Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Viimeisimmätkin kesälomalaiset ovat palanneet työpisteille ja hellesäitä muistellaan jo kaihoisasti, kun aamulämpötilat ovat laskeneet alle 10 asteen ja ilmassa väreilee syksyn tuntu. Eletään sadonkorjuun kannalta kuitenkin rikkainta aikaa ja kaupoista löytyy nyt runsaasti mm. kotimaisia tuoreita vihanneksia ja juureksia. Tämän kuukauden Pirkka Parhaat -reseptissäni kauden kasvikset ovat pääosassa, arjessa ruoan pitää valmistua vaivattomasti, yhden kattilan one pot hemmottelupasta onkin täynnä makua ja omia suosikkitäytteitäni, se sopii niin lounaaksi kuin illalliseksi ♥
Vaikka rakastan kesää, niin onhan se totuus, että syksy lähestyy ja on löydettävä valonpilkahduksia myös niistä muista vuodenajoista, sillä eihän aina voi olla kesä tai loma. Takana on mitä hienoin kesä ja rentoutumisloma, työrutiinien käynnistyessä on hyvä hypätä energisesti kaikkeen uuteen, ainakin D-vitamiinitasot ovat kunnossa ja akutkin aika hyvin ladattuina tuleviin koitoksiin!
Hyvä olo arjessa ja läpi viikon on oma teemani tälle syksylle. On liian helppoa elää vain viikonlopuille ja heti maanantain tullessa ahdistua ja alkaa kuumeisesti odottamaan taas viikonloppua. Yksi tärkeä juttu arjessa jaksamisen kannalta on laadukas ravinto ja säännölliset välipalat. Aamuisin valmistan itse pakastemarjoista ja maustamattomasta jogurtista tai rahkasta supersmoothien, mutta kun on liikenteessä ja napattava kaupasta jotakin nopeasti, raikkaat hedelmäiset valmissmoothiet sopivat mainiosti piristämään päivää ja tuomaan sitä lisäenergiaa. Joko sinä olet löytänyt Pirkka Parhaat smoothiet? Pantillisiin pulloihin pakatut smoothiet sisältävät 100 % hedelmiä, marjoja ja vihanneksia, mutta eivät lisättyä sokeria tai lisäaineita. Omat suosikkini ovat omenaa, banaania ja kesäkurpitsaa sisältävä Green sekä sopivasti mausteinen, mangoa, kurkumaa ja kardemummaa sisältävä Spicy, joka muuten lämmitti ja antoi puhtia viime viikolla kun flunssa mainasi iskeä. Nappivalintoja välipalaksi siis!
Arjestakin voi tehdä aika leppoisaa ja nautittavaa, kun käyttää vaikkapa sunnuntaisin tunnin aikaa seuraavan viikon läpikäymiseen. Silloin listataan tulevan viikon tärkeät menot ja niiden koordinointi, tehdään pyykkäys, vaatteiden silitys ja ruokalistan suunnittelu – kun kokonaisuus on hallinnassa, on heti parempi ja levollinen mieli suunnata kohti uutta viikkoa. Sunnuntai on muutenkin hyvä päivä käydä kaupassa ja valmistautua hankkimaan ja jopa valmistamaan alkuviikon ruoat etukäteen. Nälkäisenä kaupassakäynti maanantai-iltana on ehkä se pahin skenaario, jonka ainakin itse haluan estää etukäteistoimilla. Ja miksi sitä kaikkea kivaa elämässä pitää säästää viikonlopuksi? Joskus voi hyvinkin tempaista ja nauttia pizzaillasta vaikkapa tiistaina!
Aika usein tulee nykyään tehtyä ruokia, joita voi syödä parikin päivää ja jotka vain paranevat lämmittämällä, niin kuin tämä yhdellä pannulla valmistuva one pot arjen hemmottelupasta. Kun käyttää isoa wokkipannua, mahtuvat myös pastat kypsymään kastikkeen itsekseen muhiessa. Nyt on kasvispastassa niin makua, ulkonäköä, terveellisiä rasvahappoja, rautaa, proteiineja sekä paljon niitä kasviksia! Pastana leveä ja nauhamainen Pirkan munapasta pappardelle – yksi parhaimmista kuivapastoista niin maultaan kuin koostumukseltaankin!
