Nyt on tarjolla lämmikettä sielulle ja koko keholle – tässä helposti valmistuva ja äärimmäisen koukuttava makujen suloinen sekamelska. Thaimaalainen kookos-nuudelikeitto vie hetkeksi pois arjesta ja lämmittää ihanasti lounaana. Voit käyttää proteiinina kanaa, kalaa, halloumia tai vaikkapa tofua.
Rouheaa kotithaikkua, toisin kuin eilen avatun uuden thaimaalaista modernia fine diningia tarjoavan Boon Namin annokset. Arjessa ja kotikeittiössä tarvitaan helposti valmistuvaa ja edullista reseptiikkaa, erikoishetkillä sitten näitä upeita valmiita annoksia, eikös♥
Lämmittävän thaikeiton voi tehdä kahdella tapaa, lyhyen ronskilla kaavalla tai jokainen vaihe erikseen tehtynä, jolloin makumaailma ja tekstuurit ovat vähän hienostuneemmat. Maussa huomasin ehkä hieman eroa, testaa ja kerro kumpaan koulukuntaan sinä kuulut.


Ainesosat:
KEITTOPOHJA
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl punaista currytahnaa
1 cm pala inkivääriä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
5 dl kanalientä
LISÄKSI
2 kanafileetä
kourallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja/ohuita porkkanasiivuja/pieniä paprikalohkoja
50 g lasinuudelia (esim. Pirkka Parhaat )
2 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria (tai fariini/tavallista)
2 rkl limemehua
MAUSTAMAAN JA KORISTAMAAN VIELÄ
tuoretta chiliä sietokyvyn mukaan
korianteria maun mukaan
kevätsipulia ja limelohkoja
Ohje:
NOPEA JA RAFFI TAPA:
- Kuullota pieneksi lohkotut sipulit öljyssä, lisää raastettu inkivääri ja currytahna.
- Lisää kanafileet/kanasuikaleet ja ruskista hetki.
- Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.
- Lisää keittopohjaan nuudeli ja ohueksi/pieniksi pilkotut kasvikset. Anna hautua sen verran aikaa, että nuudelit kypsyvät.
- Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja limen mehulla.
- Lisää vielä joukkoon leikattua korianteria, tuoretta chiliä ja kevätsipulia makusi mukaan.
JOKAINEN VAIHE ERIKSEEN -metodi:
- Paista suolatut kanafileet pannulla kypsiksi sekä kypsennä hetki kasviksia, siirrä sivuun.
- Kuullota pieneksi lohkotut sipulit öljyssä, lisää raastettu inkivääri ja currytahna.
- Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kypsyä n. 5 minuutin ajan. Mausta kalakastikkeella, palmusokerilla ja limen mehulla.
- Kaada nesteseos korkeaan astiaan ja aja sauvasekoittimella sileäksi.
- Valmista nuudelit erillisessä astiassa/kattilassa kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisää sileäksi ajatettu kookosneste takaisin pannulle/kasariin ja lisää kypsennetyt nuudelit.
- Lisää ohueksi suikaloidut kanafileet ja kasvikset, lämmitä.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Lisää vielä lopuksi korianteria, chiliä ja kevätsipulia makusi mukaan.

10 Kommenttia
Hyvät hyssykät, lähtee kokeiluun, sillä nyt on sushi taas väistynyt lemppari numero kakkoseksi ja thairuoka jyrää ykkösenä. Ihana resepti ja kuvat.
Mukavaa sunnuntain jatkoa Heli. <3
Aivan järjettömän hyvää soppaa oli tämäkin, riisinuudelit ja kookosmaito, oi nam!
Herkullista❤️ Meille aukesi juuri kotisaarelle aasialainen ruokakauppa, täytyisi käydä katsastamassa tarjonta, toivottavasti löytyy niitä pieniä thai-munakoisoja❤️
Oi ne thai minimunakoisot, ne on niin hyviä! Vii Voanista aiemmin vaan löytynyt, jospa Lauttasaarestakin pian!
Näyttää herkulliselta <3 hyvää viikonloppua sinulle 🙂
Oi kiitos <3 Ihanan herkullista viikonlopun odotusta sinnekin!
Oi ihanuutta, thai-maut ovat niin ❤ Täällå on ennätyslämmin marraskuu tähän asti, eli kunnon helle, eikä keitot ihan vielä maistu, mutra kunhan viilenee… Kaunista torstai-iltaa Heli ❤
Thaimaut aina maistuvat! Täällä kyllä on jo niin koleata ja harmaata, että pitää ruoalla huoltaa kehoa & mieltä!
Oi miten alkoi tuota keittoa tekemään mieli! Pakko kyllä tekaista jotain nuudeliruokaa vielä tällä viikolla.
Voiko tuon liemen tehdä ilman kalakastiketta/tarvitseeko sen korvata jollain muulla?
Herkullista loppuviikkoa sinulle Heli <3
Soijakastikkeella voi hyvin korvata kalakastikkeen, käy sitten allergisillekin!
Ihanan kuulasta viikonloppua!