Lisää suola ja mustapippuri. Säästä ¼ spagettikurpitsaa ja puolet juustoraasteesta pinnalle. Cannellonipakkauksesta ja täyteannoksesta tulee valmiita cannelloneja kahteen eri vuokaan tai yhteen suureen uunivuokaan. Jaa tomaattimurska vuokien pohjalle. Aloita cannellonien täyttö asettamalla putkilo kämmentä vasten. Lusikoi pienellä lusikalla täytettä puoleen väliin, käännä cannelloniputki toisin päin ja täytä toinen puoli. Lado täytetyt cannellonit uunivuokaan vieri viereen. Levitä ¼ osaa koverrettua spagettikurpitsamassaa (+ mahdollinen jäänyt täyte) täytettyjen cannellonien päälle, ripottele päälle cheddarjuusto ja siivutetut tomaatit. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia. Ripottele valmiiden cannellonien päälle kurpitsansiemenet, rouhi mustapippuria, silppua yrttejä ja viimeistele laadukkaalla Pirkka oliiviöljyllä.
Kurpitsa on todella monikäyttöinen ja siitä kokkaa melkein mitä tahansa. Viime syksynä täällä blogissa kurpitsasta valmistui jumalaisen herkullinen risotto ja sen kylkeen kurpitsa-focaccia.
Uudesta K-Ruoka lehdestä löytyy lisää niin kasvis- kuin muitakin ruokareseptejä. Jos et ole omaa kaupan hyllystä saanut, niin klikkaa herkuttelumatkalle täältä!
With ♥ from beach house kitchen
23 Kommenttia
Tein tätä viime vuonna ja cannellonien täyttö oli vaivalloista. Täyte oli todella hyvää, suunnittelinkin tekeväni tämän lasagnelevyistä. 🤔
Oih miten hyvä idea, täytyypä kokeilla ja jakaa vinkki! On totta että cannellonien täyttö vie vähän aikaa, uskoisin että lasagenelevyillä lopputulema aika sama maullisesti!
Kiitos. Spagettikurpitsaa en kyllä viime vuonna löytänyt joten korvasin sen hokkaidolla. 🙂
Spagettikurpitsaa ei tosiaankaan ihan joka kaupasta löydy, mutta ehkä laajemmin kun eri lajikkeiden viljely yleistyy : )
Sopisiko tuonne cannelonin sisään myös ihan kesäkurpitsa? Sitä sattui vielä kasvimaalta löytymään. 😊
Miksei! Valuttaisin kyllä hyvin raastamisen jälkeen. Itse asiassa toimisi varmastikin hyvin : )
Eli ei tarvitse esikypsennystä? Ohjeessa ei lue kuinka monta tomaattia tarvitaan. 🙂
Pahoitteluni, että vastaus kesti. Cannellonien pinnalle tulee 3 keskikokoista tomaattia siivutettuna, nyt myös lisätty reseptiin. Ei tarvitse esikypsennystä ollenkaan, ehtii kypsyä tuossa ajassa uunissa!
Herkkuhetkiä sinne!
Aivan ihanan näköistä! Canneloneja en aikoihin ole tehnytkään, joten täytyy laittaa korvan taakse!
Canneloneja tuli tehtyä usein muutamia vuosia sitten, joten kiva ottaa taas repertuaariin mukaan!
Ihanan näköistä. Tässä yhtenä päivänä söin töissä aivan mahtavaa kurpitsalasagnea, jota pitää kyllä yrittää kopioida jossain kohtaa.
Meillä lokakuu on perinteisesti ihan jotain muuta kuin lihatonta. Kun ilmat kylmenevät alkaa meillä uuni lämmetä ja lihaa päätyä patoihin. Ennemminkin syömme kasvispainotteisesti kesäkautena ja varsinkin alkusyksystä.
Lokakuu on varmasti valittu lihattomaksi kuuksi ainoastaan siksi, että rimmaa lihattoman kanssa…; ) Tämähän on mm. parasta riistasesonkiaikaa ja kun ilmat kylmenevät, niin kyllähän sitä tuhdimpaa ruokaa keho kaipaa! Tämä cannellonivuoka kyllä lämmitti, vaikka onkin ehta kasvisversio!
Nyt on kyllä mehevät syksyn maut niin kohdillaan. Cannelloni on ehdotonta lohturuokaa. <3 Nam. <3 Ihanaa viikonloppua Heli <3
Vai onks se Canneloni 😉
Kiitos. Yhdellä tai kahdella ällällä – ei kai väliä kun on niin herkkkua! Lohturuokaa onkin viikonloppuna kaivannut, kun aika kolea on jo keli : )
Siis aivan ihana idea ja resepti. Sulla näitä herkkuideoita riittää!!
Kiitti, tämä oli kertalaakista heti onnistunut kokeilu ja resepti! Täyteläistä kasvisruokaa ja sopii kylmeneviin keleihin, kun keho kaipaa jotakin tuhdimpaa.
Lääh! Mä just mietiskelin, että en oo tehny pastaa tooosi pitkään aikaan. Mulla on käyttämätön spagettikurpitsa JA cheddar lojunu kohta liian kauan jääkaapissa sekä pinaattipussillinen joka pitäs käyttää :D. Apua, ehkä pitäs antaa itselleen reseptisuunnittelematon/kokeilematon päivä ja tehä vaan tätä :)! Nää raaka-aineet näyttää olevan jonkinlainen merkki siitä.
Suosittelen : ) Voi kun oli toiset 24 h/vrk aikaa, niin ehtisi toteuttaa kaikki mielenkiintoiset muiden reseptit sekä omat reseptikokeilut.
Oi oi, kurpitsa on niin parhautta. Itsellä odottelee myös komea erilajista kurpitsaa jatkojalostusta. 🙂
Kurpitsa on kyllä yksi monikäyttöisimpiä satokauden kasviksia! Ja edullistakin : )
Oih, miten onkin kekseliäs ruoka, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla ja niin herkulliset kuvatkin. Mukavaa syksyistä viikonloppua ja tietysti hyvän ruoan merkeissä <3
Kiitos valtavasti sinnekin : ) Ihana laittaa lämmittävää ruokaa kera kynttilöiden kun ulkona jo kylmää ja pimeää!