Jos haluat vielä ruokaisamman, vihreämmän ja herkullisemman pastan, lisää siihen nokare Pirkka Parhaat guacamoledippiä (95% avokadoa), toimii sellaisenaankin syötävänä välipalana! Syyskuun Pirkka-lehden välissä olevasta Pirkka Parhaat -liitteestä voi lukea lisää raikkaiden smoothieiden tuottajasta sekä laadukkaampaan hyvän olon arkeen sopivista tuotteista. Miten tai millä konsteilla sinä teet arjesta parempaa?

Ainesosat:
1 (100 g) keskikokoinen sipuli
2 (130 g) porkkanaa
1 pkt (250 g) Pirkka Parhaat Red Desire makeita miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 ½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
7-8 dl vettä
300 g Pirkka Pappardellepastaa
1 ps (65 g) Pirkka luomu babypinaattia
1 pkt (380g/230 g) Kidneypapuja suolavedessä
2 rkl Pirkka pinjansiemeniä
2 kpl (à 125g/220 g) Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
1 pkt (150 g) Pirkka Parhaat guacamoledippiä
1 dl tuoretta basilikaa
hienonnettuna mustapippuria
Ohje:
1. Hienonna kuorittu sipuli. Kuori porkkanat ja viipaloi ne pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
2. Pese kirsikkatomaatit ja kuori valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa.
4. Lisää sipulisilppu, hämmennä hetki, lisää porkkanasiivut ja kokonaiset kirsikkatomaatit.
5. Kuullota hetki ja lisää sitten mausteet.
6. Nostele pastakerät pannun pohjalle ja lisää vesi. Tarkista alkuvaiheessa, tarvitseeko lisätä vettä.
7. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia kunnes pasta on kypsää. Kaada tarvittaessa liika vesi pois.
8. Lisää pinaatti ja huuhdellut ja valutetut kidneypavut. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa.
9. Paahda hetki pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja lisää pastaan.
10. Revi mozzarellapallot valmiiden annosten päälle ja jaa guacamoledippi annoksiin.
11. Viimeistele hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla.
With ♥ from beach house kitchen
11 Kommenttia
Ojojoijoij ihanaa Heli! Tätä me voitais tehdä huomenna illalliseksi, kun on perjantai ja kinkut ei enää maistu ja muikunmätikin loppui <3 Kiitos!
Tätä on luvassa meillä tammikuussa useammankin kerran!
Apua miten hyvää, pastakin on ruoka, jolla voisin elää. <3 Mahtavat nuo kastikehommat, lähtee testiin ja aivan ehdottomasti tuo Guagamoledippi, hyvään sellaiseen valmiiseen, en ole vielä törmännyt.
Kiitos vinkeistä Heli ja aurinkoa viikonloppuun. Olipa ihana eilen pitkäst aikaa nähdä. <3
Tuo on ihan paras valmisguacamole mitä markkinoilta löytyy! Pasta on meidän arjessa joka päivä, taaperon lempiruokaa. Toivottavasti pian taas nähdään!
Paljon hyviä makuja! Guacamoledippi on ollut meilläkin useasti käytössä 🙂
Herkullisen näköistä ja raikasta, pastan kanssa menee niin moni muukin kuin vain tomaattikastike.
Aivan, täytteiden määrä ja laatu on ihan omasta mielikuvituksesta kiinni!
Ihanat ainekset helppoon herkkuruokaan:) Pirkka-sarjassa on kyllä ihania tuotteita. Tosi herkullisen näköistä, ja myös edellisen postauksesi herkut ihania:) Hyvää elokuun viimeistä viikkoa Heli:) Täällä vielä käristellään pitkään helteissä;D
Pirkka-sarja on ollut käytössä jo vuosia, nyt kovasti tykkään Pirkka Parhaat -sarjan Premium tuotteista ja aivan loistolöytöjä sieltä onkin tullut! Tännekin on luvattua aurinkoa, ihanaa että kesäiset kelit jatkuvat – mukavaa uutta viikkoa sinne!
Herkullisen näköistä ruokaa, taas kerran. Olen tuota Pirkan spicy smoothieta maistanut. Tuntui sellaiselta, jota kannattaa nyt syksyn alussa juoda, saadaa välttää flunssan sen avulla 🙂
Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3
On kyllä todella maukkaat smoothiet ja laatua joka milli! Paranemista sinne flunssan kouriin ja paljon c-vitamiineja nyt nassuun <3