Yksi blogin ensimmäisistä resepteistä vuonna 2014 oli sen kesän hitti haukihampurilainen, jonka olin otsikoinut raflaavasti Hauki on hottis kala. Todella maukas kalapihvin ja hampurilaisen ohje, mutta kuvat voisivat olla enemmän tätä päivää ja herkullisempia, eikös? Olinkin odottanut hetkeä, jolloin leikkuupöydällä olisi tuo kuningaskala ja samalla voisi vähän päivittää reseptiä sekä itse postausta. Nyt tarjolla siis tätä päivää oleva raikas ja aika täydellinen haukihampurilainen, murekeohjetta voi hyödyntää myös muille kaloille kuten kuhalle ja hampurilaissämpyläksi sopivat erinomaisesti kuohkeat briossisämpylät.
Muutama vuosi sitten käytiin nostamassa haukea omalla veneellä mereltä Upinniemenselältä, nyt turvaudutaan mökkirantojen ja kaupantiskien antimiin. Pari viikkoa sitten sain naapurilta yllätyskalan, melkein kaksi ja puolikiloinen hauki taipui moneen eri ruokaan esim. thai hauki curryyn sekä näihin mehevän muheviin haukipihveihin. Puolenkilon satsista tulee koosta riippuen 4-6 pihviä, eli mittaa käyttämäsi hampurilaissämpylän koko ja tee pihveistä sen kokoiset.
Näihin kalapihveihin tullut osa haukea meni pakastimen kautta, sillä en ehtinyt käyttää kaikkea haukea saman viikon aikana. Tein pihvitaikinan tehosekoittimessa ja ajoin sen unelmaisen sileäksi. Viime kesänä kun mökillä saimme kalaa päivittäin ja kaikki käytettiin saman tien, kalapihveihin pilkoin hauen ja kuhan raffisti veitsellä kuutioiksi, taivaallista juuri tuoreesta kalasta! Mökkiolosuhteissa ei sauvasekoittimia siis tarvita.

Kokeilin muuten korppujauhoja pihvien kuorrutteena ja antoi kivan rapsakan pinnan ja näyttääkin hyvältä, eli kun olet muotoillut massasta pihvin, käytä se laakealle lautaselle levitetyissä korppujauhoissa molemmin puolin ja paista sitten kypsäksi. Korkkasimme samalla kesäpihakeittiökauden ja paistoimme pihvit Muurikka -pannussa, aivan superhyvä koostumus tulikin.
Näiden hampurilaisten väliin en halunnut ketsuppia tai sinappia, itselle riitti pelkkä sipaisu majoneesia, salaatti, tomaattikuutiot, hölskytyskurkut sekä siivu silkkisen pehmeätä kotijuustoa. Minulle se täydellisin kesäburgeri on tässä!


Ainesosat:
450 -500 g nahatonta ja ruodotonta haukifileetä
1 salottisipuli
150 g laktoositonta ranskankermaa
1 kananmuna
2 rkl sitruunamehua
2-3 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl sitruunapippuria
1 1/2 tl suolaa
(leivittämiseen gluteenittomia korppujauhoja)
Paistamiseen
rypsiöljyn ja voin seosta
Lisäksi
hampurilaissämpylöitä
hölskytyskurkkuja
tomaattia
kotijuustoa
majoneesia/tsatsikia
salaattia
ruohosipulia
limelohkoja tarjoiluun
Ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli, kuullota parin minuutin ajan öljyssä. Jäähdytä.
- Laita tehosekoittimeen/blenderiin pienemmäksi leikatut haukifileet, ranskankerma, muna, sipuli ja mausteet.
- Anna maustua hetki kylmässä.
- Muotoile kalamassasta kostutetuin käsin 4-6 pihviä ja halutessasi ota pinta korppujauhoissa.
- Paista kypsiksi voi-öljyseoksessa ja tarjoile hampurilaissämpylöiden välissä yhdessä lisukkeiden kanssa.

8 Kommenttia
Ai ai että näyttää hyvältä, tuli ihan kamala nälkä kun näin kuvan…Ihanaa viikonloppua Heli.
Uskon, että tykkäisit! Ihanaa kesäkuuta sinne kauas : )
Nyt on saatava haukipurilainen! 😛
Tämä oli kyllä onnistunut setti!
Kuinka herkullista jälleen kerran! Nostalgiset mummonkurkut antavat haukipurilaiselle varmasti ihanan raikkaan vivahteen.
Ne toivat kivaa raikkautta kokonaisuuteen!
Kiitos vaan taas tästä ohjeesta 🙂 Mies heti tuossa hihkaisi, että hitsit, että hän on ihan unohtanut hauen. Herkullisen näköinen burgeri <3
Kivaa iltaa sinulle!
Kiitos, ihanan leppoisaa päivää sinnekin!