THAI SOIJA-RIISINUUDELISALAATTI

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Yhteistyössä FinnSoy/vegee.fi

Raikkaan tulinen ja thaityylinen soija-riisinuudelisalaatti on maukas vastaus terveellisemmän ja hieman kevyemmän elämän metsästäjälle. Suomalaisen FinnSoyn laadukkaisiin Soya+soijatuotteisiin olen innolla tutustunut kesän aikana ja aiemmin kehittelemistäni nyhtösoijaburgereista tuli oikea hitti keittiössämme!

soya+

Moni kokee, että soijavalmisteet ovat mauttomia, mutta jälleen kerran kun maustaa hyvin, tekee itse marinadin ja antaa suikaleiden maustua tarpeeksi kauan, niin lopputulos yllättää! Nuudelirakkauteni roihahti Thaimaassa jo yli 10 vuotta sitten ja jumalaisen pad thain arkiversioksi ohuista riisivermiselleistä tehty salaati maistuu kylmänäkin. Varsinainen pad thai paistetaan pannulla runsaassa öljyssä, mutta nämä ohuet riisinuudelit saavat sopivasti makua soijakuutioiden marinadista.

riisinuudelisalaatti

Täydellistä mukaan otettavaa lounasruokaa! Soijasuikaleet tuovat tarvittavan proteiinin ja kasviksiahan tähän voi lisätä tuplastikin, juuri niitä omia suosikkeja, jotka ovat sesongissa kullakin hetkellä.

riisinuudelisalaatti

riisinuudelisalaatti

SOIJA-RIISINUUDELISALAATTI

Yhteistyössä FinnSoy/vegee.fi Raikkaan tulinen ja thaityylinen soija-riisinuudelisalaatti on maukas vastaus terveellisemmän ja hieman kevyemmän elämän metsästäjälle. Suomalaisen FinnSoyn laadukkaisiin Soya+soijatuotteisiin olen innolla tutustunut kesän aikana ja… Kasvisruokaa THAI SOIJA-RIISINUUDELISALAATTI European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 dl Soya+ -soijakuutioita tai -suikaleita

100 g riisinuudeleita tai riisivermisellejä

Marinadi:

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 cm pala raastettua inkivääriä

1 tl seesamikastiketta

1 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

1 rkl soijaa

1 rkl kalakastiketta

2 rkl limenmehua

n 2 cm pätkä chiliä

mustapippuria

Salaattiin:

1 porkkana

250 g broccolinia, eli varsiparsakaalia

puntti korianteria

1 dl pähkinöitä (esim. cashew)

suolaa ja mustapippuria

1 lime

Ohje:

Ohje: Keitä soijakuutioita n. 15 minuutin ajan suolatussa vedessä. Valuta ja sekoita joukkoon thaityylinen marinadi.

Marinadin valmistus: Pilko sipulit ja chili pieneksi silpuksi sekä raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset sekaisin ja kaada kypsien soijakuutioiden päälle. Anna maustua hetki.

Valmista riisinuudelit, raasta porkkana ja pilko broccolini pienemmiksi suupaloiksi. Silppua korianteri ja murskaa pähkinät. Sekoita nuudeleiden sekaan soijakuutiot, porkkanaraaste, broccolinit, korianteri ja pähkinämurska. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle limen mehua. Salaatin voi tarjota lämpimänä ja viileänä.

riisinuudelisalaatti

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jael 30/09/2016 - 20:08

Tällaiset riisinuudelisalaatit on munkin vakiota,niitä voi niin helposti vaihdella,eikä mulle tule vatsavaivoja,kuten helposti normipastasta. Ihana salaatti,thaimaut ovat herkkuani. Ja soijajutut nam:)

Vastaa
Beachhousekitchen 01/10/2016 - 17:15

Riisinuudeli on niin herkkua! Tämä oli täydellinen salaatti : ) Ja maku vaan paranee kylmässä!

Vastaa
Tiia K 30/09/2016 - 08:28

Mä pyörryn, niin herkullisen näköinen annos. Lempiruokaa on tietty sushi, mutta Thaikkuruoka tulee ihan samassa ja sitten vähän kauempama intialainen. <3 Ihanaa viikonloppua ja hei tänään nähdään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 01/10/2016 - 17:16

Täällä on ihan samat suosikit. Noista muuten aika miedon makuisista soijakuutioista tuli tässä thai-marinadissa superherkullisia!

Vastaa
Outi 29/09/2016 - 22:59

Kaunis ja varmasti myös herkullinen ruoka.
Mukavaa torstai-iltaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 01/10/2016 - 17:17

Kiitos <3 Thaimaut lämmittävät kivasti lokakuun kylmenevissä illoissa!

Vastaa

Kommentoi