TIKKA MASALA HALLOUMI-KASVISVARTAAT

by Beachhousekitchen

Maistuisivatko sinulle näin marraskuisena iltana intialaisittain maustetut tikka masala halloumi-kasvisvartaat bataattiranskalaisilla? Mukaan tulee vielä raikas jogurttidippi, montakos annosta laitetaan?

Kuva värikkäistä ja muhkeista halloumivartaista vilahti muutama viikko sitten somen virrassa ja se jäi kummittelemaan verkkokalvoille niin, että oli sitten tehtävä niitä vartaita ja siihen samaan koko intialaishenkinen ateria. Tosin epäilen, että bataattiranskalaiset olisivat intialaisten tyypillistä pikaruokaa, mutta kun sattui sopivasti pussi pakastimessa olemaan, joten hyötykäyttöön sekin! Fuusiokeittiön kaikki luovat ratkaisut käyttöön ja aika herkullinen kasvispikaruoka katettiin illaksi pöytään.

Sopivasti mausteinen jogurttimarinadi sai maustaa ja mureuttaa paprikasta, sipulista ja halloumista tehtyjä vartaita reilusti yön yli ja sen maistoi kyllä mausta. Punasipulistakin tuli todella pehmoisen makuista ja kaikessa yksinkertaisuudessaan varras oli kyllä parasta hemmotteluruokaa juuri nyt! Kesällä vartaat voisi grillata, mutta uunissa niistä tuli ihan yhtä hyviä, paistuivat jopa tasaisemmin!

Bataattiranskalaisia en muuten ole itse tehnyt sitten Pirkan bataattiranskisten markkinoille tulon, nämä valmiit pakasteet helpottavat valtavasti arjen kokkailua. Mutta jos tahdot tehdä ranut itse, niin täältä blogistani löytyy todellinen käsityöläisresepti (bataattiranskalaiset), ne lohkot kun pitää pestä yksitellen, kuivata sitten, leivittää ja yksitellen asetella pellille. Onhan niissä itse tehdyissä aina tekemisen tuntua ja jos aikaa on, niin mikä ettei alusta alkaen itse.

Kastikkeeksi sopii tosiaan raikas ja minttuinen jogurttikastike ja seuraksi voi lämmittää valmiita naanleipiä tai tehdä ne itse (naanleivät), aika kutkuttavan hyvä setti, tykkäisitkö?

halloumi vartaat tikka masala

TIKKA MASALA HALLOUMI-KASVISVARTAAT

Tulosta resepti
Annoksia: 4-5 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

VARTAAT

200 g halloumi- tai grillijuustoa

1 suippopaprika

1 punasipuli

JOGURTTIMARINADI

1 dl maustamatonta (paksua) jogurttia esim. turkkilaista

1 tl kuivattua minttua

1 tl garam masala -mausteseosta

1 tl paprikajauhetta

1 tl limemehua

1 tl raastettua inkivääriä

1 valkosipulinkynsi

 chilihiutaleita oman maun mukaan

½ tl suolaa

1 tl hunajaa

LISÄKSI

jogurttidippiä

naanleipää

bataattiranskalaisia

tuoretta korianteria

JOGURTTIDIPPI

2 dl maustamatonta (esim. turkkilaista tai kreikkalaista) jogurttia

2 rkl sitruunamehua

2 tl kuivattua minttua

1-2 valkosipulinkynttä

ripaus suolaa ja mustapippuria  

Ohje:

  1. Sekoita jogurttiin kaikki marinadin mausteet.
  2. Tee jogurttidippi maustumaan: sekoita kaikki ainesosat sekaisin ja laita kylmään. 
  3. Leikkaa halloumi, paprika ja punasipuli suunnilleen samankokoisiksi lohkoiksi.
  4. Seivästä lohkot vedessä liuotettuihin varrastikkuihin tiukasti toisiinsa kiinni. Tästä määrästä tulee 5 kpl pieniä vartaita tai 3 isompaa.
  5. Sivele vartaat jogurttimarinadilla kauttaaltaan ja anna maustua jääkaapissa vaikka yön yli.
  6. Paista 220-asteisessa uunissa n. 10 -12 minuuttia, kunnes vartaissa on väriä!
  7. Paista bataattiranskalaiset ohjeen mukaan.  Lämmitä naanleivät.
  8. Tarjoile vartaat bataattiranskalaisten, naanleipien sekä jogurttikastikkeen kanssa. Koristele korianterilla, jos tykkäät!

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 27/11/2020 - 17:20

Ihania makuja. Viim eviikolla tein intialaista pitkästä aikaa, tuli taas himo siihen makumaailmaan, joten intilalasita tulee varmaan kokkailtua useamminkin.

Maukasta viikonloppua.

Vastaa
Beachhousekitchen 07/12/2020 - 13:14

Intialaisista mausteista saa kyllä just tähän vuoden aikaan sopivaa & lämmittävää ruokaa – ennen kinkkukautta on kivakin syödä kasvispainotteisemmin!

Vastaa
Jael 26/11/2020 - 17:05

Mulle kyllä niin maistuisi nämä, namskis ❤Muutenkin tykkään intialaisista mauista. Ihanaa loppuviikkoa Heli ❤

Vastaa
Beachhousekitchen 27/11/2020 - 10:54

Kiitos <3 Täydellistä kaamoksen karkoitusruokaa, täynnä väriä & makua!

Vastaa
Tiia 25/11/2020 - 19:49

Ai maistuisiko, no kyllä, kyllä, ooh mitkä herkut. Varmaan jo muistat, että omat lemppariruoat on Thaikku, sushi ja intialainen ja nepsku. Tämä on kivan erilainen resepti. Usein muuten nepalilaisessa otan juustovaihtoehdon, ah niin hyviä ne juustopalat kastikkeessa.

Pakko kokeilla tätä.

Ihanaa viikkoa Heli kaikesta harmaudesta huolimatta. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/11/2020 - 10:56

Kiitos, ihaninta viikonloppua sinnekin <3 Nyt pitää hemmotella itseä värikkäällä ja mausteisella ruoalla. Täällä muuten ihan samat ruokamaat lemppareita : )
Paneer tikka masala ihan huippua!

Vastaa
Outi 25/11/2020 - 18:26

No nyt on kyllä aikamoisen hyvää settiä täällä! Naan-leipä on aivan ihanaa.
Ihanaa keskiviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/11/2020 - 10:57

Niin onkin! Harmi kun ei ole sellaista uunia, että saisi kotona sellaista aitoa, mutta ihan ok valmis naanleipiäkin löytyy! Herkullista viikonlopun odotusta sinnekin : )

Vastaa

Kommentoi