Yhteistyössä FinnSoy/vegee.fi
Raikkaan tulinen ja thaityylinen soija-riisinuudelisalaatti on maukas vastaus terveellisemmän ja hieman kevyemmän elämän metsästäjälle. Suomalaisen FinnSoyn laadukkaisiin Soya+soijatuotteisiin olen innolla tutustunut kesän aikana ja aiemmin kehittelemistäni nyhtösoijaburgereista tuli oikea hitti keittiössämme!
Moni kokee, että soijavalmisteet ovat mauttomia, mutta jälleen kerran kun maustaa hyvin, tekee itse marinadin ja antaa suikaleiden maustua tarpeeksi kauan, niin lopputulos yllättää! Nuudelirakkauteni roihahti Thaimaassa jo yli 10 vuotta sitten ja jumalaisen pad thain arkiversioksi ohuista riisivermiselleistä tehty salaati maistuu kylmänäkin. Varsinainen pad thai paistetaan pannulla runsaassa öljyssä, mutta nämä ohuet riisinuudelit saavat sopivasti makua soijakuutioiden marinadista.
Täydellistä mukaan otettavaa lounasruokaa! Soijasuikaleet tuovat tarvittavan proteiinin ja kasviksiahan tähän voi lisätä tuplastikin, juuri niitä omia suosikkeja, jotka ovat sesongissa kullakin hetkellä.
2 dl Soya+ -soijakuutioita tai -suikaleita 100 g riisinuudeleita tai riisivermisellejä Marinadi: 1 pieni sipuli 1 valkosipulinkynsi 1 cm pala raastettua inkivääriä 1 tl seesamikastiketta 1 rkl öljyä 1 rkl hunajaa 1 rkl soijaa 1 rkl kalakastiketta 2 rkl limenmehua n 2 cm pätkä chiliä mustapippuria Salaattiin: 1 porkkana 250 g broccolinia, eli varsiparsakaalia puntti korianteria 1 dl pähkinöitä (esim. cashew) suolaa ja mustapippuria 1 lime Ohje: Keitä soijakuutioita n. 15 minuutin ajan suolatussa vedessä. Valuta ja sekoita joukkoon thaityylinen marinadi. Marinadin valmistus: Pilko sipulit ja chili pieneksi silpuksi sekä raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja kaada kypsien soijakuutioiden päälle. Anna maustua hetki. Valmista riisinuudelit, raasta porkkana ja pilko broccolini pienemmiksi suupaloiksi. Silppua korianteri ja murskaa pähkinät. Sekoita nuudeleiden sekaan soijakuutiot, porkkanaraaste, broccolinit, korianteri ja pähkinämurska. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle limen mehua. Salaatin voi tarjota lämpimänä ja viileänä.Ainesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Tällaiset riisinuudelisalaatit on munkin vakiota,niitä voi niin helposti vaihdella,eikä mulle tule vatsavaivoja,kuten helposti normipastasta. Ihana salaatti,thaimaut ovat herkkuani. Ja soijajutut nam:)
Riisinuudeli on niin herkkua! Tämä oli täydellinen salaatti : ) Ja maku vaan paranee kylmässä!
Mä pyörryn, niin herkullisen näköinen annos. Lempiruokaa on tietty sushi, mutta Thaikkuruoka tulee ihan samassa ja sitten vähän kauempama intialainen. <3 Ihanaa viikonloppua ja hei tänään nähdään <3
Täällä on ihan samat suosikit. Noista muuten aika miedon makuisista soijakuutioista tuli tässä thai-marinadissa superherkullisia!
Kaunis ja varmasti myös herkullinen ruoka.
Mukavaa torstai-iltaa!
Kiitos <3 Thaimaut lämmittävät kivasti lokakuun kylmenevissä illoissa!